自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

心好累,2星期前不幸扭親條要,上星期六照左磁力共振,報告出咗 L4 L5 椎間盤突出,有少少軟組織壓住左腳神經線,坐唔得耐,企又腳麻酸,每日要食醫生開消炎藥和鬆肌丸。仲要湊2個小朋友,唉⋯

呢排叫自己阿媽幫手上屋企,我自己同個女沖涼,只是叫阿媽幫手抹地上少少沖涼水,唉,佢每日上黎就話我懶,又話我扮嘢,佢話我冇事扮嘢扮痛,連自己阿爸又係咁,又話我聽埋醫生講,話我浪費金錢做磁力共震(我自己付錢的,保險可以claim),佢地每日都話我扮嘢,話我冇乜事食乜嘢藥⋯好唔開心,好唔想生存…心好累

侯爵府

uarecheap 發表於 20-7-9 19:04
心好累,2星期前不幸扭親條要,上星期六照左磁力共振,報告出咗 L4 L5 椎間盤突出,有少少軟組織壓住左腳神 ...

唔好唔開心啦,我都試過,睇骨科再做物理治療醫返好,快啲對証下藥,佢地唔理解當佢耳邊風,叫老公幫手做,但長遠都要自己快啲好

大宅

唔痛過真係唔知唔會明...我自腰椎管狹窄壓住神經線,係痛到行唔到企唔到,連浪衫洗碗呢咁短時間既野都做唔到,最後都係要做手術,所以你要加油,明白你好痛心好煩,要盡量休息盡快康復!

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔好唔開心,明白你感受,湊兩個小朋友都真係要揾親人幫手.條腰有事只係自己知感受.祝你快d康復

珍惜 感恩
You got this!!

珍珠宮

回覆樓主:

我爸爸都有呢個病
我地都知好辛苦
不過你仲後生
多d去游水
會改善到

子爵府

醒目開學勳章

uarecheap 發表於 20-7-9 19:04
心好累,2星期前不幸扭親條要,上星期六照左磁力共振,報告出咗 L4 L5 椎間盤突出,有少少軟組織壓住左腳神 ...

樓主,腰椎間盤得出手尾長,最好睇埋跌打,整親過一次,之後好容易會再整到架,我果時都試過,起身都起唔到要瞓床,我以為我自己以後要係床渡過,我都喊架,因為好痛好痛,加油呀

公爵府

回覆樓主:

樓主,我媽都有腰間盤突出,都明白好辛苦,同埋真系唔可能坐得耐,唯一幫到你既就系散步,多啲行路,如有時間就早晚去散步行,可舒緩痛楚,又或者去拉杠將自己吊起,只要拉鬆啲軟組織唔再壓住啲神經,就唔會發作,所以唔好唔開心,哩種痛真系只有你自己先可以幫到自己,加油,你咁後生,應好快改善

子爵府

回覆樓主:

你唔好咁啦, 我早排踎左一下係屋企地板搭野都抽到腳既韌帶, 係痛到要用拐杖。所以好明白你既痛。 屋企人講野左耳入右耳出, 唔好放係心到, 一係去睇跌打或針灸。祝你早日康復

首頁

尾頁

跳至