自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

小魔童 發表於 20-7-10 00:04
搵到已是屍體,做韓國官員真係全世界最高危嘅職業,唔係自殺就係入獄 RIP
...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

死咗la?
唔係韓國人真係唔明佢哋culture!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢尐情節,可以拍返套戲喇。

政治大陰謀、絕對真相、終極告白……

人生如戲
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

my005 發表於 20-7-10 08:01
呢尐情節,可以拍返套戲喇。

政治大陰謀、絕對真相、終極告白……

其實韓劇好多呢類劇情! 真係勁黑暗, 政治人物勾結警方高層

放下自在

侯爵府

小魔童 發表於 20-7-10 00:29
親華派,文在寅得力干将,財閥對抗者,點解咁諗唔開

特務殺
多數要亞洲開戰
親華得罪美國

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 20-7-10 08:27
其實韓劇好多呢類劇情! 真係勁黑暗, 政治人物勾結警方高層

係呀,仲有講得最多對白:有錢無罪。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

my005 發表於 20-7-10 08:30
係呀,仲有講得最多對白:有錢無罪。

政治本身就係黑暗,而且一般事實真相都只會被埋沒

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

前總統跳崖!

珊瑚宮

MM2H 發表於 20-7-10 11:45
政治本身就係黑暗,而且一般事實真相都只會被埋沒

係呀,我細時睇過某歷史名人講過:搞政治,就如同放隻手係C坑度不斷搞,滿手污穢。(我當時可能太細,點諗都諗唔起係邊個講既,只大約諗應係1、2世界大戰時既參與人物黎)

同埋,政治野,要識得咩叫共識、妥協,同埋要明白時態唔同,表態會唔同既,故應著眼而家,而唔係執著於人地過往既表態同政績。(不過發覺好多人唔係咁諗法,好多無意義既爭辯出現)

(明白左政治既黑暗,所以我對所有政黨都唔係咁鍾意既)

所以,我呢幾年少談、少睇左政治野,暴亂新聞都少睇,免煩。

首頁

尾頁

跳至