想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Mandyloverain 發表於 20-8-13 10:39
我可以做既事都做哂,包括:唔用護墊,唔用女性護理液,手洗底底,隔3個月換哂成批底底,洗完用滴露消毒再 ...

曾經聽過男士都會有念珠菌,如果你都做哂你可以做嘅野,不妨捉埋c6去睇醫生

複式洋房

wschow823 發表於 20-8-13 10:44
曾經聽過男士都會有念珠菌,如果你都做哂你可以做嘅野,不妨捉埋c6去睇醫生

...

其實佢都睇過架啦,食過藥又茶過藥膏,可能到交功課個時我又同佢傳黎傳去都未定,但我問過醫生佢話呢樣野唔會影響到生bb, 所以唯有由得佢先,太痕就塞藥啦....

大宅

Mandyloverain 發表於 20-8-13 10:39
我可以做既事都做哂,包括:唔用護墊,唔用女性護理液,手洗底底,隔3個月換哂成批底底,洗完用滴露消毒再 ...

請問本身係咪屬於情緒起伏大,容易焦慮?

複式洋房

bipa 發表於 20-8-13 10:48
請問本身係咪屬於情緒起伏大,容易焦慮?

絕對係,所以家庭醫生先會向情緒方面去試吓幫我,睇吓各方面會唔會有改善,的確當我無再搵工同埋食左佢開既情緒藥之後,我身體既暗瘡有明顯改善,情緒都好轉左,諗野無甘灰,同埋少咗無啦啦想喊既情況,因為好訓左,都少左半夜醒瞓,只不過分泌物仲未正常返,我之前俾人炒左無哂方向,做野做左十幾年仲好似岩岩出黎搵工甘,好驚send cv, 去interview, 呢個幾月我放低左,諗住不如調理好情緒,身體之後再諗,我都知道老公好大壓力,但佢知道我情緒有問題之後佢都無再迫我搵工住啦

大宅

Mandyloverain 發表於 20-8-13 10:55
絕對係,所以家庭醫生先會向情緒方面去試吓幫我,睇吓各方面會唔會有改善,的確當我無再搵工同埋食左佢開 ...

複式洋房

Mandyloverain 發表於 20-7-10 12:47
上年10月尾發現自己有左BB, 當時真係好開心, 因為婚後試左一年有多都未有BB, 點知好快心情就由天堂跌左落地 ...

更新一下,今日姨媽黎搵我啦,證實左cycle 1 失敗左,聽日開始再食排卵藥,今次醫生叫我一日食兩粒,day12再返去陰超睇下卵泡發育情況,仲以為食左排卵藥唔會M痛,點知原來一樣,唯有用下暖水袋舒緩啦,又要繼續努力加油!

伯爵府

回覆 Mandyloverain 的帖子

經痛可以試下熱水浸腳,多飲熱水才凍飲。另外食藥食維他命是必須外,做運動流大汗,
也是非常重要的。絕對排毒,改善體質,好方法。
只係cycle1,繼續努力呀!
我都cycle 5啦,其中化學懷孕過一次,唯有再戰。

別墅

Mandyloverain 發表於 20-7-10 12:47
上年10月尾發現自己有左BB, 當時真係好開心, 因為婚後試左一年有多都未有BB, 點知好快心情就由天堂跌左落地 ...

加油

複式洋房

M.A.C 發表於 20-8-14 18:33

經痛可以試下熱水浸腳,多飲熱水才凍飲。另外食藥食維他命是必須外,做運動流 ...

一齊加油!

伯爵府

是。大家一齊努力。希望今個月幸運抽獎成功。。。。
ε٩(๑> ₃ <)з

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 263
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊