想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

滴滴仔 發表於 20-7-11 07:44
有無搵到原因?
成功?

我覺得好難都係三次個胎有問題,強烈建議驗免疫+ 凝血
不能靠政府
我都係亞示匹靈同薄血針幫左我
祝褔你,加油

複式洋房

請問有無gp 可以join?我二次小產了,都想check 下,唔想再有第三次,雖然後生,但身體承受不了甘多次

複式洋房

回覆 jm141026 的帖子

可不可以分享下去邊度check?大概幾錢?

大宅

hky202102 發表於 20-7-12 22:01
回覆 jm141026 的帖子

可不可以分享下去邊度check?大概幾錢?

我跟陳億仕醫生ivf 佢幫我check , 但佢好似只接ivf 客一條龍,你要打去問下

大宅

有無搵到原因?
成功?

我兩次,睇陳,而家bb出咗世啦

我覺得兩次已經要去check la,一定要睇私家仲要專研究小產個d,要預咗洗一大筆錢,仲要好有耐性慢慢調理和等成功,心理質素要好好

加油

別墅

有無搵到原因?
成功?

我流過4次,因為經期好奇怪去睇醫生,都話我知子宮問題會比較難有,亦都無去問太多去認真cheak,所以無再刻意諗生bb,佛系一切等緣份,點知半個月後就有左,bb都半歲了,最緊要放鬆,緣份到bb就黎

複式洋房

babybaby69 發表於 20-7-13 03:27
我兩次,睇陳,而家bb出咗世啦

我覺得兩次已經要去check la,一定要睇私家仲要專研究小產個d,要預咗洗一大 ...

請問你最後係自然還是ivf有bb的?

複式洋房

MeganCheung 發表於 20-7-12 12:06
3-4年前我三次小產,2次化學,1次空心胎。做左基因測試無事。
但之前內膜太厚有病變,差些變癌症!隔半年 ...

聽到你最後成功有啲感動,就算有b之後都要keep住檢查身體呀,早發現早醫治

大宅

滴滴仔 發表於 20-7-14 10:21
聽到你最後成功有啲感動,就算有b之後都要keep住檢查身體呀,早發現早醫治
...

有呀!每年都要刮宮。醫生其實建議切除子宮

大宅

有無搵到原因?
成功?

我上年流產左兩次, 兩次都係6-7wk胎停

然後去左睇陳億仕醫生, 驗血, 係凝血問題
之後一路食aspirin, 食到再懷孕, 繼續每日食aspirin + 打薄血針

一日未生出黎, 一日未可以答你成功....
都係過得一關得一關
我覺得你可以去驗血睇下有無問題, 再決定駛唔駛ivf! 我唔專業, 唔識野, 但覺得你自然懷孕到, 應該唔駛ivf掛??

大宅

jm141026 發表於 20-7-12 23:24
我跟陳億仕醫生ivf 佢幫我check , 但佢好似只接ivf 客一條龍,你要打去問下
...

我都係睇陳醫生, 唔係ivf的, 只係驗血搵問題, 再食藥跟進

別墅

Tracychan927 發表於 20-7-11 10:03
我3次流產(兩次是自然 一次是IVF) 1次化學,依家做緊第三次IVF, 今次會做埋Pgs, 驗過胚胎染色體正常才植 ...

公症都可以pgs?
你係邊間做?
幾錢?

大宅

shirleyvvjk 發表於 20-7-17 20:09
公症都可以pgs?
你係邊間做?
幾錢?

私症,我在澳洲做的

子爵府

回覆樓主:

路過
樓主加油

幾年前 我生第一胎前化學一次,小x一次先追到第一胎

然後再年幾內連三次小x,先追到第二胎

甚麼吸官,塞藥,自然流我都試過,可幸係我每次小x都係8-9週前

追第二胎第三次小x後我有問自己仲承唔承受得住,諗清楚後,我睇中醫,屋企原地跑, 每次試完食aspirin,同每日食三黑粥, 無驗過但乜都試,總覺得係血氣唔通 最後終於成功

樓主,加油 操fit身體再黎過(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

BK Milk勳章

有無搵到原因?
成功?

我經歷係3個月經歷2次化學,醫院也幫我驗過2個胎,話冇問題,除非第3次又係咁,第2次估計係我未清就再造人,之後我去睇中醫 ,佢話我體內好多毒素會影響陀 BB, 所以飲左幾劑生化湯再注意身體,1年後就順利有左,你要加油!

大宅

有無搵到原因?
成功?

你去做個檢查吧,我曾經都流產幾次,我係找陳憶仕的

大宅

meichan12001 發表於 20-7-11 09:33
我今次第4次了,政府話要做嘅野已同我做晒,無野幫到我,我都打算放棄了,因為年紀都大(今年36),但可能 ...

請問係邊間醫院咁講?點解4次都唔肯幫你做ivf?
因為我都剛剛第四次,一路睇緊瑪麗醫院的慣流科,依家要等再返去覆診及驗胎報告。(我今年都係36歲)

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章

HK2 發表於 20-7-25 11:29

請問係邊間醫院咁講?點解4次都唔肯幫你做ivf?

屯門醫院,因為我第三次係成功的,但係唔知點解子宮無啦啦開左,bb隻腳伸左出黎,最後16週引產,所以佢地覺得我唔似慣性,今次佢地有叫我試ivf,但佢叫我去私家試下

複式洋房

celticsbig3 發表於 20-7-25 08:45
你去做個檢查吧,我曾經都流產幾次,我係找陳憶仕的

咁你睇完醫生有成功自然懷孕嗎?

首頁

尾頁

跳至