自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

chbch 發表於 20-7-12 11:02
點解要請假???
我唔返就唔返, 洗咩話佢知

請假係基於禮貌,話哂佢為左個課堂都預備唔少野。

珍珠宮

missnmiss 發表於 20-7-12 10:48
其實我試過去搵佢理論,因為我好嬲佢經常遲遲都唔準時俾我阿媽走,因為我星期六、日都會陪家人飲茶,佢個課 ...
幫你媽揾過第二間好既教會。
唔需要跟佢,正常人都唔會鬧人,仲要宗教,情商智商都咁低,點傳教?

男爵府

missnmiss 發表於 20-7-11 21:28
最近阿媽信教返左教會,逢星期六、日上午都去上堂,最初都覺得幾好可以俾佢識下朋友,但最近發現個傳道人( ...

邪教黎架?小心

大宅

maggiejane 發表於 20-7-12 11:03
點解可以忍受佢閙你幾個鐘同人身攻擊?
你唔好再俾你媽返呢個教會啦!
...

係呀,我好唔開心。返到屋企都食唔落野,佢仲要同我阿媽告狀⋯⋯我阿媽肯定俾佢洗腦,成日都聽佢讚呢個傳道人,好想嘔

子爵府

正常教會唔會咁做,睇下係唔係邪教

公爵府

missnmiss 發表於 20-7-12 10:52

唔係教會既問題,係個位傳道人既問題。

我相反,信主的人絕對無問題,從來有問題的都是教會,包疵性罪行,鼓勵人犯法

侯爵府

missnmiss 發表於 20-7-12 11:15
係呀,我好唔開心。返到屋企都食唔落野,佢仲要同我阿媽告狀⋯⋯我阿媽肯定俾佢洗腦,成日都聽佢讚呢個傳 ...

你唔好嬲,唔好放心上,唔值得唔開心咁耐。
老人家年紀大咗,仔女忙,心靈上想人依靠同關心,你多d陪媽咪,等佢慢慢離開個教會,冇咁依賴E+個堂口先,之後先幫媽咪搵另一個教會返。
我冇信教,但尊重宗教,每個宗教唔同,但共同點都係導人向善,令人心靈富足。今次係個傳道人問題,相信仲有好多好嘅禮拜堂可以返。

侯爵府

全世界,包括領導人,都假借 神 之名行事!
小心為上。

男爵府

有啲邪教都話自己是基督教會
!尤其擺街站的基督教會要特別小心呀!所以要清楚了解伯母去的是否正宗門派!
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

男爵府

回覆 missnmiss 的帖子

好過份啊!

無左基督教 to love and be kind 各種信念!

大宅

followgod 發表於 20-7-11 22:23
我相信咩教都會有唔同既人。我都有一啲好唔鐘意既傳道人。但唔會影響我相信神

如果媽咪覺得反得唔開心 絶 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

聽過有啲基督教會比較霸道, 但伯母參加呢一個都算經典。 可以轉會嗎?

別墅

回覆樓主:

睇返樓主以往既post,舊年已經表明好憎基督教徒,仲有以往既post,也經常用"憎"這個字眼,咩原來這個世界這麼艱難,咩得乞你憎…你又曾經話自己無朋友,好難交到朋友…真心建議你唔好甘厭世,做好自己先

伯爵府

最近阿媽信教返左教會,逢星期六、日上午都去上堂,最初都覺得幾好可以俾佢識下朋友,但最近發現個傳道人( ...

可以唔俾請假嗎?我未見過喎,你留意一下媽媽返咩教會。

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

Gorgor0612 發表於 20-7-11 21:43
我绝對無對耶x 有偏見! 但個別宣道手法我並不拘同! 讀書嗰時,竟然有個Miss 叫我哋Sunday 出黎聚會讀經,嗰 ...

有jm講過,教會就係一個利益輸送嘅集團,呢點我非常同意

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

山系太太 發表於 20-7-12 03:03
所以眼目唔好放在人度,眼目要放在神度,對住人永遠都會有失望,對住神,永遠都會有盼望。
對基督徒放棄唔 ...

yes,i believe God ... forever!!
實在太多法利賽人同假基督徒

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

係呀,我好唔開心。返到屋企都食唔落野,佢仲要同我阿媽告狀⋯⋯我阿媽肯定俾佢洗腦,成日都聽佢讚呢個傳 ...

我之前遇到d事都救過一家人出邪教
之後見到佢哋冇事啦我都好開心

大宅

我都覺,假到呢.....好多都是曱甴化身的(emoji)(emoji)(emoji)

水晶宮

畀面勳章

water524 發表於 20-7-12 09:55
我極度憎恨基督教徒,識很多都虛偽自大不可一世,陰毒到不論男女老幼都陷害得落,完全冇道德底線……我領教 ...

偽善到不得了

其實把口毒過乜!

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

唔好再俾媽媽返去啦,當佢係扯線公仔

首頁

尾頁

跳至