在職全職

跳至
[在職媽媽] 去或留

首頁

尾頁

別墅

原本做上市securities firm既risk management, 因為自己經驗唔多人工低tittle un, 但勝在老細好
無刻意搵工,但有headhunt refer, 去試左見一間大銀行既risk, 都請左,人工高依家份工30% tittle 升左2個。但要6個月probation,3 mths notice period, 我take左個offer,老細留我,佢俾到多對方2000,同tittle. 想問大家會點揀?一來覺得bank industry 穩定,第時條路會順好多,同真係一間好大既銀行,但另一方面覺得好對唔住老細

瑪瑙宮

無決心走點解要去見工呢?

子爵府

canpi526 發表於 20-7-12 10:07
原本做上市securities firm既risk management, 因為自己經驗唔多人工低tittle un, 但勝在老細好
無刻意搵工 ...

如果純人工,title,其他無問題,而家人工仲多左,title一樣,比我唔會走。

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

biloveu 發表於 20-7-13 12:51
如果純人工,title,其他無問題,而家人工仲多左,title一樣,比我唔會走。
...

但去大bank後 CV會靚好多

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

無刻意搵工 ...

睇你性格係好有事業心長遠想爬更高,定係份工做得開心就ok
我係後者,所以如果我係你,我會揀留低

別墅

alittlebitbit 發表於 20-7-13 16:59
睇你性格係好有事業心長遠想爬更高,定係份工做得開心就ok
我係後者,所以如果我係你,我會揀留低
...

咁我有事業心 想向上 所以都覺得去大銀行砌cv好靚

大宅

canpi526 發表於 20-7-14 11:17

既然想做就去做啦,難得有好機會,而且bank嘅福利應該好好多呢

珍珠宮

好媽媽勳章

無刻意搵工 ...

我覺得既然決定走就走
唔想比人覺得跳草裙舞

男爵府

canpi526 發表於 20-7-14 11:17

咁就走啦,難得呢個時勢仲可以搵到好工

首頁

尾頁

跳至