想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇JM做完此手術之後,自然懷孕?好苦惱⋯⋯

複式洋房

Nganbobo 發表於 20-7-13 02:07
有冇JM做完此手術之後,自然懷孕?好苦惱⋯⋯

你之前咪出post 問左次囉

做手術都唔係百份百去到個瘤唔返發,你粒瘤又唔係大到要做手術,不如放鬆心情試下自然懷孕先啦

大宅

Sandstar 發表於 20-7-13 03:25
你之前咪出post 問左次囉

做手術都唔係百份百去到個瘤唔返發,你粒瘤又唔係大到要做手術,不如 ...

係呀,之前post,試左兩年了,心寒,今次再唔中,我應該手術了,唉⋯⋯心裡冇底驚做完都係唔中⋯⋯

複式洋房

Nganbobo 發表於 20-7-13 09:26
係呀,之前post,試左兩年了,心寒,今次再唔中,我應該手術了,唉⋯⋯心裡冇底驚做完都係唔中⋯⋯
...

唔個點解文字中覺得你好大壓大,你要記得手術做完都要放鬆心情

大宅

Sandstar 發表於 20-7-13 22:05

真的好大壓力,因為真係唔知點好⋯⋯⋯

大宅

Sandstar 發表於 20-7-13 22:05

可否pm我,我想比老公份報告你幫我睇吓係咪iui機會都唔大呢?

複式洋房

Nganbobo 發表於 20-7-13 23:53
可否pm我,我想比老公份報告你幫我睇吓係咪iui機會都唔大呢?

我唔識睇精子報告喔 因為當時我地未做到呢步

大宅

Sandstar 發表於 20-7-14 02:24
我唔識睇精子報告喔 因為當時我地未做到呢步

我而家喺度諗係咪見完生育科醫生,等醫生決定切唔切瘤,之前果個係普通婦科建議,我真係驚切完都唔得,因為4cm以下,又唔知iui機會如何

複式洋房

Nganbobo 發表於 20-7-14 08:29
我而家喺度諗係咪見完生育科醫生,等醫生決定切唔切瘤,之前果個係普通婦科建議,我真係驚切完都唔得,因 ...

約左邊個醫生?

個瘤係會有影響但唔等於切左個瘤一定會成功

複式洋房

Nganbobo 發表於 20-7-14 08:29
我而家喺度諗係咪見完生育科醫生,等醫生決定切唔切瘤,之前果個係普通婦科建議,我真係驚切完都唔得,因 ...

岩岩睇左你之前d 主題,我覺得你將你仲未有既原因賴曬落個朱古力瘤度。

其實呢度好多姊妹都答左你,你粒瘤唔大,有更多比你大既人都自然懷孕到 而且你得一邊有瘤一邊係無既,絕對唔會因為個瘤而完全無得懷孕啦

再者你都識話你自己濕熱同熱氣,咁你就不如努力睇中醫調理下同埋做運動啦

見你成日鑽牛角尖又自己無啦啦未睇醫生走去驗丁丁行咁多冤枉路~ 不如你真係學習調整下心態啦,將件事交比專業人士(中醫&不孕醫生),之後好好放鬆自己吧啦

大宅

Sandstar 發表於 20-7-15 01:16
岩岩睇左你之前d 主題,我覺得你將你仲未有既原因賴曬落個朱古力瘤度。

嗯嗯,昨天約咗明天見威記私家醫生先,謝謝姐妹

大宅

Nganbobo 發表於 20-7-15 17:46
嗯嗯,昨天約咗明天見威記私家醫生先,謝謝姐妹

我心太攰了⋯⋯

大宅

Sandstar 發表於 20-7-15 01:16

玩完,今日見醫生,話精形態正常,其他唔正常,而家自己右邊又生多個瘤,1點幾,生個位置卵泡位,醫生建議切完ivf,iui機會唔大,私家最底預10萬做ivf,我冇能力,而家心碎了,33歲了,醫生就話只有ivf了⋯⋯

複式洋房

Nganbobo 發表於 20-7-16 14:07
玩完,今日見醫生,話精形態正常,其他唔正常,而家自己右邊又生多個瘤,1點幾,生個位置卵泡位,醫生建議 ...

本身個粒瘤係邊邊?

大宅

Sandstar 發表於 20-7-17 01:35
本身個粒瘤係邊邊?

左邊,而加右邊又長一個一點幾

複式洋房

Nganbobo 發表於 20-7-17 09:21
左邊,而加右邊又長一個一點幾

兩粒都唔大可以試下中醫

複式洋房

其實真係唔關朱古力瘤事,我發現有左時去睇婦產科先知自己左邊卵巢有粒10cm大嘅朱古力瘤,仲喺bb 12週大時做腹腔鏡手術切左粒瘤

大宅

kaka216 發表於 20-7-18 09:31
其實真係唔關朱古力瘤事,我發現有左時去睇婦產科先知自己左邊卵巢有粒10cm大嘅朱古力瘤,仲喺bb 12週大時 ...

老公份精報告死六成,另一個話題有講

大宅

Sandstar 發表於 20-7-17 23:45
兩粒都唔大可以試下中醫

有冇中醫介紹?

複式洋房

Nganbobo 發表於 20-7-18 09:40
老公份精報告死六成,另一個話題有講

咁你做ivf 吧啦

首頁

尾頁

跳至