自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

如題。

係咪傳銷嚟? 是否一樣比洗腦?

大宅

大姑娘 發表於 20-7-13 14:41
如題。

係咪傳銷嚟? 是否一樣比洗腦?

有聽過, 有朋友做緊
佢話自己唔係傳銷, 但我覺得係
佢有邀請我參加, 我都有諗過, 不過都係唔好喇

珍珠宮

wintermamamama 發表於 20-7-13 15:34
有聽過, 有朋友做緊
佢話自己唔係傳銷, 但我覺得係
佢有邀請我參加, 我都有諗過, 不過都係唔好喇

我都覺得似傳銷。

又係猛讚啲產品性價比高,高質素。 猛 sell 我買。 佢講既野, 似曾相識, 好似nu skin。

大宅

大姑娘 發表於 20-7-13 15:43
我都覺得似傳銷。

又係猛讚啲產品性價比高,高質素。 猛 sell 我買。 佢講既野, 似曾相識, 好似nu skin ...

朋友游說我加入, 話係被動收入, 除左正職, 可以多一份收入, 幫補家計
真係有心動過

要俾錢買d product去開始
唔係超貴, affordable, 而且自己可以用返d product
但主要我覺得自己無乜朋友, 唔識sell人, 亦唔想sell人, 覺得自己唔會成功, 所以無開始

我食過幾隻supplement
唔敢講好定唔好
你食左鈣, 其實好難反映出佢有無效

用過d baby product就幾好 (好=感覺良好)

大宅

賣咩嫁

珍珠宮

丹你菜 發表於 20-7-13 15:49
賣咩嫁

好多嘢賣。 由衣服,洗潔精,supplements 到化妝品。。。都有。

珍珠宮

wintermamamama 發表於 20-7-13 15:48
朋友游說我加入, 話係被動收入, 除左正職, 可以多一份收入, 幫補家計
真係有心動過

但價錢我覺得同坊間一樣啫。

尤其是 sell 我護膚品, 成六、七百蚊一支精華素; 同我喺出面買冇分別啫! 仲要係不知名牌子。咁我點解唔買番出面專柜品牌?

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

傳銷唔一定無好嘢喎,呢幾年經銷媒體多樣化,Kol FB咪一樣係賣嘢?反而重點係間公司賣既產品得唔得囉!

利申:我有入會,只食suppliments,但無用skin product

珍珠宮

keykeyman 發表於 20-7-13 16:13
傳銷唔一定無好嘢喎,呢幾年經銷媒體多樣化,Kol FB咪一樣係賣嘢?反而重點係間公司賣既產品得唔得囉!

利 ...

冇話傳銷唔好, 喺佢群組入面,一定係好㗎。

只不過,與其價錢同坊間既差唔多,我點解要去買一啲不知名,而唔知自己啱唔啱用既嘢先?

特別係食落肚同用係面。

大宅

大姑娘 發表於 20-7-13 16:13
但價錢我覺得同坊間一樣啫。

尤其是 sell 我護膚品, 成六、七百蚊一支精華素; 同我喺出面買冇分別啫! ...

佢講過, 某D skincare係同大牌子同廠製造
即係有大牌子質素, 但就平過大牌子
不過我未用過, 因為我用開d cheap cheap skincare, 萬寧有得賣嗰d

珍珠宮

wintermamamama 發表於 20-7-13 16:19
佢講過, 某D skincare係同大牌子同廠製造
即係有大牌子質素, 但就平過大牌子
不過我未用過, 因為我用開d c ...

佢哋好識咁講。Nu Skin傳銷都係咁講。

伯爵府

熱血勳章

大姑娘 發表於 20-7-13 16:18
冇話傳銷唔好, 喺佢群組入面,一定係好㗎。

只不過,與其價錢同坊間既差唔多,我點解要去買一啲不知名, ...

食落肚,要安心,一係經營養師或醫生建議,否則一般人都係自己買嚟試,咁既然試就自己多睇資料。
shop.com有佢獨家專利產品,你唔會喺第二處買倒,兼口碑唔差,喺呢度唔多講,自己上YouTube 好多demo有得你睇如"isotonix calcium demo"

珍珠宮

keykeyman 發表於 20-7-13 16:26
食落肚,要安心,一係經營養師或醫生建議,否則一般人都係自己買嚟試,咁既然試就自己多睇資料。
shop.com ...

當然各不同品牌傳銷,所有產品都要經佢既傳銷商買啦。

而唔係呢個產品有幾特別,係既話,都申請專利啦。

伯爵府

熱血勳章

大姑娘 發表於 20-7-13 17:03
當然各不同品牌傳銷,所有產品都要經佢既傳銷商買啦。

而唔係呢個產品有幾特別,係既話,都申請專利啦。

我post 嗰條link既品牌咪專利囉!仲要係shop.com皇牌,所以建議樓主有興趣既就先了解後比較。

珍珠宮

我阿媽有經佢上網買supplements, 我阿媽唔係sales, 但有自己account, 就咁自己買自己用, so far 無問題。

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

補充多少少,樓主擔心被洗腦,其實都好睇介紹你既係咩人,若果你個介紹人唔諗你感受係咁勉強你既話,就正正一個機會睇清楚佢(emoji)

珍珠宮

keykeyman 發表於 20-7-13 18:09
補充多少少,樓主擔心被洗腦,其實都好睇介紹你既係咩人,若果你個介紹人唔諗你感受係咁勉強你既話,就正正 ...

我唔擔心自己比佢洗腦。

而係覺得 sell 我既人, 因為佢不停猛讚啲 products 點好點好,性價比高,後悔認識得太遲咁 。。。。

因為我點都唔會買不知名既嘢!

佢話唔係傳銷嚟㗎。 佢開網店賣嘢啫!

伯爵府

熱血勳章

大姑娘 發表於 20-7-13 18:53

我唔擔心自己比佢洗腦。

哦~可能你fd開心share,但令你感懷疑

首頁

尾頁

跳至