自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你自己工種可能容許你喺公司食

個個都有張枱可以食外賣?送貨呢?零售呢?醫護呢?

上星期四五咁多確診,睇下星期六日? D人有收斂咩?

政府唔禁晚市個個仲約緊出黎食飯飲野
唔明點解唔俾佢地娛樂,話喺屋企好悶,BK大有人在

而家勸d可以做到既公司盡量homeoffice,工種唔容許就有機會繼續返工
如果唔係點捱過

咁大個人唔識點避飛沫傳播傳染病?
社交距離呀,張醫生今日再提呢幾個字

個個捉住時段笑,你自問有無自律?

別墅

goosy83 發表於 20-7-14 00:08
你自己工種可能容許你喺公司食

個個都有張枱可以食外賣?送貨呢?零售呢?醫護呢?

啲人話肺炎「夜晚先出現」、「似喪屍夜晚出沒咬人」……

自以為好幽默,但其實係好低能。

好心啲人唔好乜都反政府啦!

seiko123    發表於 20-7-14 13:51
wcpcelia    發表於 20-7-14 10:03
WWWChun    發表於 20-7-14 09:43

子爵府

通常只睇到自己狹小世界既井底蛙先不斷嘲笑人黎抬高自己。樓主唔好勞氣。

男爵府

ManHinMaMa 發表於 20-7-14 00:30

「自以為好幽默,但其實係好低能。」

無錯!今晚睇到d人個個衝出黎笑就嬲
香港人自己無責任咩? 係咪一刀切封城? 到時食肆又話做唔住

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

班人以為自己好叻好醒,捉到少少嘢就無限擴大,誇大。其實,如果唔係7.1果場大龍鳳,點會散得咁厲害。未來一個月都唔會好得去邊,跟住就係爆玩初選果班。

男爵府

taptap83 發表於 20-7-14 00:35
通常只睇到自己狹小世界既井底蛙先不斷嘲笑人黎抬高自己。樓主唔好勞氣。 ...

個個諗住自己喺office 有張枱,pantry有個雪櫃,諗下聽日帶飯好定foodpanda

唔記得左好多人唔係返office
唔堂食,過兩日落雨公園都無得坐

琥珀宮

畀面勳章

講得好

男爵府

好媽媽勳章

minniemouse 發表於 20-7-14 00:42
班人以為自己好叻好醒,捉到少少嘢就無限擴大,誇大。其實,如果唔係7.1果場嘅大龍鳳,點會散得咁厲害。未 ...

班人忽上腦,相信就算中左都唔會認去過 7.1大龍鳳,只會一味鬧政府防疫政策

男爵府

Agree

伯爵府

goosy83 發表於 20-7-14 00:44
個個諗住自己喺office 有張枱,pantry有個雪櫃,諗下聽日帶飯好定foodpanda

唔記得左好多人唔係返office ...
仲有班龍門任搬既人,上個禮拜讚完學校醒提早搞畢業禮,完左就鬧點解政府唔停課,今晚笑政府6點後停堂食,自己唔洗返工就唔識諗其他人難處

peggy1    發表於 20-7-14 12:15
wcpcelia    發表於 20-7-14 09:21

男爵府

raicherry 發表於 20-7-14 00:52
仲有班龍門任搬既人,上個禮拜讚完學校醒提早搞畢業禮,完左就鬧點解政府唔停課,今晚笑政府6點後停堂食, ...

自私囉
去完海灘鬧政府唔封康樂設施
食完自助餐笑政府淨係停晚飯時段

唔諗下叫左幾多次你唔好去?

水晶宮

回覆樓主:

最低能係話細菌識睇時間出黎

水晶宮

回覆樓主:

佢明就唔會覺得好笑啦! 我覺得呢啲人好笑好多囉,真係低能唔係扮

男爵府

今日仲有人用依句說話做早晨開場白
真係想回佢,一d都唔好笑囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

raicherry 發表於 20-7-14 00:52
仲有班龍門任搬既人,上個禮拜讚完學校醒提早搞畢業禮,完左就鬧點解政府唔停課,今晚笑政府6點後停堂食, ...

係喎!未停課果時就話, 嘩! 爆得咁勁, 我打左比學校請假喇! 到停課喇, 又問, 結業禮乜乜物物, 好可惜! 痴痴地! 課堂30人驚有事, 禮堂百幾人就無野
放下自在

男爵府

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢幅丫嘛,個個YC都post, 佢地唔會諗下係政府體諒要返工嘅人,唔係個個可以帶飯食外賣架!

子爵府

同意

禁止訪問

我的育兒心得勳章

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我之前份工就係唔出去食就冇位食飯
因為做倉,佢有飯堂但飯堂唔夠位坐晒全公司的員工,以前試過飯堂裝修,帶飯的人真係坐口坐公園食。

首頁

尾頁

跳至