自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

hw1115 發表於 20-7-14 07:56
香港人去深圳都不用隔離?

水晶宮

幾時到香港呀

伯爵府

evavong 發表於 20-7-14 01:19
https://appimg.modaily.cn/app/displayTemplate1/dist/index.html#/newsDetail/9747267/102?userName=null ...

咁澳門好快又爆

伯爵府

回覆樓主:

香港一直比班垃圾攪死,又遊行,又排隊投票,正PK

子爵府

畀面勳章

咁澳門市民又真係聽話,加上地方細易管,好羨慕佢地可以返去食烤魚

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

香港要自由丫嘛
放下自在

男爵府

人地無本地個案成百日
通關都正常...........

伯爵府

cattz288 發表於 20-7-14 08:22
香港要自由丫嘛

他們要的自由正正就是令全港人失去開關的自由

侯爵府

emilylam 發表於 20-7-14 02:14
香港政府太癈,防疫漏洞太多 又包機接,美國返港只是家居隔離,機組人員等不用檢疫可以周圍走。 ...

重要黑暴71上街同什麼選廢人公投。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ocean419 發表於 20-7-14 08:24
他們要的自由正正就是令全港人失去開關的自由

係架! 香港在中國感染covid 19 城市中係排榜首架! 幾威呀~連澳門都列香港為高危城市
放下自在

水晶宮

回覆樓主:

澳門跟大陸做法,做得好好

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

羨慕

男爵府

回覆樓主:

澳門揀呢d時間通關,似係做俾阿爺睇,特登剃香港眼眉。

男爵府

fungcandy 發表於 20-7-14 08:44
澳門揀呢d時間通關,似係做俾阿爺睇,特登剃香港眼眉。

喺,個嗰賀 xx, 一上任就講d有骨說話暗話香港,咁樣又可以擦靚阿爺對鞋

珍珠宮

ddkaka 發表於 20-7-14 08:42
澳門跟大陸做法,做得好好

不要沾沾自喜,事實香港人流同澳門差好遠

的確呢次漏洞係自招,再係社區爆

男爵府

tutik 發表於 20-7-14 08:27
重要黑暴71上街同什麼選廢人公投。

咪喺,都唔明遊行同投票比d廢人原來緊要過自己條命。依家咪啱晒佢地心水囉,社區爆發啦,最慘我地d無辜市民

伯爵府

AX21 發表於 20-7-14 08:55
咪喺,都唔明遊行同投票比d廢人原來緊要過自己條命。依家咪啱晒佢地心水囉,社區爆發啦,最慘我地d無辜市 ...

今次風向又吹去遊行同投票

點解唔鬧D去食自助餐,去staycation 果班既

珍珠宮

回覆 Cheddar85ang 的帖子

除咗識鬧政府乜都唔識. 市民唔做好自己, 有事就賴政府安排得唔好. 大佬呀! 政府只能宏觀咁推出政策, 有咩辦法睇住每一個市民日常嘅生活作息?
當然政府有做得唔足嘅地方, 唔夠手起刀落, 唔強勢控制好多嘢. 但呢個問題部份原因係香港人太惡, 太自私自我, 只要損害到佢個人利益嘅, 話之你個政策有幾好, 都反對都嘈.

澳門做得好因為澳門地方細, 人口只有香港十分一, 市民又聽話夠齊心. 所以容易控制.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

emilylam 發表於 20-7-14 02:16
最唔明香港政府將深圳例為高風險地區,美國係中低風險地區!
美國日日六 ...

政府哥個風險夠單完全out dated ,佢哋真係不知世事、不食人間煙火

子爵府

emilylam 發表於 20-7-14 02:14
香港政府太癈,防疫漏洞太多 又包機接,美國返港只是家居隔離,機組人員等不用檢疫可以周圍走。 ...

撫心自問,香港政府真係做得差?

首頁
12345...6

尾頁

跳至