自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

疫情期間見有D朋友為左畀小朋友放電,就買左圖片呢種室內單槓加鞦韆裝喺屋企畀小朋友玩。

望落去係幾好玩,但我成日覺得支槓有機會跌落黎,玩嘅人跌親會好大件事!

但朋友又話冇事,唔使驚!

係咪我杞人憂天,過慮左?
(網圖如下)

男爵府

2020勳章

回覆 funseller 的帖子

我會勸你唔好
賣畀你嗰個唔包保唔出事
後果可大可小

男爵府

2020勳章

回覆 funseller 的帖子

倒不如開張地墊教小朋友做啲簡單體操

水晶宮

2020勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實都係靠支棍去“迫實”2邊....唔太安全

別墅

2020勳章

回覆樓主:

識人有買, 裝左成日玩無問題,當然唔係大大力搖個種啦

wcpcelia    發表於 20-7-15 11:50

珍珠宮

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

呢種撐住既,我都有用,係用黎掛衫。
想當年我同C6未結婚時已有用,但我無論點裝(我一個人住),都係久唔久會跌。但之後C6同我裝(同一條),就未再跌過,而家個女都幾歲 咁多年無論我掛幾多野上去都未再跌過。
後來我老豆都叫我C6同佢整,我老豆又係成日跌,之後又冇咁跌,我老豆仲誇,幾十件西裝掛上去,加埋應該重過我。
所以我覺得裝既人既手工都好重要。
我覺得網圖又唔係呃人,不過自問有冇咁幾功力先好買。

公爵府

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我用過呢種攞嚟掛衫,間唔中會跌落嚟

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

1係要勁到掙爛牆就會 穩陣啲,
如果唔係好易鬆,因為香港開冷氣關冷氣都有啲水氣。
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

seaman1982 發表於 20-7-14 13:28
呢種撐住既,我都有用,係用黎掛衫。
想當年我同C6未結婚時已有用,但我無論點裝(我一個人住),都係久唔 ...

要逼得好實先唔會跌, 要好用力.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係伸縮棍? 定係有釘裝上牆?
伸縮棍勸你唔好, 咁樣轉黎轉去, 好容易鬆, 跌落黎整親都唔知向邊個追究.

翡翠宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔會買

男爵府

funseller 發表於 20-7-14 13:20
疫情期間見有D朋友為左畀小朋友放電,就買左圖片呢種室內單槓加鞦韆裝喺屋企畀小朋友玩。

望落去係幾好玩 ...

衫跌左落黎梗係無問題啦,小朋友打千秋跌落黎,頭都爆點會搵呢d野黎試下佢實唔實淨

子爵府

2020勳章 育兒性格勳章

mimi987 發表於 20-7-14 15:46
衫跌左落黎梗係無問題啦,小朋友打千秋跌落黎,頭都爆點會搵呢d野黎試下佢實唔實淨
...

我都同樣擔心條棍跌落嚟會打到個頭。

男爵府

vincielau 發表於 20-7-14 15:58
我都同樣擔心條棍跌落嚟會打到個頭。

枝棍跌落個頭都係小事,多數都係痛,好少會紅。但如果秋千飛起時跌,成個人飛出去就真係大檸樂

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊