自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

個女好變態, 大學以一級榮譽畢業的計算機科學系高材生男生都有問題!

被告麥凱晴(紅色袋)被指嫌事主X「快完事」。

在大學以一級榮譽畢業的計算機科學系高材生,認識年長7年的女保險經紀後,初嘗戀愛滋味,惜戀情開展不久,卻疑遭初戀女友多次虐打,案件今(15日)於區院續審。男事主在屏風後作供指,女友不但要求他跪地接受責罵,更嫌他「快完事」而叫他去買「偉哥」。男事主更一度禁不住哭訴「我第一次識女朋友,我估唔到識咗個咁嘅人」。
32歲的X指被告麥凱晴(39歲)第一次襲擊他時,他感到很震驚,認為「兩個相愛嘅人唔應該係咁」。惟辯方指X受襲後沒有離去,庭上證供也沒有提及遭被告踢頭一事,與書面供詞不符,質疑他並非說真話。X強調自己是說真話及曾遭被告踢頭,而他受襲後曾與被告討論,「我同佢講我好愛佢,我哋都唔應該因為咁而去傷害人」,被告當時同意不再傷害他,他才留在被告家。

在前年8月15日,雙方家晚膳時曾談及X將買樓置業,X原打算與姑姐夾錢買樓,不過姑姐在席間建議X及被告付買樓款項,被告則回應指他們還在拍拖階段,故不應參與該買樓事宜。

當X回到被告住所時,被告即提出分手,並將他的個人物品扔出門外,又把他推出門及關上門。X稱在門外等一會後,被告開門並不斷罵他。被告又走到廁所,脫下兩人所買的戒指扔落馬桶,X從馬桶中拾回戒指拿給被告,被告卻隨手放在一旁,X說及此哽咽指「我搵唔到隻戒指」。被告又要X跪下聽她責罵,X更泣稱「佢問我姑姐個名,我唔畀,佢就用圓櫈打我,打到成地血」。

此外,X早前提及因在性事上未能滿足被告而遭打,辯方出示文件顯示X曾網購「偉哥」,X指他在生理上並無任何問題,但被告不斷指他沒有性經驗,「滿足唔到佢,佢不斷游說我去買偉哥」。X指因被告性需求很大,「佢講佢每日都需要我」,且「我又唔想因滿足唔到佢畀佢再打」,最後X在被告多番游說下買了「偉哥」。X自言深愛被告,希望買「偉哥」後可以滿足到她。

惟辯方卻質疑X受襲後,為何仍要回到被告住所,X哽咽表示「我唔想咁容易放棄呢段關係,我30歲人都無拍過拖,佢係我第一個女朋友,佢頭幾次打我,我都無講分手」,又哭訴「我成個8月係過得好辛苦、好慘,我唔記得有冇每晚番去(被告家)」,他抱着被告不會再傷害他的想法繼續與被告一起,直至8月近買樓時,被告又再不斷查問,「我都已比左50萬佢,佢都仲要咁虐待我,我好傷心」。

辯方則指X轉帳50萬予被告,乃是想向被告家人展示照顧被告的誠意及有足夠財力,但X不同意。

被告被控一項襲擊致造成身體傷害及4項有意圖而傷人罪。控罪指,她於2018年5月至8月,在跑馬地某大廈襲擊及傷害男子X。X昨供稱被告因在性愛時不滿足及買樓等事宜,屢次向他施襲,除捉頭撼牆、鉸剪插胸口及辣椒油塗傷口外,更用風筒烘吹其陰莖致起水泡脫皮,待結痂後再將焦痂扯掉,更要他在家中裸體。

男爵府

回覆樓主:

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個50萬都凍過水, 陰功!!!!!!!!!!!!遇上個大食大貪變態女人!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

精神病..... 我指個男

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

咩女人黎,超變態

水晶宮

mickeyeva 發表於 20-7-15 15:32
個女好變態, 大學以一級榮譽畢業的計算機科學系高材生男生都有問題!

有學識又點吖,衰過做鴨

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

個女既應該搵個志同道合既男人玩……有人或者好中意。

別墅

回覆樓主:

其實提出要男性買這種藥幾尷尬。

wcpcelia    發表於 20-7-16 10:28

象牙宮

回覆樓主:

恐怖

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

雖然男事主係大學以一級榮譽畢業,但佢遭遇好似印度婦女咁,唔識反抗……
個腦係咩做架?

水晶宮

個女人真係超變態

公爵府

babynetnet 發表於 20-7-15 15:50
雖然男事主係大學以一級榮譽畢業,但佢遭遇好似印度婦女咁,唔識反抗……
個腦係咩做架?
...

我諗又係d 高分自閉 唔識溝的人

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

個女既變態
個男既應該個腦有問題

伯爵府

其實個被害人性格係弱D,但都無理由咁質佢!

如果呢件案男女性別掉轉,上面好多JM反咗枱啦,完全係嚴重家暴,點解咁多人覺得係男既錯呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

諗起愛回家3個電腦宅男!

珍珠宮

babynetnet 發表於 20-7-15 15:50
個腦係咩做架?
...
初戀無經驗, 全程投入都好正常啫

Love and Kindness are never wasted.

水晶宮

回覆樓主:

坐返十年監先

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

這就是大家經常說的高分低能囉

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

男, 30歲初戀.....情感上一定好依賴女方.

首頁

尾頁

跳至