自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

事件有點長,但想請教下各位sis!

近日同事A打算介紹一位男同事B我認識,男同事B大概38歲左右,未婚,應該拍過2-3次拖,係3年前與女朋友分手後應該一直單身至今。

故事大概係咁,同事A係2個月前同我一齊開完會後就係公司走廊見到男同事B,然後就介紹左我哋2個互相認識,介紹大家叫咩名後我哋就各自返回工作崗位。

點知同事A今個月頭時見到男同事B,問佢仲記唔記得我呢個人(當時只有同事A及男同事B在場),男同事B就話記得,仲講得出我個名係叫咩,同事A聽完後,就打算介紹我哋深入認識。因為我同男同事B都係單身。

下一留言再續

大宅

前幾日同事A就叫左男同事B過黎我哋個部門話有公事傾,點知男同事B見到我後就變得好怕醜(事前佢完全唔知我係到,而且個刻佢感覺到同事A的意圖係想我哋2個深入認識),佢叫完我個名打完招呼後就面都紅哂咁望住我,又表現得好怕醜咁笑,跟住同事A就話,不如我哋約食飯呀,係咁問男同事B幾時得閒,然後俾佢自己部電話個日曆男同事B睇,叫佢定日期,男同事B就拎住同事A部電話好唔知點咁,然後怕怕醜醜咁笑住話,7月都約哂人啦就嘻嘻哈哈咁就輕輕帶過,跟住就話要返去個位到做嘢,然後走嘅時候就話拜拜,仲笑住講我個名同我講左幾次拜拜。

下一留言再續

大宅

到今個星期一,同事A就打電話約男同事B一齊收工,點知男同事B係電話中又係好怕醜咁笑住話下,跟住同事A就話約定你啦,唔好要人等呀,然後就收線,咁到最後我哋收工時都無見到男同事B出現,聽佢部門的人講男同事B已走了。

想請教下各位sis,如果咁的情況,其實男同事B係怕醜,定係對我無興趣唔想再深入認識?

因為我對男同事B都有好感,但唔肯定佢係怕醜定係對我無興趣。我應該點做?

感謝各位意見

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

無興趣。但因為同事A咄咄相迫,搞到佢唔知點算好。

侯爵府

回覆樓主:

冇興趣

侯爵府

2個月就梗係冇興趣啦
有興趣2星期都嫌耐

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

WongSiIeng 發表於 20-7-15 22:45
到今個星期一,同事A就打電話約男同事B一齊收工,點知男同事B係電話中又係好怕醜咁笑住話下,跟住同事A就話 ...

似係無興趣

男爵府

到今個星期一,同事A就打電話約男同事B一齊收工,點知男同事B係電話中又係好怕醜咁笑住話下,跟住同事A就話 ...

無興趣,B應該唔係怕醜而係緊張A當面開門見山講嘢怕尷尬

大宅

如果有興趣應該會主動出現

男爵府

無興趣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

有興趣就唔會趕住走喇! 又唔想say no
放下自在

男爵府

回覆樓主:

肯定係冇興趣,算啦

wcpcelia    發表於 20-7-16 09:41

水晶宮

回覆樓主:

a話一齊走但又自己走咗, 應該無興趣唔識推....

大宅

無興趣多

侯爵府

前幾日同事A就叫左男同事B過黎我哋個部門話有公事傾,點知男同事B見到我後就變得好怕醜(事前佢完全唔知我 ...

第一次話七月約晒人已冇興趣!

varievarie    發表於 20-7-16 13:25

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

無興趣

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

好明顯係無興趣啦,我覺得同事A好唔識做囉,攪到你同B 都面懵懵咁

子爵府

畀面勳章

唔好諗咁多,早啲休息

大宅

2018復活節勳章

我覺得無興趣
如果有一早就約到食飯,唔會話七月已經約曬人,另外收工約咗都自己走咗去
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

珍珠宮

回覆樓主:

無興趣
無興趣
無興趣

見一次就記得名好平常
人哋個反應似尷尬
你同A都諗多咗

首頁
12345...6

尾頁

跳至