自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

用番牌子好D, 如HP

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

好多年前買過hp, 都未夠兩星期就壞要拿去整

如果是我,會買mac book, 最近看廣告,學生價平之餘,再送airpods, 但要大學生,看下身邊朋友可不可以幫到你

我女果部用左差不多6年,未壞,但舊電好快無晒,但呢排又不駛帶返學,影響不大,都諗緊好不好買過部

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

8gb ram應該唔夠打機,做普通文書就ok

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

近排成日要網上教學,大中小學都要買啦!7000蚊左右budget真心推薦macbook air。方便又吾會裝其他雜野 。學生優惠又有野送,起碼用6-7年。

侯爵府

回覆樓主:

投Lenova一票

大宅

去Lenovo 官網,有學生優惠,仲會送上門。我地公司環球採購部連續好多年都用Lenovo think pad, 好穩定耐用

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

Moc.liamg 發表於 20-7-16 08:17
呢個價錢可以考慮買蘋果,價錢差唔多

$7000, 係3樣野

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大牌子, HP果D, 穏陣D

男爵府

BK Milk勳章

MariaTsui 發表於 20-7-16 08:59
是圖中那部,妹妹不打機,所以夠用,如果男孩子喜歡打機,要問問Sales夠用嗎?題外話,你還選了什麼?要3 ...

我會買埋HP printer同埋娥姐煲,咁啱兩樣都之前有諗過買

男爵府

BK Milk勳章

clyeu 發表於 20-7-16 09:17
去Lenovo 官網,有學生優惠,仲會送上門。我地公司環球採購部連續好多年都用Lenovo think pad, 好穩定耐用
...

知道thinkpad好野黎,ideapad一般般,但想高年級些才買貴機,所以唔知普通lenovo掂唔掂

水晶宮

winghei豬 發表於 20-7-16 09:46
我會買埋HP printer同埋娥姐煲,咁啱兩樣都之前有諗過買

家中有printer,買左日本製電飯煲,和Philip慮水器。

大宅

中小學都唔好買Macbook (本人用Macbook),你會發現學校好多時網上功課係macbook 用有問題,又無support。
HP / Lenovo 香港都有support,前者商用最多。你最好睇埋保養條款+日後保養價錢先決定

象牙宮

回覆樓主:

Avita 其實都係sony出㗎

男爵府

牛年勳章

aptcan 發表於 20-7-16 08:21
如果唔係學校叫買,初中可以唔洗買住
認同

水晶宮

回覆樓主:

我女升u前買左部asus, $4500左右,夠用的,依家都大三了。

珍珠宮

winghei豬 發表於 20-7-16 08:09
想問大家Avita有人用過嗎? sales話係美國牌子,但我未聽過。如果以上三款,覺得那部較好?

...

我用緊HP,好好用
不過我果部係15” touch screen, 係百記買,好似都係7千幾
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

macbook 都可以裝埋 Microsoft Windows,不過個Windows License 要另外買

20jack09 發表於 20-7-16 10:49
中小學都唔好買Macbook (本人用Macbook),你會發現學校好多時網上功課係macbook 用有問題,又無support。
H ...

珍珠宮

回覆樓主:

我幾個月前買左呢部,送左無綫mouse,一年防毒,8GB手指
用落好方便,同埋喇叭係B&O,d音色真係唔錯
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

用戶要求終止服務

牛年勳章

961123 發表於 20-7-16 10:54
Avita 其實都係sony出㗎

Sony 停產咗 notebook
未經許可,請勿轉載

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆 20jack09 的帖子

而家有mac版office 365。吾會走位架啦!小學生都要做ppt。中學生用imovie。好方便。office學生買一年吾太貴架。而家網上上堂都無問題。佢地鐘意用埋iphone。

首頁

尾頁

跳至