自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

29XX86 發表於 20-7-18 09:42
個校名咁得意既? 係咪仲有一號至七號架?

佢喺個叫做八號花園既屋苑隔離,同埋舊墟小學都有幾間,寶湖道有間寶湖舊墟,所以八號花園隔離咪叫八號舊墟。不過大埔係無一號至七號花園的。
利申大埔長大既人。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實大家唔駛咁mean咁多批評既,如果樓主真係個小六生,由地區小學上到MCS,你估咁容易咩 人地爭崩頭買埋樓搬屋都入唔到呀,當然運氣好重要,入到就好好為大埔友爭氣,樓主加油!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

完全唔知你講緊邊間小學
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

鴨鴨比 發表於 20-7-18 09:49
去望過下全港排20,大埔掛第一
真係成功非僥倖
吾谷到爆好難上鄧顯

地區名校會谷D細路,反而傳統名校話之你。屋企自己攪掂

珍珠宮

alicego62 發表於 20-7-18 10:11
地區名校會谷D細路,反而傳統名校話之你。屋企自己攪掂

傳統名校係明知你班家長會谷
教淺考深,更加玩嘢

公爵府

鴨鴨比 發表於 20-7-18 12:39
傳統名校係明知你班家長會谷
教淺考深,更加玩嘢

Yes傳統名校係自己攪掂

複式洋房

alicego62 發表於 20-7-18 15:13
Yes傳統名校係自己攪掂

呢間出名谷

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

又公道啲講句,八舊真係大埔區龍頭小學黎嘅,的確唔使宣傳都爭崩頭

不過樓主就似唔妥間學校玩野多啲

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 20-7-18 09:52

佢喺個叫做八號花園既屋苑隔離,同埋舊墟小學都有幾間 ...

無三不成幾呀大埔人,只有八舊和寶舊而已。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我未聽過呢間小學, 但照以上jm話, 大埔龍頭, 應該收爆生啦, 樓主出呢個舖為乜呢?
剛小學畢業, 你都識好多中文字哦, 不過有點離題, 希望下次作文小心D!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

同學!首先讚下你,覺得你好勇敢!一畢業就以舊生身份係BK 出post

你幾時再有update呀?

阿女話十年前已經全校課室都有電子板架啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大埔舊墟呢間好出名架喎﹗使宣傳?

電視又有介紹,報紙又周時介紹架喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆:八號舊墟嚴唔嚴

我有朋友就係呢間舊生,辛苦到喊,所以佢話打死都唔會幫佢啲小朋友報呢間

禁止訪問

洋房

我覺得如果你哋個小朋友下一年升小一,我淨係想比啲最新嘅資料畀你哋。唔係hard sell,只不過我喺好多baby kingdom嘅網站入面,見到好多人話8號舊墟好嚴,我係非常之唔同意,所以就出了一個post同你哋講入面有咩。係。我係今年先畢業,今年十二歲,但就係因為我鍾意間小學,我先至要特登開一個新嘅account出一個post我同你哋講入面有乜嘢。
文不對題,我已經改咗個標題啦。

試問一間學校,一間係冇規矩嘅? 其實8號舊墟,就係同好多普通學校一樣,差唔多嚴。

好多人話佢成日谷小朋友,可能係因為佢哋嘅小朋友入錯咗班,我有個同學,明明老師推薦佢入精英班,佢話要入返普通班,因為佢覺得入普通班舒服啲,冇咁大壓力。最後就舒舒服服咁係普通班嗰度,渡過呢一個學期。
我文筆唔好,影衰我間小學,但係我都希望可以出到post釐清好多家長對我我哋學校嘅誤解。

珍珠宮

舊墟舊生 發表於 20-7-20 15:26
我覺得如果你哋個小朋友下一年升小一,我淨係想比啲最新嘅資料畀你哋。唔係hard sell,只不過我喺好多baby ...

我反而覺得你文筆太好,好到不像12歲。

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

asweetmom 發表於 20-7-20 15:29
我反而覺得你文筆太好,好到不像12歲。

同意,如果我小朋友12歲有咁嘅文筆,我要開香檳慶祝

首頁

尾頁

跳至