自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

yeyusing 發表於 20-7-18 14:37
所以做人要不卑不亢, 唔好成日出埋 “我地好勁, 我地好叻, 好威, 其他國家好折墮 ... “ 這些自吹自擂的 Po ...

你敢講黃色人就唔會圍爐?其實少管人哋閒事對大家都有好處

男爵府

yeyusing 發表於 20-7-18 14:37
所以做人要不卑不亢, 唔好成日出埋 “我地好勁, 我地好叻, 好威, 其他國家好折墮 ... “ 這些自吹自擂的 Po ...

"我地好勁, 我地好叻, 好威"
你講緊Mr Trump?

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

yeyusing 發表於 20-7-18 14:17
印象中 ( 如有錯, 請指正 ) 好似引入左 40部, 但去年只剩低一部仲行緊.

香港的士商唔識貨, 有 BYD 唔用, 9 ...

因為香港沒有充電站配合 、深圳早兩年、全部已換曬電動比亞迪的士、又靜又大~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

中國的崛起,阻礙了美國策動新世界秩序嘅計劃,所以要全力打壓

wcpcelia    發表於 20-7-19 10:04

禁止訪問

珍珠宮

其實我想問.. 點解上面個位會比禁言既?
我見佢都無講粗口同埋都唔算無理取鬧..
其實禁言既準則係咩?

大宅

GDP per capital is much more important
+++
The gross domestic product per capita, or GDP per capita, is a measure of a country's economic output that accounts for its number of people. It divides the country's gross domestic product by its total population.
+++

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

政治不正確,Taiwan is not a country.

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

點解冇人講1950年美國係靠咩發跡嘅?

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

睇住英國末落,難怪而家要睇老尾頭

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

熊熊老婆 發表於 20-7-17 19:18
認賊作父!唔係撞邪就一定係智力有問題
你睇美國人情願染病,要自由.....都唔要戴口罩就知喇。自己國家防疫不力仲要重啟經濟

琥珀宮

畀面勳章

Mm233 發表於 20-7-17 21:25
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200717/bkn-20200717040314506-0717_00822_001.html

http:/ ...

香港都有大學生做三陪啦,大把中學生做援交添,香港好折墜咩?點解咁多女學生要賣淫?

珍珠宮

posagg 發表於 20-7-18 22:21
GDP per capital is much more important
+++
The gross domestic product per capita, or GDP per capita, ...

我都特登去 google 下..
原來澳門既人均 GDP 係世界第二.. 香港只係排20..
但香港又好多人仲係睇唔起澳門..
話中國發展好.. 就會有人話人均 gdp 更重要..
但澳門人均gdp 排世界第二.. 又會話人地人少/唔夠香港人叻又盛..
呢啲算唔算憎人富貴嫌人窮?

男爵府

mickeywinnie3 發表於 20-7-18 14:44
我們是中國人,中國加油

中國加油、 騰訊加油、 阿里巴巴加油、 美團點評加油、中石油加油。

俗語有話:有騰訊無窮人,想輸都難,下個星期去$600

琥珀宮

畀面勳章

大力大力 發表於 20-7-18 16:00
因為香港沒有充電站配合 、深圳早兩年、全部已換曬電動比亞迪的士、又靜又大~
...

深圳真係好勁 雖然電動車仍有改善空間,但技術只會愈來愈成熟

男爵府

Mm233 發表於 20-7-17 21:01
咁快咁多人唔記得李克強總理上個月先講中國一半人口收入得1000元

當國家充滿一班由早到晚自吹自 ...

同意

子爵府

熊熊老婆 發表於 20-7-17 18:23
你淨係睇下侵侵同蓬佩奧日日都提住中國同香港就知道佢哋驚得幾緊要啦!
...

差不多只有星期一先聽唔到依兩個死肥佬把聲,因為佢哋周日放緊假,還我一日耳根清淨

伯爵府

ayi1 發表於 20-7-17 21:17
嗱,即係咁,你有無試過讀書時成績好,親戚朋友都讚你叻女,過年封大封利是嗰時,老豆驚你驕傲自滿,猛喺 ...

Jm妳啲好正含蓄得嚟又腰心腰肺

伯爵府

ayi1 發表於 20-7-17 21:17
嗱,即係咁,你有無試過讀書時成績好,親戚朋友都讚你叻女,過年封大封利是嗰時,老豆驚你驕傲自滿,猛喺 ...

Jm妳啲好正
含蓄得嚟又腰心腰肺

首頁

尾頁

跳至