自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

羅成日都show off唱功好勁咁,好老派,哎歌有點吃力,衣著亦奇怪。
相反,趙學而好似好隨意咁唱,好好聽,每首都handle得好好。

大宅

回覆樓主:

睇chill club實飛走佢,太作狀,唔鍾意佢覺得自己好似好勁咁。
好耐之前喺tbb參加好似鄭俊弘嗰個唱歌比賽,評判話佢唱得唔好,佢好唔忿氣

公爵府

係喎,都唔知邊度出問題,總之就係好老土。

水晶宮

世事無常 發表於 20-7-18 15:06
佢嘅唱腔一向都好老土,怪怪的,唔鐘意聽佢唱歌,趙學而唱得好過佢好多,佢哋好似差幾個年代咁。
...

我鍾意趙學而
無咁作狀

子爵府

man09876 發表於 20-7-18 12:50
啱啱睇左youtxxx 羅敏莊同 JW 的合唱,羅敏莊的唱腔老土的一個點,加埋啲手勢同動作作裝到呢。JW 好似同佢 ...

佢外型(特別係髮型),加上唱腔,從來都非常老土

象牙宮

回覆樓主:

粵曲底

男爵府

啱啱睇左youtxxx 羅敏莊同 JW 的合唱,羅敏莊的唱腔老土的一個點,加埋啲手勢同動作作裝到呢。JW 好似同佢 ...

成日去登台既歌手都會係咁。

子爵府

野原美冴 發表於 20-7-18 13:08
唔知點解佢個外型咁老土

其實我曾經見過佢拍古裝的戲,嗰度長直髮襯起好靚好有仙氣

本身佢都算靚又精靈。但佢後生女時已整到成個仙度拉頭同做型先頂佢唔順同替佢可惜,好想有機會同佢反映。睇埋佢個女天生鬈頭髮,唔知羅係咪都係天生鬈索性剪個咁嘅頭。
我諗我同你都停留懐念佢以前有齣古裝戲,都算幾好樣㗎。
至於唱腔,都唔明佢後生女已一副以前酒廊歌手咁嘅格局,走江湖咁。好可惜!

子爵府

SEPS 發表於 20-7-18 12:57
佢唱腔真係好老土,樣又似葉麗儀嗰d款。

髪型造型整到似仙度拉,近來叫好咗啲。

子爵府

可愛教主2 發表於 20-7-18 14:22
佢個樣冇問題,只不過太瘦同埋無啦啦太黑

本身都唔白。佢鐘意泰國嘛

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢嗰時唔係係咁話移居泰國架咩,仲唔走?

男爵府

佢好老土。chill club 摺埋啦

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

羅同趙既唱腔都好老餅,不過羅嚴重的

大宅

回覆樓主:

勁難聽

伯爵府

onlam2005 發表於 20-7-18 13:16
我覺得佢改變咗好多,
始終佢以前跟肥媽黑妹佢地跑江湖唱夜場係需要呢d腔.
去咗chill club己經改咗好多好多 ...

唱腔老土到暈,最怕嗰首挑戰者,一啲都唔覺得好

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

聲底好但唱腔老土

水晶宮

despingu 發表於 20-7-18 12:53
我都覺, 因為我睇開chill club 但覺得佢係呢幾集嚴重咗
希望佢可以改善下
因為覺得佢唱得幾好

感覺好似肥媽, 陳潔靈果d 台風同唱腔。。。

大宅

思澄爸爸 發表於 20-7-18 19:07
本身佢都算靚又精靈。但佢後生女時已整到成個仙度拉頭同做型先頂佢唔順同替佢可惜,好想有機會同佢反映。 ...

佢真係天生曲髮的

伯爵府

我頂唔順佢個髮型,好out,其實佢個樣唔差,但呢個髮型,真係好out

男爵府

bettywong80 發表於 20-7-18 13:38
係呀,佢後生時(18 年前)見過佢都覺佢幾靚(我好少話人靚),點解大了變了樣

因為佢剪短髮,佢以為自己carry倒短髮,其實顯得佢塊臉仲方,所以似葉麗儀

首頁

尾頁

跳至