夫婦情感

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

一嚿大番薯 發表於 20-7-19 21:28
或者我衰硬頸,同埋主要係大家同屋主關係令我好難受。大家互當透明好辛苦,夜晚個仔喊到癲左醒兩個鐘唔瞓 ...

樓主,你唔好咁傻自己去搞離婚,你又要返工又要照顧BB, 邊得閒去搞。你同個男人講,佢咁想離婚就自己去搞,反正佢咁得閒咁多時間搵人傾計,咪去揾律師傾飽佢。

如果個男人即刻去搞離婚,佢就應該有小三,仲係認真想同小三一齊;如果佢hea 住推波比你去搞,就即係佢同小三只係玩玩吓/無小三,單純係一個無責任心嘅男人,唔適合做人老公和爸爸。

無論點,你都唔好攬上身自己去搞離婚咁傻。佢依家有供樓和比家庭開支,你咪當佢係有份出錢嘅同屋主。

複式洋房

一嚿大番薯 發表於 20-7-19 23:40
知道多謝你。喺呢到先搵返少少自己。其實我睇佢個樣,好衰地覺得佢係整容樣,化到好行妝嘅一個mk feel女仔 ...

小三都係有個格,佢地唔會係好靚,但一定係好好嗲,啲男人最受呢套。佢哋唔會長久,因為個女一係要名份一係要錢,個男人將來咪又係會面對同老婆面對嘅問題。你一定要攞贍養費,唔好益左個男人同小三,既然冇感情就講錢

伯爵府

知道多謝你。喺呢到先搵返少少自己。其實我睇佢個樣,好衰地覺得佢係整容樣,化到好行妝嘅一個mk feel女仔 ...
男人要出軌,咩型格既女人都想試下
最憎D男人覺得錯不在佢推卸責任

別墅

回覆樓主:

樓主,唔好周圍搵离婚啲嘢
你照顧小朋友已經無時間
打扮番自己,企番起身,比娘家湊b時去做你想做既野
佢話要离婚 等佢攪啦!!
真架
佢急离就佢做。。。你唔好攪喇
你同佢講,你都同意离婚,但係你提出,請你自己攪,攪掂比我簽名,我要照顧bb唔得閒
咁仲有番個尊嚴!!!唔再係聽佢講!
事實你真係要照顧小朋友同要番工

男爵府

我前夫有兩個博士學位,兼是宗教中人,我發夢都無想過他出軌,還要揀一件姣精。所以,自此之後,我就完全明白天下烏鴉一樣黑

不過,別灰心,十個男人總有一個唔滾。我估我搵到喇,我現在的男朋友是單爸,他前妻出軌!我信我男友說話,他非常專一,況且他前妻出軌,害了孩子變單親,我男友更加「己所不欲勿施於人」

你也快快堅強起來,重拾自信,重整人生,世界很大,祝你找到第二春!

男爵府

bohtihc 發表於 20-7-19 23:51
小三都係有個格,佢地唔會係好靚,但一定係好好嗲,啲男人最受呢套。佢哋唔會長久,因為個女一係要名份一 ...

我前夫直情同我爸爸說:「大家都係男人,梗係知唔會同呢啲女人(指小三)結婚啦!」

同外父咁講嘢,係咪要打鑊佢

複式洋房

chupachups15 發表於 20-7-20 10:07
我前夫直情同我爸爸說:「大家都係男人,梗係知唔會同呢啲女人(指小三)結婚啦!」

同外父咁講嘢,係咪 ...

點可以咁無恥!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

錢唔好唔要
錢係女人最大嘅保障
祝福你

大宅

chupachups15 發表於 20-7-20 09:46
我前夫有兩個博士學位,兼是宗教中人,我發夢都無想過他出軌,還要揀一件姣精。所以,自此之後,我就完全 ...

好好呀,恭喜你搵到一個珍惜你,可以好信任嘅另一半。的確唔容易。我都祝你同另一半繼續生活愉快

大宅

vet 發表於 20-7-20 12:19
錢唔好唔要
錢係女人最大嘅保障
祝福你

多謝你呀,經歷左咁多,我都明白錢係好重要。尤其係之前放無薪假完全無收入,就知道我要努力儲錢,為個仔又好為自己都好。

大宅

seaker 發表於 20-7-20 00:25
樓主,唔好周圍搵离婚啲嘢
你照顧小朋友已經無時間
打扮番自己,企番起身,比娘家湊b時去做你想做既野

係呀,我會慢慢重回正軌。我相信我會慢慢建立返自信。我會keep返好自己,無論係外在定內在。充實自己同好好湊個仔,希望可以教好佢。我會努力讓自己成為一個better me.

男爵府

樓主,好替你心痛。 老實講咁多年感情真的好難一下子就放低曬,仲要湊BB,真的心力交瘁。但你好叻,咁既情況下都提醒自己放生大家。你要相信你既將來係一定會更美好。你要加油呀!你唔好俾呢件事打擊到你冇自信,每一個人都總會有令人去欣賞既地方。呢個世界總會有人欣賞你既好去全心全意咁去愛你嫁。 時間可以治療一切,你點做都好,要好好對待自己,搬返去娘家住都有好處,因為你而家是好需要家人既支持。始終你仔仔仲細,多個屋企人幫手照顧總好過向呢個非常時期獨力去面對,你加油啊!

子爵府

一嚿大番薯 發表於 20-7-19 21:57
我都唔知自己點解會咁。而家不似人形,但求搞好佢放生大家。所以我無深究佢搞定我搞。

未生之前,覺得佢 ...

感覺你係好多感受,但未梳理好,唔識表達,而另一半係相對理性,唔想傾亦好驚講感受,只想解決問題,2個人再傾都唔會有結果,會唔會試下見下婚姻輔導再決定離婚好d

子爵府

好老套咁講寧教人打仔 莫教人分開 有時兩人相處耐左 好易會快速錯誤地判斷另一半既意圖或意思 因為已經冇左初相識時既耐性

複式洋房

冷氣一排先,唔使即刻落決定。沉澱一下先

soso1227    發表於 20-7-21 20:27

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-7-20 13:13
係呀,我會慢慢重回正軌。我相信我會慢慢建立返自信。我會keep返好自己,無論係外在定內在。充實自己同好 ...

唔好急於自己攪離婚,睇定D, 唔好比自己太多時間胡思亂想,找吓朋友傾計,渣男遲早會後悔。記住,你是為自己或小朋友而活,而且要活得比他快樂。人快樂才靚的,每天都要令自己個人同個心都靚些。加油! U r not alone!

大宅

chupachups15 發表於 20-7-20 10:07

同外父咁講嘢,係咪 ...

下...咁其實佢都無尊重過個老婆同老婆嘅父母。咁都講得出嘅話其實都唔好恨。

男爵府

回覆樓主:

你c6都無腰骨要離婚由你自己同父母講,無肩頭個仔層樓責任推晒比你

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-7-18 17:29
今日本來大家一齊去我媽到。今朝我問完佢又變成咁。我收喺心佢又要問叫我坦白,到我坦白問清楚我心嘅疑慮 ...

佢冇做錯怕咩人數佢!

男爵府

一嚿大番薯 發表於 20-7-28 18:01
下...咁其實佢都無尊重過個老婆同老婆嘅父母。咁都講得出嘅話其實都唔好恨。
...

係,唔恨,我一知佢出軌,第一時間唔俾佢返屋企,即刻分居

其實佢仲同我爸講,係我逼到佢出去(有小三),「個女係你教出嚟㗎」

佢真係人渣

首頁
45678...9

尾頁

跳至