自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

vta137 發表於 20-7-18 19:18
煩惱,佢又叫我揀

我見好多中學生用 gregory... 不過佢價錢就係貴啲嘅
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

子爵府

wincat 發表於 20-7-18 19:20
我見好多中學生用 gregory... 不過佢價錢就係貴啲嘅

即係呢啲

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

中學,你比佢自己揀啦

我仔揀左Gregory
本身高小時,已買左兩個比佢出街用

大宅

vta137 發表於 20-7-18 19:21
即係呢啲

貴,但用足6年都唔會out。講真,雖然襟用、護脊係好、但揀個襟睇嘅書包都重要。青少年呢個時期,好著重外表,而且依家啲人咩都鍾意放上ig,如果買圖一相入面啲書包,真係俾人笑到面黃。

唔係話追牌子好,但個款都唔可以太差⋯

男爵府

vta137 發表於 20-7-18 19:21
即係呢啲

係呀
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

子爵府

wincat 發表於 20-7-18 19:28
係呀

係咪好舒服?

大宅

lalahahaha 發表於 20-7-18 19:27
貴,但用足6年都唔會out。講真,雖然襟用、護脊係好、但揀個襟睇嘅書包都重要。青少年呢個時期,好著重外 ...

如果佢真係唔揀叫你揀完買俾佢,揀啲冇乜details嘅,純黑色會好啲,黑色襯咩色夏季冬校服都好睇。男仔多數有嘢就放入書包,唔使太多內格

男爵府

vta137 發表於 20-7-18 19:29
係咪好舒服?

我女高小用一隻細size出街用,都型架

子爵府

lalahahaha 發表於 20-7-18 19:30
如果佢真係唔揀叫你揀完買俾佢,揀啲冇乜details嘅,純黑色會好啲,黑色襯咩色夏季冬校服都好睇。男仔多數 ...

呢啲呢?

琥珀宮

vta137 發表於 20-7-18 19:19
gregory好唔好用?

呢個牌子,阿仔買過,都好吖,男仔用。我覺得最緊要輕與內部容量夠大就OK。唔使買咁貴,幾百蚊可以好耐用。

子爵府

SandyKL 發表於 20-7-18 19:36
呢個牌子,阿仔買過,都好吖,男仔用。我覺得最緊要輕與內部容量夠大就OK。唔使買咁貴,幾百蚊可以好耐用 ...

好煩惱,又要有水樽位

子爵府

wincat 發表於 20-7-18 19:30
我女高小用一隻細size出街用,都型架

各位,呢兩隻邊隻好啲,我小朋友145cm到

子爵府

Angelice-BeBe 發表於 20-7-18 19:26
中學,你比佢自己揀啦

我仔揀左Gregory

gegory sales話我仔細粒,會好長身

琥珀宮

vta137 發表於 20-7-18 19:53
gegory sales話我仔細粒,會好長身

佢會高㗎嘛,可以用6年㗎。

你有選擇困難症

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

outdoor

琥珀宮

vta137 發表於 20-7-18 19:37
好煩惱,又要有水樽位

你有選擇困難症啫。買錯都唔怕,背囊又唔使天長地久,用得唔順心,第時咪再買過囉,咁唔順心果個可以平時出街用,唔做書包都得啫。使咩煩?!咁少事。

揀學校咁大件事,你都搞得掂咯。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

佢個舊書包仲用唔用得,用住先,開學後再同佢一齊買。

子爵府

(Samantha) 發表於 20-7-18 20:05
佢個舊書包仲用唔用得,用住先,開學後再同佢一齊買。

睇黎今日又買唔到了,要周圍慢慢睇

禁止訪問

公爵府

2023年兔年勳章

竇漪房 發表於 20-7-18 19:03
中學你買spi oxford呢d俾佢會唔會俾同學笑佢呀!

Gregory fjallraven Herschel,你買個Jansport都好過spi ...

唔好話中學生,小學生都唔鍾意用 SPI。

個生產商有無做市場調查?

設計咁娘,好難有小朋友喜歡。單靠阿媽市場唔係辦法。

首頁
12345...7

尾頁

跳至