跳至

首頁

尾頁

子爵府

近幾年有幾個項目都出事,其實澳洲有邊間係有信譽嘅發展商比較穩陣?

公爵府

elizatyy 發表於 20-7-19 15:02
近幾年有幾個項目都出事,其實澳洲有邊間係有信譽嘅發展商比較穩陣?

唔好買樓花。
唔好買apartment, 特別糸新果d。
咁样已經降低risk.
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

複式洋房

How about townhouse?

男爵府

Mrs.Kangaroo 發表於 20-7-20 19:56
唔好買樓花。
咁样已經降低risk.

Totally agree

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

adalat 發表於 20-7-28 07:56
How about townhouse?

Same same!

唔好買樓花、唔好買樓花、唔好買樓花!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

hk_woman68 發表於 20-8-3 12:16
Same same!

唔好買樓花、唔好買樓花、唔好買樓花!

而家政府又話買800,000以下樓花免印花稅,其實係咪好大風險?

公爵府

elizatyy 發表於 20-8-4 19:43
而家政府又話買800,000以下樓花免印花稅,其實係咪好大風險?

新嘢黎架?
first home buyer 果個好似冇话要買樓花啊。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

珍珠宮

Mrs.Kangaroo 發表於 20-7-20 19:56
唔好買樓花。
咁样已經降低risk.

請教點解唔好買apartment?thx

公爵府

我係c奶 發表於 20-8-4 22:46
請教點解唔好買apartment?thx

而家好多apartment 質素差,Opal Tower, Mascot Tower, 近期有Auburn .

同埋Apartment 升值能力低,當然要睇埋地区。

珍珠宮

Mrs.Kangaroo 發表於 20-8-5 06:47
而家好多apartment 質素差,Opal Tower, Mascot Tower, 近期有Auburn .

同埋Apartment 升值能力低,當 ...

明白了

首頁

尾頁

跳至