自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

做得最衰就係你老公,正所謂好仔兩頭暪,女人既野呻完就算,佢又8婆到走去唱

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 1988cc 的帖子

多謝提醒

珍珠宮

marylin123 發表於 20-7-20 18:20
回覆 mcs74 的帖子

係,互相維護

佢妹抱打不平,佢篤你背脊,梗係互相維護啦~最大問題係你老公,你姑仔就唔洗理佢咁多野,要同老公“談心”

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

做唔做到少奶奶與佢無關! 一家一主,佢以咩身份理你家事! 再且,佢養你成家? 你老公咁癈唔識保護你? 點可能出手打人?你有外家撑嗎? 以後唔好上黎食飯! 離哂譜

大宅

你湊兩個,已經係一份辛勞的工,而且唔係錢衡量到嘅價值。
你都有父母、祖父母等,係你屋企嘅無價寶,你嫁左,老公珍惜你都應該,我相信你都真心對你老公好。
就算你真係做少奶奶又點,關你姑仔咩事。就算你搵工都只係為自己,為子女家人,不是為你姑仔。
你姑仔無資格看扁你,佢看扁你係佢人格有問題。

水晶宮

marylin123 發表於 20-7-20 18:18
見佢亞哥做家務,心痛佢俾我蝦

你呢個係死症,如果c6 個心係支持你既叫佢出少句聲當幫忙⋯⋯但睇落你c6 係同姑仔一條路,無得醫!令自己變強,唔止錢,家庭地位⋯我同62都好唔妥,十幾年了,佢依家見到我會笑曬口唔敢話我半句,因為佢知道得罪我好難見到個孫
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

伯爵府

唔係好睇得明, 你話你屋企及姑仔一家咁係咪即是你同姑仔成家一齊住呀

水晶宮

如果係我,會同老公講: 算啦,離婚啦,無謂大家意見不合,你兩兄妹不停做八婆數我,講完

公爵府

marylin123 發表於 20-7-20 17:11
我係Ftm,家務湊仔都係我,自從有咗細仔開始C6會主動幫手做下家務。過年時99同工人姐姐來咗我屋企及姑仔一 ...

最憎啲搞屎棍姑仔姑奶類!
叫佢一家人新年唔好過嚟你屋企
你話畀佢聽我屋企唔需要熱鬧

Astra00    發表於 20-7-20 20:23

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

你老公咁八婆既
呢d野都好篤自己老婆背隻
你老公打你隻毒姑工呀?要靠佢?
你隻毒姑無結婚無小朋友?

我見之前d留言好多都話隻毒姑點點點
佢當然係有問題啦
但我覺得最大問題係你老公囉~

珍珠宮

2024年龍年勳章

出手?唔係呀?邊個夠膽出手打我,佢真係未死過!除咗我細個時,俾老豆打之外。
Minniemouse:-P

大宅

我係Ftm,家務湊仔都係我,自從有咗細仔開始C6會主動幫手做下家務。過年時99同工人姐姐來咗我屋企及姑仔一 ...

你姑仔佢憑咩想打你

男爵府

質問?作勢打你?先下手為強,冚佢兩巴先啦。屋企又冇CCTV,報警囉你咬我食呀?

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主老公使吾使呀
兩公婆之間說話要同妹講?
覺得好委屈要告狀?
真係係言

姑仔想出手 佢以為自己邊位
得佢兩個有阿媽生咩
比我同姑仔呢世都吾會見
老公我就當佢透明
唔好以為響屋企做少少家務就叫做幫你手
呢個屋企佢冇份?兩個仔佢冇份生?做男人嘅唔應該成日用個幫字黎以為減輕太太家務。懶偉大

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

珍珠宮

吃人手短, 仔大爭取揾錢, 我舊公司tea lady包埋洗男女厠

星期3巳經累到問幾時weekend 啊姐話返工之前, 去街巿唔理價掃貨

(返工仍然包辦全家家務)有得返工喎.......

你姑仔堅打你, 拍下都好扮腳軟, 自己撞埋家俬, 當然輕力
之後call 白車/私家都好, 借頭借路頭暈, 揾註院警察

一般警察對家庭糾妢, 唔會第一時間落補, 你留個record

一黎可以回凶佢, 2黎人地唔敢放胆郁你, 同c6講病我唔醫咩

再絶d set cctv 唔洗經死老, jm 我教你set 好易

有片有真相

珍珠宮

回覆 marylin123 的帖子

需防人不仁, 你隻佬係唔會幫你, 偏幫佢妹, 兩公婆俏俏話都要同妹講
我係你step 1 set 個路油器, 先做到step 2 按CCTV

我細細聲入PM 你傾, 你要記住, 你有佢妹打你把柄係手, 人地先怕

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

男人家家養家養到要同個妹呻? 咁癈?係我即刻叫隻C6返屋企同佢老母住!

公爵府

2024年龍年勳章

你姑仔想私了你

侯爵府

你意思姑仔想打你?

大宅

姑仔唔放你在眼內,你也不要同佢客氣!你C6也要爆,點解2公婆既事要比姑仔先,明知姑仔咁既性格,係咪想吵大鑊

首頁
23456...10

尾頁

跳至