論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

畀面勳章

多謝Ivy的幫忙, 今日收到入境處電話啦!

以下係我個case的情況:
5月18日 - 簽contract
6月3日 - 收到入境處信
6月4日 - email 加快信比入境處
6月15日 - fax 加快信比入境處
6月16日 (約早上10時) - 打電話比入境處, 與負責之羅小姐講解多一次自己的緊急情況
6月16日 (約下午1時) - 收到入境處電話, 告知visa已批, 隨時可取

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Ivy.cheung 於 09-6-5 10:02 發表

不用客氣, 祝你快D申請成功.

Hi Ivy Cheung

請問應打去邊度問及電話號碼, 唔該
屋企有兩件.......冇人照顧, 唔該

民房

大宅

好媽媽勳章

原帖由 ling20031117 於 09-8-31 12:35 發表

即係咩意思........????????

大宅

好媽媽勳章

請問有冇人答到我, 唔該,
同埋印尼領事館, 要搞幾耐........真係等得好慘.......

大宅

我都想知, 有無入境處的email address?

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

其實 Ivy Cheung 之前都講左 email address 同電話啦!你可以睇番 page 1.

原帖由 Ivy.cheung 於 09-6-4 09:45 發表

email address : [email protected]
寄出後, 會有auto reply & 入境事務處處長(卓方琳代行)的電郵會寫他們已將電郵轉介有關組別跟進。

另, 同時可以打電話 : 21118435, 講自已要求加快原因, 及問有關主任代號/ ...

男爵府

我7月5日簽約,8月6日收到入境處第1封信話收到我的申請,8月24號已經話批左visa

我中途冇催過入境處的

我是請local印印,佢7月簽完約就返左印尼

大宅

原帖由 Ivy.cheung 於 09-6-4 09:45 發表

email address : [email protected]
寄出後, 會有auto reply & 入境事務處處長(卓方琳代行)的電郵會寫他們已將電郵轉介有關組別跟進。

另, 同時可以打電話 : 21118435, 講自已要求加快原因, 及問有關主任代號/ ...

唔好意思,想問下點樣知道主任代號等資料架??

男爵府

畀面勳章

經過連續一星期的努力, 今日入境處終於批出visa啦!

以下係我家姐個case的情況:
2010年2月12日 (適逢Chinese New Year) - 簽contract, agent先將文件遞交印尼領事館
2010年2月18日 (適逢Chinese New Year) - agent將所有文件遞交入境處
2010年3月2日 - 收到入境處(Ref. No.)信
2010年3月3日 - fax 加快信比入境處
2010年3月4日 - email 加快信比入境處
2010年3月5日 - 打電話比入境處, 講解自己的緊急情況
2010年3月6日 - 打電話比入境處, 講解自己的緊急情況
2010年3月8日 - 打電話比入境處, 講解自己的緊急情況
2010年3月10日 - visa批出

洋房

我想問我個bun 於上星期二交齊文件入入境處, 大概要幾時才有Ref No. 出, 如打電話邊個電話可以問到???
Any People know that??

原帖由 wing724 於 10-3-10 12:16 發表
經過連續一星期的努力, 今日入境處終於批出visa啦!

以下係我家姐個case的情況:
2010年2月12日 (適逢Chinese New Year) - 簽contract, agent先將文件遞交印尼領事館
2010年2月18日 (適逢Chinese New Year) - agent將 ...

複式洋房

請問visa批出
是否要自己去取?
自行申請泰傭, 是否把visa寄給工人便可?

複式洋房

剛收到入境處電話, 批出visa啦!

以下係我個case的情況:
2010年2月12日 自行申請泰傭, 將所有文件連加快信一起遞交入境處
2010年2月26日 - 入境處寄出(Ref. No.)信, 但我沒收到
2010年3月8日 - 打電話比入境處問為什麼沒有ref no. 原我我在申請表上地址寫漏了座號
2010年3月8日, fax更改地址信及 fax 加快信比入境處
2010年3月9日 - email 加快信比入境處
2010年3月10日 - 打電話比入境處, 講解自己的緊急情況
2010年3月10日 - 入境處主任打給我話明天可取visa
2010年3月11日取visa

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你地就好啦, 我都係12號入申請, 已fax加快信, 又call佢地, 依家都無收到批visa 的電話呀.

複式洋房

呢個電話可以check到批核悄況ga
輸入ref no. 及
工人出生年月日

別墅

我都係2月18日入表去入境處,你地就好啦,visa都攞埋喇,我連ref no都未收到呢。

複式洋房

那你要打電話去入境處check下
可能地址有問題
我就是因為地址寫漏了號碼沒收到Ref NO>
不過一打去入境處, 佢地會告訴你ref. no.

洋房

我想問我今早剛剛打電話去入境處問工人的情況, 而問到有個REF NO. 這樣我可否入快信去入境處呀.

男爵府

原帖由 tweetywendy 於 10-3-11 10:05 發表
我想問我今早剛剛打電話去入境處問工人的情況, 而問到有個REF NO. 這樣我可否入快信去入境處呀.

係呀,快D FAX過去啦!
我2次都係FAX左3日就批VISA,因為我近半年實在好黑仔.

男爵府

以下係我家BUN姐個case的情況:
2010年2月3日 - 簽contract, agent先將文件遞交菲律賓領事館
2010年2月24日 (適逢Chinese New Year) - agent初九開工才處理,將所有文件遞交入境處
2010年2月25日 - FAX信到入境處,未有REF.NO,沒回音
2010年2月底至3月5日 - 致電問了幾次入境處,沒收到FAX,叫我重FAX,叫我3月8日再問NO.

2010年3月8日 - 出左REF. NO,email 及FAX加快信比入境處

2010年3月10日 - 沒回音,網上CHECK未批VISA
2010年3月11日 - visa批出

首頁
12345...6

尾頁

跳至