時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2023年兔年勳章

taptap83 發表於 20-7-21 00:26
我越來越唔明點解大家好似活喺平衡時空咁,明明個世界一樣,但觀點角度可以完全極端地相反,仲要唔係個別人 ...

證明傳媒,教育界嘅洗腦係好成功。

能夠有獨立思考,去抗衡洗腦,都要有返咁上下智慧。。。

子爵府

之緣 發表於 20-7-20 22:49
我有個朋友無腦,死話烏克蘭經濟好好,生活好穩定

俾d 黃屍文宣洗晒腦

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

李斯特 發表於 20-7-20 21:01
佢講普通話很好,用自身經歷鼓勵現在的香港。佢唔明白學生點解要走上街頭破壞,想改變是在學校求智慧,努力 ...

非常認同

公爵府

2023年兔年勳章

klam19692004 發表於 20-7-20 23:12
sorry, 烏克蘭少女, 我只諗起代孕

咁又唔好帶有色眼鏡去睇事物。作為前蘇聯最重要嘅加盟共和國,烏克蘭係有技術,有文化嘅國家。

呢個女仔識得講 父母在 不遠遊,去解釋點解唔留係大陸發展,中文水平比香港嘅大學生不知高幾級。

大宅

回覆樓主:

佢地識諗,香港就不會搞成這樣

翡翠宮

畀面勳章

很多香港人對時事無知,對歷史無知,對政治無知但又以為自己乜都知,真正的悲哀。
日日是好日

男爵府

taptap83 發表於 20-7-21 00:26
我越來越唔明點解大家好似活喺平衡時空咁,明明個世界一樣,但觀點角度可以完全極端地相反,仲要唔係個別人 ...

自從黑暴後,原來香港地d人無論學歷幾好都係反智架。點解佢地咁想香港變成烏克蘭?因為俾人洗腦洗到自由係大於一齊,窮到一個點都要自由民主。新聞時事只會睇懶人包,唔會反思下。成個FB 淨係話烏克蘭d特警因過度鎮壓而跪地同人民道歉,點解香港果d唔會。又唔知道果d特警最後俾另一d國家招攬。日日淨係仇警同笑政府就覺得自己好威,比鬼佬笑低能都未知

伯爵府

JE0608 發表於 20-7-20 22:19
都有睇下佢d片, 烏克蘭好恐怖, 医生教授每月收入得1000-3000人民幣..全欧洲最窮国家!!
...
佢靠獎學金讀大學,父母比左5百美金傍身,對佢嚟講係天文台數字,父母加起來的人工,佢一路都係袋住唔洗,點知比人偷左。

伯爵府

之緣 發表於 20-7-20 22:49
我有個朋友無腦,死話烏克蘭經濟好好,生活好穩定
佢都有講,以前係好好的,就係因為自己人打自己人變成咁。

翡翠宮

畀面勳章

Amy1974 發表於 20-7-21 08:10
咁又唔好帶有色眼鏡去睇事物。作為前蘇聯最重要嘅加盟共和國,烏克蘭係有技術,有文化嘅國家。

呢個女仔 ...

烏克蘭曾經是一個美好的國家,現在?文化與技術再好都不及輸出代孕及娼妓
日日是好日

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

睇BBC段片, 個女喊得咁假嘅, 個阿叔.....歐盟代表自由, 俄羅斯代表?? 唔講即係咩? 得到自由就無飯食, 基本人權(生存權)都受到影響, 連尊嚴都無埋.

G7要求當年被踢出局嘅俄羅斯重返做番G8, 被普京拒絕點解又唔講嘅.

德國加大購買俄羅斯嘅天然氣都唔知係咩呢?

大宅

問題係就算讀好多書既人一樣被輕易洗腦,呢個真係個人選擇,唔係班友天生蠢

首頁

尾頁

跳至