潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果我spending 夠5萬,開口問sa 配mini C 難唔難?如果配左,會唔會扣spending ? 因為終極目標係配MK ii

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

cyrus1988 發表於 20-8-10 12:36
如果我spending 夠5萬,開口問sa 配mini C 難唔難?如果配左,會唔會扣spending ? 因為終極目標係配MK ii ...

你有沒有和sa提過想出咩袋?
其實已有相熟sa就可以講下比佢知你想出咩袋。睇下佢比咩意思你出咩先,點樣配。
work hard PLAY hard

別墅

回覆 jenniferK 的帖子

其實之前想買roulis mini , 佢offer 左個靚色,但最尾無要到

男爵府

jenniferK 發表於 20-8-10 12:53
你有沒有和sa提過想出咩袋?
其實已有相熟sa就可以講下比佢知你想出咩袋。睇下佢比咩意思你出咩先,點樣配 ...

想請教關於出袋,問過SA大概點計同埋知道按年清,亦講左想要B30暗色系,見SA只係好平淡咁話"留意下",佢有講話總之買嘢買啲自己鐘意既,唔好因為配而買,呢個我絕對同意,但心理上係如spend"夠"左,當然希望有袋啦。其實點先知佢真係會幫你揾而唔係只係hea你話留意。始終都唔係話spend夠就guarantee有袋,心總係有啲忐忑。因為嚟緊想買既錶只係一般喜歡。
B30 1:1 有無機呢? 另外,圓方又好似易過PP.

別墅

其實太太都心大心細,Mini K / C 都想要,不過就想要左K 先。但我見呢到有人講C 唔係quota bag , 想comfirm 下係唔係,我唔介意送左Mini C 再等一年半載再買mini K

大宅

Spend到1:0.7果陣, SA offer B30,
但我只想要B25,
最後Spend到1:1.4, 先有個K25
本身想要個B25, 但Offer極都唔係我想要既色, 最後心急要左個K25
但自己真係鐘意b多過k, 又要再黎過

男爵府

Wyy210 發表於 20-8-10 14:55
Spend到1:0.7果陣, SA offer B30,
但我只想要B25,
最後Spend到1:1.4, 先有個K25

咁好嘅,0.7就有。可透露邊間舖嗎?呢度有個靚靚喺sogo1:1.5出左個B25.
一出完quota bag 啲spending 由從0嚟過?其實係咪都應該睇overall spending 呢?謎一樣的玩法

侯爵府

June04 發表於 20-8-10 13:13

想請教關於出袋,問過SA大概點計同埋知道按年清,亦講左想要 ...

PP我試過花4千買野,只喺想配picotin。結果等咗2個月咩都冇回覆。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

cyrus1988 發表於 20-8-10 12:36
如果我spending 夠5萬,開口問sa 配mini C 難唔難?如果配左,會唔會扣spending ? 因為終極目標係配MK ii ...

配C 一定扣spending(妳預扣50k)
Mk2 第一個袋無乜可能配到,除非買隻20 萬錶

別墅

你地幾spending , 有無計埋手袋?

子爵府

0.7:1 的b30 會是天藍, rose extreme 等不是大熱classic 色,亦會是銀扣

大宅

回覆 bettywong80 的帖子

最後我1.4果個都唔係大熱色,
係SA本身Offer左個B25比我仲要係拼色, 但唔係我鐘意既色, 而加都有少少後悔

男爵府

Wyy210 發表於 20-8-10 15:25
回覆 bettywong80 的帖子

最後我1.4果個都唔係大熬色,

1.4聽落算高?我見大陸d人係內地大部份1.5以上,佢哋配好高

複式洋房

Irenekyc 發表於 20-8-3 00:17
回覆 l_can_fly 的帖子

這段疫情期間應該更容易,我上個月拒絕 K25 Gold GHW ,今日已取黑金還有粉紅色小馬 ...

May i ask how much spending you used to get offered K25 Gold GHW?

男爵府

回覆 cyrus1988 的帖子

手袋唔計嫁

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

新手請 "Hermes101" post,果邊好多基本問題都答到。
如果解答唔到再問。差不多的問題jm答多幾次就未必再回應了。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Huuu 發表於 20-8-10 15:18
PP我試過花4千買野,只喺想配picotin。結果等咗2個月咩都冇回覆。

去P仔post,果邊日日洗版。Hermes 101有更多P仔攻掠,希望幫到你。
work hard PLAY hard

伯爵府

cyrus1988 發表於 20-8-10 13:00
回覆 jenniferK 的帖子

其實之前想買roulis mini , 佢offer 左個靚色,但最尾無要到 ...

我見你之前出post又話要Mini k,跟住又update話唔係要Mini roulis,而家又話SA 俾個靚色roulis唔要而家又諗Mini C

其實你同你太太諗清楚想要咩未?同埋你有冇同個SA講你其實想要Mini K?見你仲問手袋計唔計你係咪未開始Spend?

喺香港H shop買嘢當然可以參考其他人經驗,但係最緊要都係你同SA問清楚點可以幫到你

子爵府

cyrus1988 發表於 20-8-10 14:28
其實太太都心大心細,Mini K / C 都想要,不過就想要左K 先。但我見呢到有人講C 唔係quota bag , 想comfirm ...

Mini c唔係quota bag
但如果你新手第一次去買
就要spending

別墅

回覆 gzilla 的帖子

俾錢呢part 係最容易,揀款就唔係我決定la

首頁

尾頁

跳至