自由講場

跳至

首頁
12345...52

尾頁

珍珠宮

wylerC9 發表於 20-7-21 16:15
X 2 周深同應生比? 想聽吓應生或者係其他香港歌手唱達拉崩吧會係點

應該咬字都聽唔清吧!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

醒目開學勳章

支持周深

男爵府

他是一個非常優秀的歌手

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

X 2 周深同應生比? 想聽吓應生或者係其他香港歌手唱達拉崩吧會係點
呢首簡直係封神之作,卡布叻船長技巧都高,但都最愛達拉崩吧。

wylerC9    發表於 20-7-21 17:53

水晶宮

小寶貝兒 發表於 20-7-21 17:35
周深同王晰合唱果首月彎彎都好正,聽到我起雞皮,覺得佢哋好襯,係超越性別果種感情(當然佢2個唔係真係一 ...

第一次聽〈月彎彎〉聽到哭,很難再有合唱歌可以達到月彎彎嘅高度

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-7-21 17:11
hk如果裝唔到apps, 等有人發直播link我再post上來share
期待新手駕到,看到花絮,小鬼捉他上車,怕得要命。

大宅

回覆樓主:

佢係歌手當打之年選嘅歌每首都好好聽;有首“相思”我覺得好正,“歡顏”、“貝加爾湖畔”亦好正,其實佢好多歌都好正

子爵府

Elenalan 發表於 20-7-21 17:43
第一次聽〈月彎彎〉聽到哭,很難再有合唱歌可以達到月彎彎嘅高度
...
對, 聽月彎彎我有流眼淚。 題外話, 王晰同鄭雲龍的慢慢喜歡你, 我覺好正!

大宅

回覆樓主:

https://youtu.be/WSxPyNw1iMo

有無睇過周深談及出道自卑經歷,感動

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-7-21 17:43
...

仲有“深呼吸”既山楂樹都好好聽,不過最夾都係周深同王晰,佢哋把聲真係天作之合

水晶宮

達拉崩吧真係嘆為觀止,全中國應該只有佢至唱到 ,太不可思議
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

珍珠宮

wylerC9 發表於 20-7-21 17:26
如果佢係香港, 衣著方面肯定可以改善到, 郭天王都可以睇落高d

天王郭係一般偏矮,周係好矮。不過佢唱歌又好聽,又聰明,做人好難太完美嘅。

珍珠宮

ilikep 發表於 20-7-21 18:02

之前佢有提過少少!佢話外型高度限制,將唱歌呢個萝埋藏在心

佢參加中國好聲音係因为呢個比赛唔睇外型

珍珠宮

有,記得佢之前另一個節目有講過,佢最開頭去大學其實係讀醫(父母想佢讀)佢讀左一年,但因為太鐘意唱歌,最後靜雞雞轉左讀聲樂,但唔敢同屋企人講(大約係咁)
所以佢既歌劇唱得好好
(佢係去留學,但去邊度我忘記了)

珍珠宮

Ononluk 發表於 20-7-21 18:16
天王郭係一般偏矮,周係好矮。不過佢唱歌又好聽,又聰明,做人好難太完美嘅。
...

唔知點解我覺得呢個高度好襯佢
如果好高又型但一開聲比較女性化,硬係覺得唔知點咁

大宅

小寶貝兒 發表於 20-7-21 18:21
有,記得佢之前另一個節目有講過,佢最開頭去大學其實係讀醫(父母想佢讀)佢讀左一年,但因為太鐘意唱歌 ...

好似烏克蘭留學

珍珠宮

他的出道和經歷,簡直可以出書或拍電影,我覺得他,應該還有很多地方無細講 ,非常勵志。
同時,可以講,係歌迷捧他出來。以前的老米,害怕他的歌不上榜,以後無人給歌周深唱,那就永遠消失,可以叫一個月外賣,日以繼夜 ,開好多號,幫他打榜,用17萬粉絲之力,贏對家7百萬粉絲。

男爵府

minniemouse131 發表於 20-7-21 14:59
前排已經有個HIT POST講佢個囉喎!又講?!好有應生POST 嘅Feel

周深最近好紅,多人談論是正常的。邀請你有空去聽聽他的歌

珍珠宮

ilikep 發表於 20-7-21 18:24
好似烏克蘭留學

thanks

珍珠宮

Ononluk 發表於 20-7-21 18:16
...

係矮左D,但真係天籁之音!同埋佢好有語言天份!

見佢唱歌enjoy的樣子,自己都会好開心

首頁
12345...52

尾頁

跳至