自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

睇緊直播

珊瑚宮

回覆樓主:

睇緊

瑪瑙宮

大廚勳章

bmuimami 發表於 20-7-21 15:04
睇緊直播

唔係明天先放榜嗎?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

seaheart88 發表於 20-7-21 15:30
唔係明天先放榜嗎?

年年都會早一日下午公布大概數字

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

瑪瑙宮

大廚勳章

bmuimami 發表於 20-7-21 15:34
年年都會早一日下午公布大概數字

原來係咁。。。。太耐冇留意囉
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

牛年勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

33222,有無考生拎基本分數而有8大收的?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

5.2萬名中學文憑試考生明日(22日)放榜,香港考試及評核局公布整體成績,日校考生中,約42.2%、即約1.8萬人考獲「33222」最低大學門檻成績,競爭1.3萬個八大聯招學額,平均1.4人爭1個學位,約5000人雖達門檻,但將失落八大學位。

今年4個核心科中,通識科的達標率88.4%,下跌約3個百分點,中文科達標率為58.3%,與去年相若;英文科達標率為55%,較去年上升約1個百分點;數學科合格率為則為81.9%,較去年上升約0.6個百分點。

今年報考DSE總人數有5.2萬名,較去年下降3000多人,當中學校考生約45254名,自修生有5552名,報考總人數為歷年最低。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

八大資助學士學位學額有約1.5萬個,扣除非聯招(Non-JUPAS)學額,有約1.3萬個學額供文憑試考生報讀。

水晶宮

Rainy 發表於 20-7-21 15:41

Best 5 得 12,應該無可能啦吧。

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

一定有!體藝尖子生!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

冇可能啦

水晶宮

七個狀元
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

Hoining 發表於 20-7-21 16:16
呢個分連喺某啲學校repeat都入唔到啊,我仔學校舊年要求repeat嘅分數係21分...人都癲21分可以入大學啦:igi ...

這個和當年有8分合資格讀預科一樣,有幾多個8分係入到津校預科?8分 band5 repeat都未必入到

伯爵府

我估絕對無可能!

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

畀面勳章

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至