自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

3/july寄出,最後係星期四收到。

第一次買,以後都唔會再買。

侯爵府

我同期anazon usa買其他書,一個星期已收到

大宅

係BD買預左要等~~疫情前都要14日或以上佢地會有寄的~~只係要有耐性等下~~
急用的真係唔好係BD買~~
比啲耐性啦大家~~總會有一日收齊書~

男爵府

我7月中至尾落左3張order共6本書,只收到2本。我相信係香港郵政問題。因為其中一本係郵局一開返,我就收到取件通知去取書。我估d件係到了香港,積壓係郵局未處理。

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

話時話我都買左,買黎番學,我還是耐心等候好了(emoji)

大宅

7月20 place order, 到今日一本都未收到

伯爵府

我仔有兩本,都唔知咩事!

男爵府

回覆 小艾美 的帖子

第一次買,七月十七日落order三本書, 八月中追過,佢哋叫我等到八月二十五都未收到會補寄,補寄后收到一本,今個星期再追其餘兩本,佢哋叫我再等到九月八日。

以後都唔會再幫襯。

侯爵府

今日收到7月23日寄出的書

大宅

海之風 發表於 20-9-3 12:24
今日收到7月23日寄出的書

希望我今日會收到7月24l寄出的書

侯爵府

vivivo 發表於 20-9-3 12:48
希望我今日會收到7月24l寄出的書
其實我仲有7月22日寄出的書未收到

大宅

海之風 發表於 20-9-3 12:50
其實我仲有7月22日寄出的書未收到

我仲有8月26 號寄出⋯⋯可能冬天先收到

海之風    發表於 20-9-3 15:12

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我今日係管理處見到放咗幾份, 我問看更, 佢話無我份, 希望快D收齊啦

子爵府

7月15 dispatched,昨天 (9月2日)收到。

最好笑係,我給自己的 deadline 是8月底。8月31日沒收到,就寫了電郵給BD,然後他們說會給我補寄。

9月2日收到書,馬上通知BD截補寄,結果他們說已寄出。說多出的一本送給我作為 complimentary。

錢不多,但很窝心,我以後肯定會繼續幫襯。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

安安太太 發表於 20-9-3 14:52
我今日係管理處見到放咗幾份, 我問看更, 佢話無我份, 希望快D收齊啦

頭先再經過管理處,原來真係我d書(22/7寄出),今日收2本,還有一本未到 ,如果不是急用,我會繼續幫襯

子爵府

安安太太 發表於 20-9-3 16:19
頭先再經過管理處,原來真係我d書(22/7寄出),今日收2本,還有一本未到 ,如果不是急用,我會繼 ...

疫情是一個影響,因為往來航班少了,難免要多等幾天才到港。

香港郵政負有最大責任。我問過郵差,前排有一輪郵局暫停派信或每星期只派一天信,積壓了很多郵件。
後來恢復正常了,慢慢處理返積壓的郵件,最早到港的壓在最低,所以反而會是最遲收到。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

1010mum 發表於 20-9-3 15:30
7月15 dispatched,昨天 (9月2日)收到。

最好笑係,我給自己的 deadline 是8月底。8月31日沒收到,就寫了 ...

我7月20日訂4本書, 早兩日收到第一本,我同BD訂書已經好幾年, 以往訂單大約10日全部收齊,今次疫情因郵局關閉延遲 派遞,影響他們的商譽好慘!

侯爵府

purplechung 發表於 20-8-21 13:29
我7月尾訂都而家都仲未收到,好彩本書唔急既!

今日先收到要一個半月先收到

侯爵府

小艾美 發表於 20-8-30 16:38
3/july寄出,最後係星期四收到。

第一次買,以後都唔會再買。

以前唔係咁,因為疫情好多郵政都大堵塞,唔急的話真係體諒一下。

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

purplechung 發表於 20-9-7 21:06
以前唔係咁,因為疫情好多郵政都大堵塞,唔急的話真係體諒一下。

我都同佢訂咗3年textbook,只係今年咁耐平時3個星期就到手,今年真係等到頸都長埋

首頁

尾頁

跳至