自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

桂林 出發前果一日我仲發緊燒, 當年搭飛機好多野派

伯爵府

回覆樓主:

諗起有次坐飛機最前排,揾唔到個電視機Mon係邊~最後要問空姐 真失禮

侯爵府

回覆樓主:

第一次搭飛機去澳洲,自己一個去,。
啓德飛,赤鱲角返。

洋房

回覆 TMC3012 的帖子

桂林真的不錯

洋房

第一次去旅行 韓國 2男2女 旅行的最後一日,其中一個向我表白

wcpcelia    發表於 20-7-27 15:11

伯爵府

同老公第一次日本自由行,老公執行李關喼,好緊張去機場,去到目的地酒店才發現佢條睡褲在旅行喼凸咗出嚟

子爵府

回覆樓主:

我第一次搭飛機同離開香港境係少女時去外國讀書,搭廿幾個鐘頭機,我淨係記得啲外國空姐好老又唔靚,早餐好難食,好掛住媽咪……

侯爵府

2023年兔年勳章

第一次去韓國雪嶽山,全裸浸溫泉,也是最後一次用啟德機場出發及回程。
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

侯爵府

mercurycc 發表於 20-7-23 22:17
記得第一次去泰國都係啟德機場,
但完全無印象入面無點,可能太細個。

Same 我都冇咩印象
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

珍珠宮

回覆 meimei_didi 的帖子

以自己一個出門唔係跟屋企人去, 第一次係同C6(當時嘅男朋友)去泰國. 當年嘅社會, 未婚男女同房好大件事. 其實我好驚阿媽唔俾我去. 但點都要同佢講聲. 點知阿媽好開心, 佢話: "你男朋友咁好請你去旅行, 梗係去啦! 記得買手信俾我". 我話: "不過要同佢一間房, 驚唔驚攪出事?". 阿媽竟然話: "我就係驚你唔攪出事!"
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

珍珠宮

回覆樓主:

第一次搭飛機係去道拜工幹, 第一次自己比錢搭飛機去旅行係去上海

去旅行試過好多烏龍嘢:

唔知eurostar由巴黎去London其實班次係勁密, 上錯另一班車, 但因為不停有客上車, 我不停excuse me都無人讓個身位比我離開, 我不停同人講excuse me, I am sorry, I get the wrong train先不停有人讓個身位比我出, 嚇死我好驚最後趕唔切班車

係巴黎搭metro有時會搭搭吓發覺搭錯線, 就落車上返大堂研究完再嚟過, 點知一上搭扶手電梯上左係去就只係得出閘囗, 冇方法可以落返去, 只好出閘再用新飛入過

珍珠宮

hinabb23 發表於 20-7-23 21:05
搞笑就無、不過好難忙

第一次旅行係幼稚園高班、聖誕節前阿爸阿媽帶我去日本、阿哥要返學無份⋯⋯

哥哥好好 , 好暖男feel

男爵府

日本成 發表於 20-7-23 21:19
第一次去旅行係去北海道,無咩特別搞笑事,但好開心

因為食咗好多好味野,粟米 蜜瓜 海膽 拖羅仲有蟹腳:il ...

我都好想夏天到北海道睇薰衣草

大宅

funseller 發表於 20-7-23 12:19
同好友第一次去日本,將個喼嘅鎖匙鎖左入喼度⋯⋯

以前真係。。。。身邊梗有一個犯呢個錯誤

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

kamtse 發表於 20-8-1 22:50
以前真係。。。。身邊梗有一個犯呢個錯誤

我仲試過去台灣,出境時至發現將出境嗰張紙鎖入喼寄左倉⋯⋯
同一個朋友⋯⋯
多謝佢一直包容我呢個大頭蝦

大宅

回覆樓主:

難忘事1.去到日本,豬隊友至發現漏左帶円,幸好我地習慣喺香港瓜分左D外幣先,收咭嘅就全碌咭,冇個錢喺身會好徬徨。
難忘事2.去倫敦夾住坐中間位,坐定後見到窗口位的少女自備左一支水覺得佢好醒,因為夾喺中間,走廊位嘅女仕一起身我就即刻跟佢起身去走動吓,呢12個鐘好難捱,最強嘅係,坐窗口位那少女一次都冇離開坐位,有飲水但廁所都冇去過,佢瞓左超過11個鐘,暫時喺我生命中一個見證紀錄。

子爵府

meimei_didi 發表於 20-7-23 10:40
雖然心癢癢,但今年暑假人人都局住要留在家中冇得去旅行,過往旅行片段只能現在回味當止痕!

第一次搭飛機 ...

跟團同四個男同事去 bangkok,我一個女仔同個唔識嘅C9一間房。仲非常記得啲毛巾硬過紙皮,從此去邊度旅行都一定帶毛巾。同第一次撞鬼

水晶宮

meimei_didi 發表於 20-7-23 10:40
雖然心癢癢,但今年暑假人人都局住要留在家中冇得去旅行,過往旅行片段只能現在回味當止痕!

第一次搭飛機 ...

去英國,嗰時聖誕

買咗皮褸皮裙皮靴

返香港嗰程機

著住對新既長皮靴加魚網絲襪

因腳腫落機著唔返入對靴

搞到要空姐比對拖鞋我

魚網絲襪配拖鞋,我老友接機見到,話超經典

男爵府

love2talk 發表於 20-8-1 23:27
去英國,嗰時聖誕

買咗皮褸皮裙皮靴

男爵府

fayefa 發表於 20-8-1 23:26
跟團同四個男同事去 bangkok,我一個女仔同個唔識嘅C9一間房。仲非常記得啲毛巾硬過紙皮,從此去邊度旅行 ...

撞鬼

首頁

尾頁

跳至