夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 鄭大世 的帖子

直頭今次要惡到唔比佢發聲 佢每次一講野 幾時輪到你 你話點都要講晒出黎 然後扮離家

大宅

Wongbuddy 發表於 20-7-27 20:10
回覆 鄭大世 的帖子

直頭今次要惡到唔比佢發聲 佢每次一講野 幾時輪到你 你話點都要講晒出黎 然後扮離家 ...

扮離家?
我都要強硬下企實我個立場先得。

大宅

回覆樓主:

呢兩日大量洗腦文唔駛問主要又係嗰位熱心嘅異性舊同事俾嘅。
真係唔知乜居心,係要洗我老婆腦定想老婆洗我腦。其實屋企事關佢乜野事呢?

男爵府

鄭大世 發表於 20-7-27 20:28
呢兩日大量洗腦文唔駛問主要又係嗰位熱心嘅異性舊同事俾嘅。
真係唔知乜居心,係要洗我老婆腦定想老婆洗我 ...

樓主,真心,你同老婆離婚算啦,佢好明顯唔愛你,你又同佢生活得咁痛苦,與其日呻夜呻,不如大家放過對方,分開生活。

大宅

Pepero 發表於 20-7-27 20:52

樓主,真心,你同老婆離婚算啦,佢好明顯唔愛你,你又同佢生 ...

佢放過我就好
成個局都係想利用我去過江
出國又要我進修讀其他野又要我搵份好工又要我出錢出力 自己就比下D三姑六婆情報當付出 整BNO嗰陣我公司係咁加班 佢都係咁多次催我有咁快得咁快去搞
真心夫婦唔係咁樣一個指揮曬嘛 係咁坐後面然後叫另一半係咁唔停地衝鋒咁覺得好過意得去咩?

子爵府

回覆 鄭大世 的帖子

hey 開場白嚇左佢先啫 第一句就話我有啲野想認真傾下 我諗我需要時間冷靜一下自己 可能會搬開住先 一路以黎只有你鬧 我都有情緒架。。。bla bla bla 你就開始講出你所有既不滿

女人係要錫 但對一啲唔識知足既女人黎講就唔好寵壞 如果你今次肯強勢起黎 佢應該會呆到唔識反應掛 因為佢應該唔估到你會咁對佢 佢都驚你真係會唔要佢架痳 佢應該識改下啲衰脾氣 有啲呢種性格既人都係得把口

大宅

Wongbuddy 發表於 20-7-27 21:05
回覆 鄭大世 的帖子

hey 開場白嚇左佢先啫 第一句就話我有啲野想認真傾下 我諗我需要時間冷靜一下自己 可 ...

多謝妳意見 不過我好清楚佢份人 佢強硬得黎有心計
估計咁做佢又同人呻扮受害者然後用群眾力量打沉我
無論點都係佢贏 只怪我太過無能

大宅

回覆樓主:

返工咁辛苦 收工都係想輕鬆下姐 就幾個鐘幾個鐘咁send資訊黎 我真係好唔想讀。。。放過我唔得嘅。

男爵府

鄭大世 發表於 20-7-27 21:05
佢放過我就好
成個局都係想利用我去過江
出國又要我進修讀其他野又要我搵份好工又要我出錢出力 自己就比下 ...

點解你要把主動權交比對方,離婚可以單方面決定,就算對方唔同意,分居兩年你就可以申請離婚。
日日呻又唔主動做決斷,即係你打算就咁過一世,咁就唔好呻了,因為係你自己選擇的。

子爵府

回覆 鄭大世 的帖子

係呀 衣家返工唔單單做海量既野 仲要理埋啲是非精啦 無能老闆啦 真係一放工 咩都唔想做 返到家連野都唔想講

所以都好為你辛苦 返到家仲要受連珠爆發 其實你唔試點知呢 你都係估無用姐 還掂佢都係鬧 點解唔博下呢 你都預左佢會同班人呻啦 你根本唔需要理佢地 佢地又唔係你老闆 老闆就話為搵食就屈服啫

子爵府

回覆 Pepero 的帖子

咁呀世兄又唔洗一去就去到離婚咁激 起碼試下嚇下個老婆先 試下先啦

大宅

Pepero 發表於 20-7-27 21:19
點解你要把主動權交比對方,離婚可以單方面決定,就算對方唔同意,分居兩年你就可以申請離婚。
日日呻又唔 ...

我估我會有日真係頂唔順就做呢個決定。謝謝你的意見。

大宅

Wongbuddy 發表於 20-7-27 21:27
回覆 鄭大世 的帖子

係呀 衣家返工唔單單做海量既野 仲要理埋啲是非精啦 無能老闆啦 真係一放工 咩都唔想 ...

可能真係乜都爆曬出黎算,妳講好有道理。佢同佢屋企人兄弟姐妹嘈慣好有經驗,不過死就死啦。

大宅

Wongbuddy 發表於 20-7-27 21:31
回覆 Pepero 的帖子

咁呀世兄又唔洗一去就去到離婚咁激 起碼試下嚇下個老婆先 試下先啦 ...

試下吧 多謝妳的意見

大宅

鄭大世 發表於 20-7-27 01:14
原來係咁,法國係我幾嚮往的一個地方,文化飲食都係。我都覺得佢應該帶有限的資金去一個月體驗下非旅遊心 ...

係嫁,旅行同住係唔一樣,旅行可以日日出街食,但係住就唔一樣喇。我以前早餐出面買,lunch 一半一半,dinner 都一個禮2-3晚出面食。係外國出面食好貴呀,20-30歐一餐勁普通既飯。洗碗有洗碗機都okay ge, 衫 都係掉落洗衣機,係要摺煩d lor. 我諗搵工搵地方搵學校係成功左一半,識埋朋友就再多25%。適應埋當地文化就再多25%。 清潔,係外國都可以請人做既,法國係10歐一個鐘,咁英國我諗應該差唔多,當10磅啦。搭車既話,外國好多時揸車,咁佢如果有車牌應該唔係問題。佢要鍛練廚藝,如果米會無啖好食佢叫佢快d去英國體驗下,可能佢會改變呢,變左入得廚房出得廳堂。

侯爵府

2024年龍年勳章

Wongbuddy 發表於 20-7-27 21:05
回覆 鄭大世 的帖子

hey 開場白嚇左佢先啫 第一句就話我有啲野想認真傾下 我諗我需要時間冷靜一下自己 可 ...
agree...可能佢未見過你發惡
結婚初期我都亂發脾氣, 日日話離婚(因為產後抑鬱), 受出面是非精梭唆擺
結果被老公狠狠爆一次才醒, 呢幾年知衰唔敢發癲。

大宅

clarissakwan 發表於 20-7-28 09:51
係嫁,旅行同住係唔一樣,旅行可以日日出街食,但係住就唔一樣喇。我以前早餐出面買,lunch 一半一半,din ...

妳講的訊息如果她可以明就好,她把移民看得太膚淺。以為自己搵少少資料再唔得就俾錢搞之後坐係度等就得。連香港都可以話邊區唔好唔會去嗰種人。
屋企煮飯,我可以買曬米麵餸,佢自己一個嗰陣連麵都懶得煮叫外賣,再唔係就食杯麵,就係唔煮。而且係屋企好得閒無野做的時候。可以攤成日唔掃地唔收拾唔洗衫倒垃圾,都係等我夜晚唔知幾點返黎自己做曬。唔係想佢成日做,只係好偶然做下都未試過。
唉我覺得如果呢種態度去到外國應該好慘,我會好慘。

大宅

小菜豆 發表於 20-7-28 10:05
agree...可能佢未見過你發惡
結婚初期我都亂發脾氣, 日日話離婚(因為產後抑鬱), 受出面是非精梭 ...

可能要搵返佢呢排做過唔啱嘅事情,狠狠咁講一餐。

大宅

回覆樓主:

其實好感謝各位係呢度留言給予意見,無想過真係會支持我嘅係素不相識的網友。
我自己個人比較靜,唔係好多朋友,而且朋友好多都係有家庭繁忙,最多都係呻或者問幾句就算。真係無辦法先係度留言問下意見呻下。
而家咁如果我唔強烈點表達自己立場,好好安排,估計就算去到都係悲劇收場。
雖然真係有很多寶貴意見,但呢一刻我真係唔知長遠應該點做。不過呢排唔想提,放鬆下係我最想要嘅。因為公司趕走好多人,餘下的人都係做到死咁。真係無精力去做或想太多多餘野。

大宅

鄭大世 發表於 20-7-28 10:06
妳講的訊息如果她可以明就好,她把移民看得太膚淺。以為自己搵少少資料再唔得就俾錢搞之後坐係度等就得。 ...

Hahaha, 你娶佢個陣應該都知佢係咁既人,你已經係一隻奴隸獸突然,覺得我老公好醒,娶我之前將我變成奴隸獸。
Anyway, 佢唔去過唔心熄。如果要移既話,其中一個係香港搵到工先移(或者先過去英國搵野做),然後,過左probation, 另外一個先過去。2個一齊過去,搵唔到野做真係食谷種到時真係鬧交鬧到離婚

首頁

尾頁

跳至