自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

尋晚見到一個post係講個朋友去英國撞鬼跟住死咗!一睇即刻超級頭痛跟住就冇睇而家想睇唔見咗嘅

水晶宮

2024勳章

係咪呢個?仲可以睇到呀,不過如果有人回覆你,你打開個訊息,顯示嘅係空白一片

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23296850

珍珠宮

doryi 發表於 20-7-25 12:54
尋晚見到一個post係講個朋友去英國撞鬼跟住死咗!一睇即刻超級頭痛跟住就冇睇而家想睇唔見咗嘅
...

我都係體質敏感, 我特登買頂帽, 係露個天零篕, 師傅話頭頂天線咁接陽氣

我有頭痛, 就避忌下唔睇

思浩個節目,我睇唔夠兩分鐘, 心跳, 打泠震

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

doryi 發表於 20-7-25 12:54
...
英國周街都係

子爵府

czl115 發表於 20-7-25 13:03
係咪呢個?仲可以睇到呀,不過如果有人回覆你,你打開個訊息,顯示嘅係空白一片

https://www.baby-kingdom ...

Thx,係呢個啦唔該晒

子爵府

sjnl43 發表於 20-7-25 13:08
我都係體質敏感, 我特登買頂帽, 係露個天零篕, 師傅話頭頂天線咁接陽氣

我有頭痛, 就避忌下唔睇

好彩我未睇過佢個節目啫我都會feel到

珍珠宮

doryi 發表於 20-7-25 13:11
好彩我未睇過佢個節目啫我都會feel到

剛過清明, 我睇親古裝片, 隔離啊婆玩野, 深夜聽大戲,我就會打冷震

個次節目做完, 做下集預告, 我都震左下

有jm 解釋過, 佢地會集結, 睇人點講佢

侯爵府

sjnl43 發表於 20-7-25 13:18
剛過清明, 我睇親古裝片, 隔離啊婆玩野, 深夜聽大戲,我就會打冷震

個次節目做完, 做下集預告, 我都震左下 ...

我乜都睇唔到,聽唔到,感覺唔到, 所以慳翻,唔嘥神睇依D節目. 聽故仔都可以嘅.

珍珠宮

jyjy1684825 發表於 20-7-25 13:40
我乜都睇唔到,聽唔到,感覺唔到, 所以慳翻,唔嘥神睇依D節目. 聽故仔都可以嘅.
...

我睇d 廣告,都好假, 扮問米, 個人唔知哦咩, 條女企係到

都可以聽好清楚, 吓你未出世.....

邊有咁多真實故仔,定時定侯採訪到, 我信可能有d 真, 有d 一定流囉

侯爵府

sjnl43 發表於 20-7-25 13:44
我睇d 廣告,都好假, 扮問米, 個人唔知哦咩, 條女企係到

都可以聽好清楚, 吓你未出世.....

話時話, 其實我都見過一次咁大把.一的都唔驚,只係覺得怪怪地...

侯爵府

我有個朋友鸐住鬼故訓覺

珍珠宮

jyjy1684825 發表於 20-7-25 13:47
話時話, 其實我都見過一次咁大把.一的都唔驚,只係覺得怪怪地...

傳說有唔同level 既, 可能你見個d 唔係最堅

我個人呢就平常心, 大家係個circle 唔同位置, 它朝君體也相同

bb 係媽肚入面之前,都係........

但我怕黒仔囉, 三伏天我會出去晒太陽, 做好防晒囉

子爵府

我諗起我細細個搭巴士經獅子山隧道出九龍,喺車上我見到有個童軍喺隨道旁行緊,我同媽講有人喺出面行,我媽話冇,邊有。當時唔識驚只以為車行得快佢睇唔到。

又有次夜晚喺屋企瞓唔著,半夜聽到廳部電腦開機既聲音,然後有拉凳聲、打鍵盤聲同按mouse聲。我以為阿哥唔瞓偷打機,突個頭出少少望下阿哥張床,佢喺床上瞓緊覺... 即刻超驚扮瞓,用張被冚住個頭,希望唔好俾「佢」知我未瞓黎揾我...

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

sjnl43 發表於 20-7-25 14:27
傳說有唔同level 既, 可能你見個d 唔係最堅

我個人呢就平常心, 大家係個circle 唔同位置, 它朝君體也相同 ...
你有無帶帽曬?定係一定要矖個頭?

大宅

taptap83 發表於 20-7-25 14:29
我諗起我細細個搭巴士經獅子山隧道出九龍,喺車上我見到有個童軍喺隨道旁行緊,我同媽講有人喺出面行,我媽 ...

我有個習慣就係瞓覺要打側瞓同埋一定用被冚埋另一隻耳仔,如果唔係喺半夢半醒之間好易聽到啲聲
(會聽到好嘈好多人講嘢咁 但唔知講乜 講到好似鬼食泥咁)怕怕

子爵府

炸彈媽 發表於 20-7-25 16:19
我有個習慣就係瞓覺要打側瞓同埋一定用被冚埋另一隻耳仔,如果唔係喺半夢半醒之間好易聽到啲聲
(會 ...

我偶爾試過,好多人講嘢嘈醒我,醒咗之後其實間房好靜乜聲都冇。乜原來係哩d呀? 我以為自己精神緊張

仲有一次係上年既事,真係嚇親我。又係半夜瞓唔著,開始聽到隔離阿仔間房有人跳落床既聲音。我諗會唔會阿仔未瞓偷偷出廳玩或去廁所,總之聽到幾下雙腳落床既聲音。我起身過去望下佢咩事,阿仔瞓得好冧,然後我覺得怪怪咁又返自己床。跟住落黎唔再係落床聲,而係不斷跌野既聲,來回我房同阿仔房既走廊位,一路行一路跌,好似沙包跌沙咁既沙沙聲。我真係超驚,又要扮瞓,仲感覺到佢入我房,一直跌沙。第二朝地板乜都冇,好乾淨,真係嚇親我。

子爵府

taptap83 發表於 20-7-25 14:29
我諗起我細細個搭巴士經獅子山隧道出九龍,喺車上我見到有個童軍喺隨道旁行緊,我同媽講有人喺出面行,我媽 ...

好似我朋友個女咁睇到嗰啲嘢!日日都話屋企有哥哥姐姐

子爵府

doryi 發表於 20-7-25 16:32
好似我朋友個女咁睇到嗰啲嘢!日日都話屋企有哥哥姐姐

我仔細個時,農曆七月十五果晚,同我講個廳有幾個人 堅恐怖,好彩得果晚話有咋

珍珠宮

2023年兔年勳章

taptap83 發表於 20-7-25 16:28
我偶爾試過,好多人講嘢嘈醒我,醒咗之後其實間房好靜乜聲都冇。乜原來係哩d呀? 我以為自己精神緊 ...

公爵府

ewater 發表於 20-7-25 14:34
你有無帶帽曬?定係一定要矖個頭?

我自己一向曬頭頂百會穴、額前、眉心、頸後大椎穴、風池穴、頸下天突穴等。
可以的話會曬埋手心勞宮穴。
中醫角度係好好,可增陽氣及保健。
曬10至15分鐘,有時曬20分鐘,睇當日太陽而定。
但有啲位不能曬,我會做艾灸。

首頁

尾頁

跳至