跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題🙏🏻🙏🏻🙏🏻

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

學校環境靚 尤其啲特別室
校長 老師 書記都好nice
南亞學生都多
學習科目較其他學校多

洋房

Joyce825 發表於 20-7-25 19:51
如題🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Band 3 尾,校風差,屯門區出晒名飛仔學校。早幾年收得兩班中一,幾乎殺校。基本上本地學生都唔會揀,所以只係會有啲南亞裔會讀,同馬登,蔡章閣果一類band 3 尾走一樣路線。

如果你小朋友考慮緊揀中學,千祈唔好揀呢類學校,因為好容易學壞,尤其啲南亞裔學生,搞起事上嚟好狼。

就算小朋友小學成績唔好,起碼都試吓揀band 2 尾或band 3 頭,開足4 班既中學。 通常師資質素,同學質素都好好多。

嘉智呢啲,勸你唔好揀呀。

子爵府

maggiehon520 發表於 20-7-26 15:39
Band 3 尾,校風差,屯門區出晒名飛仔學校。早幾年收得兩班中一,幾乎殺校。基本上本地學生都唔會揀,所以 ...

以前真係出名差,而家有冇好左就唔知道

複式洋房

如題🙏🏻🙏🏻🙏🏻

我自己係08年中五畢業生,妹妹13年都去讀
校長唔錯(因為我讀書既時候校長仲係老師教緊我地),呀妹食學校lunch時都改左做忍者亂太郎咁,派隊由呀姨打飯,一星期有兩堂係多元智能課,每半個學期就揀,我記得我讀書時期學唔少,毛冷勾公仔,甜品,手語,陶泥,電子琴,ipsa實戰射擊,日文都有,我畢業後的確都改左有一班比南亞既,但呀妹讀書時都話無咩問題,畢業都唔只一間學校會有
至於校風,我識既訓導都仲係度做,對比我當年讀書(當時岩岩轉校長)其實好左好多架啦

大宅

這間全屯門最差,是因為它高中選科得5科
有心讀唔怕遲,最好自己讀,DSE最小要六科考。所以有的寧願讀完中三不浪費2.5年,所以早點轉IVE.

大宅

如題🙏🏻🙏🏻🙏🏻

垃圾一間

民房

我囡係20年入讀嘉智中一,係讀寫障礙+妥瑞症小朋友,朋友話此校變好左比較關愛我先幫囡囡報,點知學校某 d 老師會以成績去評一個學生既操行,我囡係學校受到老師不公平對待,唔係我囡錯,某 d老師都只會鬧我個囡,女社工最離譜,竟然走去打俾同我囡 fd既 中二師姐,同人地講叫佢唔好同我囡 ed唔三唔四既人玩,我問個社工點唔三唔四又唔答我,但e位女社工包庇住一位,著住校服會食煙,戴晒利環 唇環返學,染住髮返學,重聲稱自己有跟人既女學生,我囡咩都無做過就話佢唔三唔四,咁 e位女學生叫咩? 我囡本身係好鍾意返學 開朗既女生,小學時期一直都拎 愛心之星 禮貌之星獎狀,小六畢業重拎好學生獎,係 e間中學讀左大半學期,而家患上埋抑鬱症,如果小朋友係需要支援既學生最好唔好揀 e間

大宅

回覆 Mi.Lau 的帖子

應該轉校了

洋房

我都係08 畢業生, 確實校風極差, 我一入去竟然係人屈偷手機,跟住六年中學 生涯 竟然冇朋友,
人講話我偷手機,學生 以訛傳訛。
跟住我仲寫封信畀老師話我好唔開心, 老師收咗封信呢好虛偽咁樣唔會我信息,
跟住呢 俾 老師 歧視 係內地人,
你係咩鄉下出世㗎? 咁樣講嘢一個老師,
個個老師係體育老師成個菲律賓樣咁嘅。
如果你喺班上好多朋友你就大曬, 你犯錯呢老師都會阿諛奉承你,
你冇朋友你就慘啦就算你畀人蝦, 老師睇都唔睇扮唔知。 所以大家如果學生需要特別照顧千祈唔好入呢間學校。
學生人品差,老師人品更差
以上是我 親身 的經歷

首頁

尾頁

跳至