自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Epicrata 發表於 20-7-26 13:29
之前post在美容嗰邊嗰邊但冇咩人回覆有冇有用開嘅jm分享一下?
開始左一個月鬆啲,甩皮好勁但有光澤左,我 ...

用梗呀,差唔多一個月,而家用梗0.015, 第二個月用0.025, 而家第一個月仲甩皮中,唔痕,佢教洗完面等乾咗就搽,無話可以搭其他野;用佢係因為塊面好紅,我諗有玫瑰痤瘡,因為係好紅,痕同埋間中出水泡搽咗後好咗好多,如無記錯話搽3個月再睇下點,希望到時可以轉返正常野

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我剛剛醫生開左一支0.05%俾我,用嚟清潔面嘅扁平疣

大宅

回覆 草八刀 的帖子

我原先用0.1%, 後來轉0.05%,咁就可以連用3日而唔紅。

响用0.05% A酸之前4個月,有用果酸10-14%護膚品,皮膚已經加厚咗,無咁易乾,出油。

0.05% A酸嘅效果比10-14% AHA 更顯著。眼皮上嘅血管明顯淺色咗,眼皮無咁簿,連用3日已經觀察到。

支0.1%開咗又唔想晒嘢,變成臨瞓前嘅手霜。日日用都無事,皮膚滑咗,微微厚咗啲,青根稍稍無咁現。

複式洋房

草八刀 發表於 21-4-21 22:53
用梗呀,差唔多一個月,而家用梗0.015, 第二個月用0.025, 而家第一個月仲甩皮中,唔痕,佢教洗完面等乾咗 ...

請問0.015%可邊度買?
我連0.025%都好難買唔到。

首頁

尾頁

跳至