自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

今日我起身就整早餐,老公食三文治、阿仔食炒蛋、阿囡牛奶粟米片,整完早餐又開始預備午餐,坐都無坐過,老公食完早餐又瞓過,瞓到食午餐就再起身,我餵阿囡食2啖麵佢就嘔,我老公就食完坐係梳化度,叫佢過黎幫手先走過黎,走過黎就鬧我,岩岩佢先食完早餐咁快又食更係嘔啦,我話返佢係度推卸責任,仔囡有咩事就瀨我,佢又話返我,唔係呢個原因係咩原因呀,忙左半日就係比人鬧,我唔想留係屋企,我唔理咁多走左出去,佢湊兩個啦,我受夠了,佢聽日仲WFH一星期,放假佢食完早餐就返瞓,到食完午餐就瞓午覺,到晚餐就起身,佢放假就係食同瞓,仔囡嘈醒佢就會鬧人,就黎發癲

Annannana    發表於 20-7-29 21:17
kitkitma-11    發表於 20-7-28 23:37
alice0606    發表於 20-7-26 18:21
kckammy    發表於 20-7-26 16:40

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

全面罷工。 為何一餐早餐煮三份不同食物? 我只煮一樣,唔食就算。 另外,我煮佢洗,絕對唔會辛苦自已。

逸逸不敗    發表於 20-7-27 18:31
mimi199188    發表於 20-7-26 17:10

子爵府

回覆樓主:

你唔係開餐廳呀,可唔可以統一大家食嘅嘢,咁可以慳返啲工夫,定抑或阿女係bb, 要另外煮開

老公大人大姐,早餐佢自己瞓醒自己搞啦

alice0606    發表於 20-7-26 18:21

翡翠宮

2020勳章

lovebo_bo 發表於 20-7-26 15:00
今日我起身就整早餐,老公食三文治、阿仔食炒蛋、阿囡牛奶粟米片,整完早餐又開始預備午餐,坐都無坐過,老 ...

咁佢搞唔搞得掂

伯爵府

2020勳章 陪月勳章

我收工回家也是食,坐sofa,瞓。
不過所有野係工人做,
但我唔會話工人一句,
因為知我返工工人幫我睇住小朋友。

你老公咁對你,真係當你工人都不如

逸逸不敗    發表於 20-7-27 18:32
alice0606    發表於 20-7-26 18:22

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

無公司野要做? 日日都係睡?

既然佢有一個星期假,走2日等佢自己感受下都好,見人湊做得嚟,咪就以為好簡單。

子爵府

2020勳章 親子王國15週年勳章

你太就佢地啦
統一每餐人人一樣,去餐廳咩,邊可以點餐
食就食,唔食自己煮

Kitchan222    發表於 20-7-27 11:19
Kitchan222    發表於 20-7-27 11:19
綺霖mami    發表於 20-7-26 21:51
OM123321    發表於 20-7-26 16:43
Yeelim    發表於 20-7-26 15:42

侯爵府

2020勳章

今日我起身就整早餐,老公食三文治、阿仔食炒蛋、阿囡牛奶粟米片,整完早餐又開始預備午餐,坐都無坐過,老 ...

嬲還嬲,出走應該帶住仔女

伯爵府

2020勳章

煮鍋白粥,由朝食到晚

自己加材料

wcpcelia    發表於 20-7-26 16:51
goldpiglet    發表於 20-7-26 16:40

侯爵府

2020勳章 畀面勳章

唔好意思我覺得你有啲寵壞屋企人了

佢哋放假我係唔會整早餐的,因為比平時遲起身所以會變做brunch,而且唔會唔同人唔同款式

你C6早餐完又瞓過再午餐,根本係多餘,叫佢直接瞓到午餐先起身啦

我C6之前wfh,一係同仔女食埋同一樣野,如果佢唔想食,會叫佢自己煮過或者外賣

大宅

2020勳章

你太就佢啦!反正佢WFH一個星期,你book間酒店住返一個星期,等佢喺屋企好照顧兩個小朋友好好感受吓

mimi199188    發表於 20-7-26 17:12

男爵府

2020勳章

做咩要咁虐待自己,我早午餐一齊食,買外賣就算,下午茶如果肚餓就食包或者蒸啲燒賣,係晚餐先買餸煮,唔好服侍得太周到,好多男人覺得奉旨唔識感恩

侯爵府

2020勳章 畀面勳章

mln 發表於 20-7-26 15:10
無公司野要做? 日日都係睡?

既然佢有一個星期假,走2日等佢自己感受下都好,見人湊做得嚟,咪就以為好簡單 ...

係囉,wfh可以食完早餐又瞓瞓完又食午餐

伯爵府

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主係FTM? 早餐簡單D,麵包果jam 得唔得? 你唔係茶餐廳咩都有! 邊個唔滿意可以自己煮,無任歡迎! 唔好縱,其實,老公WFH 仲煩,麻煩在佢唔知自己麻煩! 幫唔到手仲要多多意見,食咩又要煮埋比佢! 樓主你咁樣做C佢哋都唔會感激 多照顧自己感受! 人被縱只會覺樣樣係應份! 一個家大家有份! 唔係淨係揾錢個大哂

侯爵府

2020勳章 畀面勳章

同埋你囡囡嘔,會唔會真係食得太密呀?幾點起身食早餐?而家唔使返學小朋友通常晏少少起身,食完早餐無耐又午餐,可能真係飽

男爵府

2020勳章

Relax. 有冇外家可以返呀?買件靚靚cake或者外賣下午茶返外家嘆下,下咗啖氣先。

侯爵府

2020勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

應該統一食一種早餐,而唔係要你預備3樣嘢,你煮應該要佢洗,唔可以食完就瞓一係就鬧人,一係你就唔好預備佢份早餐,等佢瞓醒自己整

難聽d講句佢對你衰過對工人,工人都有四千幾包食住,你得到d咩呢?

禁止訪問

伯爵府

2020勳章

係唔係全職媽媽?

水晶宮

2020勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

諗起以前工作很忙,有個同事朝早買碗外賣粥,早、午、晚餐,各食幾湯匙,直至深夜放工歸家,到被其他同事發現咗,勸阻幾次,先至無再咁做

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊