夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 20-7-27 09:16
回覆 Yiying 的帖子

妹妹,請人湊,出返去返工,食老本,除非你本身好有米,或者儲落一大筆,否則會有彈盡 ...

Bb係準備結婚意外有左,但係都想要既,只係快左

複式洋房

honeybid2 發表於 20-7-27 10:50

又係一個冇傾清楚/ 冇睇清楚老公就生B 既悲劇。 ...

我都知唔可以咁,本身自己性格比較淋善,有困難都想自己頂,唔敢同屋企人朋友講自己既情況,我屋企人以為佢有比家用我,我都想出去做野,但係依家咁既環境唔放心比工人照顧,屋企都無地方比工人瞓,我老公一個月12000其實夠水電管理費差餉嗰d,佢仲要比少少媽咪照顧個大仔,所以我都唔知點開口

複式洋房

chanchanmichell 發表於 20-7-28 13:24
你23歲人好地地,正常啱啱大學畢業,享受作為女性最好最靚嘅十年,俾仔追。
你就走去做人呀媽,仲要跟著個 ...

我都想做野,但又擔心bb唔知點。。。之前我同老公都係做專櫃大約30000一個月,依家一半都無

複式洋房

wenuslove 發表於 20-7-28 13:54
得萬2蚊 屋租水電媒呢?點夠俾?
間屋係以前沙士買落,好彩供完

複式洋房

bobo88hk 發表於 20-7-28 14:21
比隻c6呃左了 你太年輕 你父母幫到手湊嗎?遲下出黎做野
呢種男人無期望無失望
...

我自己父母唔係香港,由小學已經係跟工人,依家係香港無親人

複式洋房

farm712 發表於 20-7-30 23:30
JM們講得好啱,23歲,風華正茂,何苦? 你無謂再同你老公糾纏,邊個湊b,邊個做家務。 算吧啦!靠自己生活 ...

生左落黎就要照顧,我自己父母叫做小康,但係為左搵錢好細個就唔係我身邊,我細個同佢地傾電話成日喊住問佢地係邊,唔想我bb咁

複式洋房

HeroSing 發表於 20-7-30 08:22
自己選擇的路,就堅持硬撐下去

我都係想搵個地方呻下,多謝你,我會比心機照顧好bb

複式洋房

KILW 發表於 20-7-29 01:45
個男人上一段婚姻嘅小朋友就咁掟比6299湊,都知佢唔慌肯湊仔愛小朋友吧?仲同佢生仔想佢幫手?
今日佢態度 ...

我知個大仔係女方唔願意照顧比左佢,一個男人要番工我都明佢無辨法照顧到,佢一直都有比父母家用,但依排真係人工少一半,父母好好,都叫我地唔洗比,依家要照顧好bb

複式洋房

Heileyccc 發表於 20-7-29 11:56
我好同意23歲明明係最好玩既時代,點解會搵個又老,又冇錢,又冇責任心既男人重同佢生b,,真係玩 ...

拍拖結婚都幾好,會氹下人,生活上都會忍讓我,係生左bb真係覺得佢未準備好做爸爸,始終責任大左

伯爵府

打機真係同毒品一樣,好晒時間,前,後,上,下,左,右,攞獎同發射,如果日日困你幾個鐘,好虛度人生。宜家仲話搞電競成為職業,冇眼睇,現實世界既野吾建立,同老婆仔女傾多句係好重要。。

複式洋房

ilovehuman 發表於 20-8-1 07:08
打機真係同毒品一樣,好晒時間,前,後,上,下,左,右,攞獎同發射,如果日日困你幾個鐘,好虛度人生。宜 ...

我生小朋友之前都會玩手機遊戲,生左就一d興趣都無,覺得好無聊,不過我都知真係好難戒,等於要我唔上論壇上fb咁,只係遊戲唔暫停得,有時玩到好緊張嗰陣bb搞佢佢會炆

伯爵府

講真,打幾又真係好好玩嘅,我曾經有段時間都停吾到,不過如果打打吓比人叫著就覺得煩,呢到就要停一停,要反思吓,到底身邊嘅既人定係一舖機勝負既重要喇。。我後期因為反思過,慢慢冇再打了,不過宜家疫情,見好多同事又玩。。又小小心動

伯爵府

Yiying 發表於 20-8-1 06:44
我都係想搵個地方呻下,多謝你,我會比心機照顧好bb

你一定得嘅

複式洋房

Yiying 發表於 20-8-1 06:36
間屋係以前沙士買落,好彩供完

咁你要要求佢俾家用 起碼4千

大宅

ilovehuman 發表於 20-8-1 07:22
講真,打幾又真係好好玩嘅,我曾經有段時間都停吾到,不過如果打打吓比人叫著就覺得煩,呢到就要停一停,要 ...

Bb夜晚係房紮醒喊 我去左沖涼 出到黎見到我老公可以放佢上bb凳繼續喊 佢繼續打機 話因為會累人輸 講梗個時bb只係岩岩識坐咁細個......

伯爵府

回覆 kewpie160523 的帖子

吓。。咁樣。。我吾敢評。。,不過呢,我覺得宜家太多人性格太自我,乜都只想到自已先

大宅

ilovehuman 發表於 20-8-3 19:11

吓。。咁樣。。我吾敢評。。,不過呢,我覺得宜家太多人性格太自我,乜都只想到 ...

正正係咁.....有時間都留比打機.....時間唔會留比小朋友..我就更加係零...平日返工的話返到屋企都8點...其實只係見到小朋友兩個鐘...

大宅

ilovehuman 發表於 20-8-3 19:11

吓。。咁樣。。我吾敢評。。,不過呢,我覺得宜家太多人性格太自我,乜都只想到 ...

之前疫情冇咁嚴重時放假約朋友活動前一日先會話我知...自己鐘意幾時去邊就去邊...叫佢幫我睇住我落去買野剩下一個鐘內次次返去都見小朋友被鬧...想享受單身自由真係唔明點解要結婚 害死人

禁止訪問

大宅

kewpie160523 發表於 20-8-4 23:11
正正係咁.....有時間都留比打機.....時間唔會留比小朋友..我就更加係零...平日返工的話返到屋企都8點...其 ...
打機緊要過小朋友?你咁都忍到。。
仲要由佢繼續喊,自己有自己打機話因為會累人輸,咁都講得出。。
佢有無盡過爸爸既責任,小朋友佢都有份。。。

首頁

尾頁

跳至