自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

口水包包 發表於 20-7-27 02:44
香港咪大灣區囉

發覺佢地好鍾意比人知自己係低能,成日要矯正佢地真係好辛苦

珍珠宮

亞爸真系好錫香港呢個孻仔

伯爵府

黑醫護自己英文好好咩?自己英文普通話都差楝係同人溝通唔到啦!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆 LOVEMANDY 的帖子

其實,香港係呢類智障低能醫護高官多過肺炎病患者。想問阿爺有無人識醫?定起多間醫院收容佢地?醫吾好都咪浪費香港資源。

珍珠宮

口水包包 發表於 20-7-27 02:44
香港咪大灣區囉
x100

男爵府

ddkaka 發表於 20-7-27 02:50

如果唔想做中國人

男爵府

唔想俾機會市民知道國內醫生原來不差

Chiuchoiluck    發表於 20-7-27 10:51

侯爵府

MsBusy 發表於 20-7-27 08:42
又今日睇下班反對派同黑醫護代表有乜講先, 過百確診者都未入院
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
23/7 ...

有一群醫護, 不斷攞市民做籌碼玩政治

子爵府

回覆 wln 的帖子

唔明又關醫護????
野蠻新人類

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

芒果米池 發表於 20-7-27 01:55
突然覺得安心咗少少

https://www.facebook.com/1277462199046045/posts/2976056765853238/?d=n

擔心講英文無法溝通……哈
……申請去美國醫,醫唔到,講句安息都親切啲

侯爵府

cyyiu 發表於 20-7-27 08:54
話大陸醫護唔識英文,人地回應你「對內地同業充滿傲慢和偏見」,真係回得好好,唔該唔好睇唔起人,派得落黎 ...

仲話人哋要佢基因樣本
是否傻傻地
某些香港人就是自大過頭

水晶宮

回覆樓主:

擔心英文溝通唔到,我以為自己生活響英美,全民用英文溝通

大宅

MsBusy 發表於 20-7-27 08:42
又今日睇下班反對派同黑醫護代表有乜講先, 過百確診者都未入院
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
23/7 ...

點解唔見你地問下個源頭?點解會有第三波既? 黃藍都好,今次絕對係人禍,以為會有人醒覺,但原來。。。。。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

elyannes 發表於 20-7-27 10:14
點解唔見你地問下個源頭?點解會有第三波既? 黃藍都好,今次絕對係人禍,以為會有人醒覺,但原來。。。。 ...

源頭好多都估到係來自豁免人士, 但事情已經發生, 確診人亦確過百人未送院, 亦有患者都投訴留家4日都未入院, 班醫護代表居然仲可以講病床充足, 人手充足, 拒絕幫忙, 到而家仲有人撐班黑醫護, 大陸幫忙檢測又話港人DNA會送中,
我都以為會有人醒覺,但原來。。。。。

大宅

flower0885 發表於 20-7-27 09:50
回覆 wln 的帖子

唔明又關醫護????

而家全世界用緊既藥係咪歐美國家研發?
我唔係太識,有錯請更正

水晶宮

LOVEMANDY 發表於 20-7-27 09:26
發覺佢地好鍾意比人知自己係低能,成日要矯正佢地真係好辛苦

有啲醫護思覺失調,成日幻想人哋害佢哋,最好炒鬼晒佢哋,等佢哋返屋企休養,真係為人民服務嘅醫護已經疲於奔命,仲要見到呢班人响到搞事搞非,真係好吃力

大宅

MsBusy 發表於 20-7-27 10:20
源頭好多都估到係來自豁免人士, 但事情已經發生, 確診人亦確過百人未送院, 亦有患者都投訴留家4日都未入院 ...

醫護都係一份工,我都好想知若你打一份工就係因為老闆一錯再錯既決定令到有人不斷死亡,分分鍾下一個到自己唔知你會有咩感覺

琥珀宮

ddkaka 發表於 20-7-27 02:50

如果唔想做中國人

答得好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

elyannes 發表於 20-7-27 10:23
醫護都係一份工,我都好想知若你打一份工就係因為老闆一錯再錯既決定令到有人不斷死亡,分分鍾下一個到自 ...

醫護都係一份工, 的確係, 但係到而家醫療系統都快唔掂, 班醫護代表仲要拒絕人家好意, 盲說床位足, 人手足, 幫手檢測又話唔得, 又有乜睇法? 就係因為大陸想幫手, 所以盲說香港醫療系統無問題嗎? 如果美國出聲話幫手, 又唔知會唔會拒絕呢? 究竟咩人乜都政治行先, 醫護係救人, 唔應該玩政治

首頁

尾頁

跳至