自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我絕對不是YC, 但我亦對政府封關不足非常反感。我不是當權者,亦沒有拿薪水做調研,我當然不能具體說明做法。但大概理想做法,應該是中港運輸人士全要有健康碼,所有司機不能下車,貨物上落,由兩地健康人搬上落。機組人員要在關口做檢查,直至確定健康才可入境。所有嘢高薪,一定有人肯做,做足14及28日隔離,運輸司機,正常三萬元人工,我俾夠十萭,大把人搶住做,寧不回港不下車,自我隔離,當然有好多細節,我不清楚,但大原則是所有人要在未有檢測結果前,要強制封鎖隔離,或未有健康檢查時盡量不能跟香港人接觸。

公爵府

親子王國15週年勳章

湘 發表於 20-7-27 17:21
大家成日都話政府唔封關,其實大家有冇諗過其實要乜嘢樣嘅封關呢?

香港海陸空三方面嘅每天客運或貨運量都 ...

係講豁免檢疫嗰33類人,除中港司機丶航空公司職員外,有好多真係唔需要豁免。

仲有依家回港,非高危國家,抵港後檢測完未出結果已經走得,家居隔離。

大宅

回覆 vvevv 的帖子

點解係14日
我諗你應該刨下書或者如果識用電腦既就google下。

更好的辦法係向身邊人求助下或者會幫你多 祝福你

大宅

回覆 myshadow 的帖子

如果尼位小姐得閒可以睇返之前我所有回復
封關可以唔封貨

d貨可以夠供應比你地尼班成日只識要食新鮮蔬果既人 唔會影響到你地

大宅

booop 發表於 20-8-10 20:30
回覆 myshadow 的帖子

如果尼位小姐得閒可以睇返之前我所有回復

你得閒都真係要仔細分析吓我文字既意思,冇人話我要食新鮮野,係講緊香港有班精神分裂症患者夜日淨係識嗌口號日嘈夜嘈。唔封關時佢地又鬧,到封關時又死出黎話流哂馬尿話香港人做錯左咩

公爵府

travelman 發表於 20-8-10 01:10
我絕對不是YC, 但我亦對政府封關不足非常反感。我不是當權者,亦沒有拿薪水做調研,我當然不能具體說明做法 ...

即係入境限制,並唔係封關

男爵府

湘 發表於 20-7-27 17:21
大家成日都話政府唔封關,其實大家有冇諗過其實要乜嘢樣嘅封關呢?

香港海陸空三方面嘅每天客運或貨運量都 ...

也不至於中門大開是常識吧

首頁

尾頁

跳至