夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

……

伯爵府

回覆樓主:

咁佢而家有冇工作?3x萬有工作都可以還到,未必要破產

複式洋房

肥肥寶 發表於 20-7-29 13:51
咁佢而家有冇工作?3x萬有工作都可以還到,未必要破產

……

複式洋房

連續兩次做生意失敗,註定無老闆命
仲要有人幫佢還過一次,即係佢跟本唔知驚,仲要再瀨嘢!有老婆仔女都唔諗清楚先做,完全唔理後果
遲下真係難以想像會唔會再黎過,提心吊膽

複式洋房

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 14:02
有做野,一個月賺萬幾。我湊女冇做野,佢萬幾養個家庭都係勉強。問題個30幾萬銀行要佢一筆還曬,先會走投 ...

唔會無得借 ,大耳窿一定借到

伯爵府

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 14:02
有做野,一個月賺萬幾。我湊女冇做野,佢萬幾養個家庭都係勉強。問題個30幾萬銀行要佢一筆還曬,先會走投 ...

你地好細個?如果破產第時樓按好難批,有冇人幫到你手凑女?等你可以出黎做野, 萬幾蚊養一家三口有啲難度

複式洋房

lovebabysuet 發表於 20-7-29 14:10
連續兩次做生意失敗,註定無老闆命
仲要有人幫佢還過一次,即係佢跟本唔知驚,仲要再瀨嘢!有老婆仔女都唔 ...

我而家就係要日日擔心,成日搞到頭痛心煩。我同佢講,慢慢還又好,我都同你捱。最弊佢而家成日講大話,有錢使左使去邊又唔肯講。以後日子點過。咩方法用曬佢都係咩都唔講 唔比你管

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 14:17
我而家就係要日日擔心,成日搞到頭痛心煩。我同佢講,慢慢還又好,我都同你捱。最弊佢而家成日講大話,有 ...

肯定是賭!

複式洋房

肥肥寶 發表於 20-7-29 14:11
你地好細個?如果破產第時樓按好難批,有冇人幫到你手凑女?等你可以出黎做野, 萬幾蚊養一家三口有啲難度 ...

我地都係25左右,買樓諗都唔使諗,指意佢,可以儲到小小積蓄都偷笑。我地同6299同住,99返全職工,62退休都快七十歲,冇可能幫手湊。請工人更加冇可能,因為第一屋企有62性格好難搞,第二我想自己陪個女。我就諗住等b女返學我先出黎做下pt

複式洋房

five555 發表於 20-7-29 14:24
肯定是賭!

我就問佢係去賭博還是叫雞,佢嘅反應就係“咁你都諗得出黎”。

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 14:28

即是無答到啦,你比個時間自己,若他再無改善,佢依舊不斷欠債,你趁後生還是早走早着。長遠看不到將來,亦不覺得他比到幸福與安穩你們。

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 14:28

是但中一樣或兩樣都中,你搵下證據揭發佢

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

即係中左賭博啦,點會用三十萬叫雞

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 13:37
結左婚後,透過99先知道隻C6之前學人做生意虧左20幾萬,係99出錢加埋同人借幫佢還。叫佢腳踏實地去打份工, ...
相信你都好年輕,點算呀...........再落去都係甘,佢想法可能會好的生活但是現今唔係佢想像野

珍珠宮

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 14:25
我地都係25左右,買樓諗都唔使諗,指意佢,可以儲到小小積蓄都偷笑。我地同6299同住,99返全職工,62退休 ...
比你62湊,自己出黎打工,揾甘少好難生活喎,又要還債...真慘,同你二佬講佢個仔欠好多錢...我地唔係好掂..我DAD老過你62好多,都係湊孫,有時去做PT...仲好活躍..

男爵府

回覆樓主:

唔好講家用,你c6自己都搞唔掂自己,重要問你攞錢,你重想做ftm基本無可能馬死落地行,叫你c6做多份工,債又係佢自己都要有責任7仔都好,無時間咪唔會亂洗錢,兩公婆做野,BB比62照顧,無錢就無得要求咁多,大家合作個家先有未來

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 14:25
我地都係25左右,買樓諗都唔使諗,指意佢,可以儲到小小積蓄都偷笑。我地同6299同住,99返全職工,62退休 ...

積係你99都有份養頭家?萬幾蚊點捱?你咁後生又唔做野只想陪個女?唔係唔得,但生活好現實樣樣講錢,個女之後咩都無錢學你就明點解個個叫你返工。

複式洋房

Macusmama 發表於 20-7-29 17:10
比你62湊,自己出黎打工,揾甘少好難生活喎,又要還債...真慘,同你二佬講佢個仔欠好多錢...我地唔係好掂..我DA ...

我62份人好懶,又成日周身病痛,試過我去煮飯,叫佢看住bb,未夠一個鐘佢已經唔耐煩。我點夠膽比個bb佢湊,佢更加唔會願意。

複式洋房

MiMicc南 發表於 20-7-29 17:56
積係你99都有份養頭家?萬幾蚊點捱?你咁後生又唔做野只想陪個女?唔係唔得,但生活好現實樣樣講錢,個女 ...

佢地之前呢頭家根本就係99養,62大我99成十歲,仲要50歲人再生個女 即係我老公個妹,而家啱中六畢業仲要讀兩年課程,99唯有出來搵食。62好多年前已經唔肯做野,一家攞宗援,後來我99先逼不得已自己出來做野。
我唔係唔做野,而是冇人幫我湊女,我諗住等佢返幼稚園,我先有時間做下pt,或者過幾年99退休,我都可以返ft

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 19:38
佢地之前呢頭家根本就係99養,62大我99成十歲,仲要50歲人再生個女 即係我老公個妹,而家啱中六畢業仲要讀 ...

咁打算點還錢俾銀行?

首頁

尾頁

跳至