夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

willbealright 發表於 20-7-29 19:47
咁打算點還錢俾銀行?

呢個問題我都問佢,佢淨係識話“得啦 唔使你理啦 我已經好煩 你冇再黎煩我” ,我話而家你惹左麻煩,我同你商量點處理,佢永遠都唔會答我

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 19:38
佢地之前呢頭家根本就係99養,62大我99成十歲,仲要50歲人再生個女 即係我老公個妹,而家啱中六畢業仲要讀 ...

你父母呢?照顧安排唔係生之前惗好架咩?你62咪係度,叫佢幫下手。我都係雙職媽媽,你講既問題個個女人都面對緊。
唔好咁多藉口,為個女快d去搵野做,坐食山崩呀阿妹。

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 19:54
呢個問題我都問佢,佢淨係識話“得啦 唔使你理啦 我已經好煩 你冇再黎煩我” ,我話而家你惹左麻煩,我同 ...

淨係識得話“得啦,唔使你理啦”,咁佢又問你拎錢?!今次單嘢你99知未?未就同你99講!

大宅

我係你實執野走

複式洋房

willbealright 發表於 20-7-29 21:08
淨係識得話“得啦,唔使你理啦”,咁佢又問你拎錢?!今次單嘢你99知未?未就同你99講!
...

我99知道,佢話已經冇錢再幫還,叫C6去搞破產。上個月未出糧時佢都同我攞錢話要交600蚊電話費,我好惡話冇,99聽到都默默比左700蚊佢。如果佢只是坐車同食煙冇錢,我都會限住咁比啲佢。

複式洋房

魔鏡魔鏡 發表於 20-7-29 21:18
我係你實執野走

走得去邊啊,諗過好多次要搬去我媽度住,但我媽已經將我間房比左細佬,自己又唔好意思開口要住阿媽度。每晚C6收工,女女見佢開門入黎,爸爸爸爸嗌得勁大聲好興奮。我都於心不忍

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 22:07
我99知道,佢話已經冇錢再幫還,叫C6去搞破產。上個月未出糧時佢都同我攞錢話要交600蚊電話費,我好惡話冇 ...

咁大個人連幾佰蚊都無,佢都好唔掂吓.... 你外家幫唔幫到你湊小朋友?唔係話叫你幫佢還錢,你都要為自己打算,搵d錢傍身,因為仲有個小朋友要養。
叫你C6快d搞掂 pat 蘇洲屎,唔好連累到你同小朋友!

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 22:10
走得去邊啊,諗過好多次要搬去我媽度住,但我媽已經將我間房比左細佬,自己又唔好意思開口要住阿媽度。每 ...

唉,你咁嘅情況唯有等個b讀小學出反黎做乜野,有經濟先可以打算到

大宅

魔鏡魔鏡 發表於 20-7-29 22:27
唉,你咁嘅情況唯有等個b讀小學出反黎做乜野,有經濟先可以打算到

一個字慘樓主你現在條路打晒困籠?點行落去呀叫佢申請破產啦?未害全家和連累外家潻呀?這些日子我都捱過唉!

大宅

返阿媽到啦!

大宅

回覆樓主:

你99搵得多定你搵得多呀?一係叫99湊孫你出去做嘢會唔會搵得多啲?
你99做嘢無理由叫佢比錢你湊女,但你出去做嘢你可以比錢99湊孫,咁都講得過去丫。

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

等到天荒地老也解決不了這個問題

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 14:25
我地都係25左右,買樓諗都唔使諗,指意佢,可以儲到小小積蓄都偷笑。我地同6299同住,99返全職工,62退休 ...

唔係掛。。。咁嘅情況。個囡讀書都只係出黎做下pt...其實你都唔長進

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 13:37
結左婚後,透過99先知道隻C6之前學人做生意虧左20幾萬,係99出錢加埋同人借幫佢還。叫佢腳踏實地去打份工, ...

其實從以上事件你知道你老公咁冇用靠唔住。你唔好預佢會變。係為小朋友著想嘅你要計劃最差情況,完全靠自己,為個小朋友爭取更多資源。小朋友2歲可以上全日N.之後全日幼稚園。要出黎全職唔難。放工咪全部時間俾小朋友。

珍珠宮

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 22:10
走得去邊啊,諗過好多次要搬去我媽度住,但我媽已經將我間房比左細佬,自己又唔好意思開口要住阿媽度。每 ...
唉,叫你C6一下做重組計劃,一下破產,人生好過點...

你試同伙父母講下,點都要開口的,回到娘家,訓廳又好,同細佬一起訓也好,算暫時有得住...同細佬傾下,無野係唔得的..

珍珠宮

StellaIp0706 發表於 20-7-29 23:18
一個字慘樓主你現在條路打晒困籠?點行落去呀叫佢申請破產啦?未害全家和連累外家潻呀?這些日子我都捱過 ...
你講得對,我朋友個老公連外家也害埋,終於我朋友即同佢離婚...

而家咪幾好又開心,又有第二春了

珍珠宮

kaka2003922 發表於 20-7-30 09:12
其實從以上事件你知道你老公咁冇用靠唔住。你唔好預佢會變。係為小朋友著想嘅你要計劃最差情況,完全靠自己 ...
你岩呀,AGREED...我前夫也是欠債,我好似樓主幫佢,點都幫5哂...離婚甘多年,佢仲欠好多債..哈哈..我心想(抵佢死,叫個小三一齊還錢囉..)我而家多自在...又有得住,有好的生活,仔女有好的安排...又有第二春...

你自救啦,加油...離開佢...

佢地無得救.....係無得變的....唔好諗你可以改變佢個命運...

大宅

Macusmama 發表於 20-7-30 09:52
你岩呀,AGREED...我前夫也是欠債,我好似樓主幫佢,點都幫5哂...離婚甘多年,佢仲欠好多債..哈哈..我心想(抵佢 ...

我情願孤獨上路也不要這件垃圾佗衰家?姊妹一句到尾走得快安樂晒。

珍珠宮

StellaIp0706 發表於 20-7-30 10:46
我情願孤獨上路也不要這件垃圾佗衰家?姊妹一句到尾走得快安樂晒。
係架...走得快好世界...

首頁

尾頁

跳至