夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 13:37
結左婚後,透過99先知道隻C6之前學人做生意虧左20幾萬,係99出錢加埋同人借幫佢還。叫佢腳踏實地去打份工, ...

99肯幫您照顧BB嗎?咁情況您要自己搵返工作保障下 更何況你先生工資真係好難令一家人温暖幸福
不過有樣嘢您先生肯打返工 總算腳踏實地 願意從新開始 還錢方便 只要你地兩個坐低計劃一下每月出入開支和收入 其實冇乜難度嘅
加油

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我實執野走
容乜易佢又黎料 又再次欠人幾十萬

養唔到我同女仲要問返我拎$
唔走等乜

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

你奶奶真係淒涼⋯⋯

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

AnnaC9mum 發表於 20-7-31 18:33
你唔好比佢喇

我不是樓主

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 13:37
結左婚後,透過99先知道隻C6之前學人做生意虧左20幾萬,係99出錢加埋同人借幫佢還。叫佢腳踏實地去打份工, ...

請工人在你母親家照顧小朋友,你自己外出搵工作做,工人可以瞓梳花床,希望呢個方法可以幫到你

男爵府

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 19:54
呢個問題我都問佢,佢淨係識話“得啦 唔使你理啦 我已經好煩 你冇再黎煩我” ,我話而家你惹左麻煩,我同 ...

我覺得你老公同我老公的性格都好似,應該出面吾止欠$30萬甘少,會唔會仲有其他街數或者欠朋友的!如果吾係,每個月的錢去晒邊?佢又吾願去面對同解決問題,亦都吾覺得對你內疚(令你樣樣都甘擔心),同埋都好符衍下你喎!
我覺得你老公仲細,未懂得對家庭有責任心,至少過35歲,改到就改,改吾到就係甘,睇你願吾願博多次,比d時間等佢,否則早走早著!同埋娘家有無人幫你睇住bb? 有無排育嬰院?

別墅

25歲左右,應該係奉子成婚吧。如果過多二三年先再做野,應該更難搵工。只能講人生一步錯,步步錯,好好思考一下將來。不過係大家拍手叫離婚前,都要諗下樓主係咩人,點解同呢種男結婚,應該半斤八両,咁不如繼續婚姻,多一個人或家庭支援照顧小朋友睇下點行落去。

大宅

Standsonenight 發表於 20-8-2 02:35
25歲左右,應該係奉子成婚吧。如果過多二三年先再做野,應該更難搵工。只能講人生一步錯,步步錯,好好思考 ...

早上好好一句半斤八両,現代嘅80“90 後真的冇危機意識?又懶又老馮只識拎住部電話做人唉一個字慘!

別墅

StellaIp0706 發表於 20-8-2 08:54
早上好好一句半斤八両,現代嘅80“90 後真的冇危機意識?又懶又老馮只識拎住部電話做人唉一個字慘!
...
這跟80後90後沒關係。每一代必然有這樣的人同事出現。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

25歲已經累積爭人超過半球,佢搵得萬幾恕我直言斷估學歷唔高,仲要食煙,咁既男人你都仲想過人世,我都真係無語...

珍珠宮

回覆樓主:

我反而睇唔到樓主點樣可以離得成婚。一個女人帶住個b, 娘家又冇得返,住去邊? 之後點樣搵食?唔會仲諗住個老公有贍養費畀你啩?

公爵府

FrancesLam_FB 發表於 20-7-29 14:25
我地都係25左右,買樓諗都唔使諗,指意佢,可以儲到小小積蓄都偷笑。我地同6299同住,99返全職工,62退休 ...

咁嘅環境,有乜資格學人講想陪個囡?快啲諗辦法增加自己嘅經濟本錢。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

alicego62 發表於 20-8-3 13:20
咁嘅環境,有乜資格學人講想陪個囡?快啲諗辦法增加自己嘅經濟本錢。
有邊個會唔想, 而家咁既環境, 好心去搵野做請工人好過靠99同個欠債老公養吧啦
靠人不如靠己呀。無得揀都要揀啦... 好過樓主而家只係坐以待斃
得個呻字無用

大宅

littlefunpig 發表於 20-8-3 13:46
有邊個會唔想, 而家咁既環境, 好心去搵野做請工人好過靠99同個欠債老公養吧啦
靠人不如靠己呀。無得揀都要 ...

jm講得冇錯,樓主只係得個呻字。咁樣嘅環境邊度有本錢講陪個女?仲要等個女返學先返pt,咁樣嘅老公仲同佢生小朋友已經錯誤了。唔理點小朋友係無辜嘅,宜家唔該你請工人湊又好,老爺奶奶湊又好,阿爸阿媽湊又好,儘快有個決定,拿拿淋出返來搵嘢做,係全職唔係兼職。搵到錢,存返的,以後有咩決定自己條腰骨都挺直的。小朋友慢慢長大使錢嘅地方大把,到時候後悔冇話冇人提醒你。

littlefunpig    發表於 20-8-4 09:31

大宅

明白你處於2難
要諗湊B又要諗儲錢
我覺得你應先講俾媽媽知
家人永遠會支持你

大宅

明白你處於2難
要諗湊B又要諗儲錢
我覺得你應先講俾媽媽知
家人永遠會支持你

首頁

尾頁