懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我足足試左差唔多年半先有好消息,
啱岩今日4weeks..第一次抽血hcg153, 兩日後抽386,..約左3個禮拜後照ultrasound. 我覺得呢段時間好難捱,又擔心照個時宮外孕,無胎心...又擔心bb唔健康..唔知係咪乜都未見到,好似一切好唔真實! 想請問各位jm 當初點樣克服呢段時間呢..

複式洋房

搵下其他野做分心下...或者準備定bb幾周有啲咩生長 要補充咩營養 幾時要做啲咩檢查....你之後日日好眼瞓 無心情諗太多

別墅

回覆 PP_Home 的帖子

請問,如果,10週,可能,飲食不好,習慣吃很熱的湯,去洗手間時,出血,有一下放屁聲,原來陰道出血....

洋房

同感,而家先6w,星期一去見醫生

洋房

同樣覺得好難捱。因為之前一直都冇經期,所以去睇中醫差不多食左一個月中藥後發現中了!星期三去睇私家照大概是5週。兩個星期後先再去見醫生🤦🏼‍♀️。

複式洋房

冇乜好做,平常心放鬆心情會對bb好啲,盡量多臥床休息啦,一日一杯鮮奶一隻雞蛋長胎嘅

大宅

最關心BB問題熱投勳章

大家都經歷緊相同既嘢,你唔孤單呀!
我而家7W,仲未同屋企人講,得自己同老公知,有咩都係我地兩人傾訴,反而夫妻感情更進步了。
好好休息多啲,要有信心BB會痴實健康長大㗎!

大宅

2020勳章

HCG翻倍正常就得,依段時間注意啲飲食

大宅

我無咩感覺
因為知陀B好多嘢控制唔到
只平常心由5週自己驗到等到8週見醫生

複式洋房

bobo_1118 發表於 20-8-1 00:32
啱岩今日4weeks..第一次抽血hcg153, 兩日後抽386,..約左3個禮拜後照ultra ...

Me too...而家4w , 咩都未知,個肚有d攣又肚痾!唔知正唔正常(emoji)未去睇醫生拎証明!打去約照個醫生叫我過多三星期先去照!

複式洋房

Camilksky 發表於 20-8-1 20:19
Me too...而家4w , 咩都未知,個肚有d攣又肚痾!唔知正唔正常(emoji)未去睇醫生拎証明!打去約照個醫生叫 ...

我聽日DD,我未有勇氣去驗,但個肚一樣羅羅攣甘,一早又微微疴左兩次(軟便)我未驗前最擔心降溫呀!

複式洋房

ann520 發表於 20-8-1 21:52
我聽日DD,我未有勇氣去驗,但個肚一樣羅羅攣甘,一早又微微疴左兩次(軟便)我未驗前最擔心降溫呀!
...

加油!我剛剛驗左

複式洋房

Camilksky 發表於 20-8-1 22:04
加油!我剛剛驗左

恭喜晒呀,接你好孕,你遲左幾多日先驗?重有咩唔舒服的徵狀?

複式洋房

ann520 發表於 20-8-1 22:06
恭喜晒呀,接你好孕,你遲左幾多日先驗?重有咩唔舒服的徵狀?

我應該今日did,但我1-2w用clearblue電子就驗到!
有反胃,胃氣同肚痾!眼訓就唔覺⋯

複式洋房

Camilksky 發表於 20-8-1 22:08
我應該今日did,但我1-2w用clearblue電子就驗到!
有反胃,胃氣同肚痾!眼訓就唔覺⋯
...

你肚疴系疴水果種?我系軟便,同埋胃有少少頂,唔知有冇機會,我打理3號先驗

複式洋房

ann520 發表於 20-8-1 22:10
你肚疴系疴水果種?我系軟便,同埋胃有少少頂,唔知有冇機會,我打理3號先驗
...

好似都係軟便多屁

複式洋房

Camilksky 發表於 20-8-1 22:11
好似都係軟便多屁

系,我都系晚上比較多屁放。。搞到我好緊張

複式洋房

ann520 發表於 20-8-1 22:12
系,我都系晚上比較多屁放。。搞到我好緊張

加油一齊努力!我都想放鬆心情

洋房

bobo_1118 發表於 20-8-1 00:32
啱岩今日4weeks..第一次抽血hcg153, 兩日後抽386,..約左3個禮拜後照ultra ...

基本上我托我小朋友個時,隔一兩個禮拜就流啡
當時5WK驗到有,第2日就流啡,即刻去急症睇醫生,醫生即照陰超,正常胎,流啡正常
一直流流流,然後輕微,妊娠糖尿係咁入醫院訓一晚觀察又走,去到25WK一有事就唔再去急症要直上產前房
我本人還好,但我隔離床唔係25wks緊急開刀生bb,就穿水10分鐵就突然開到9度要護士直衝產房
咩孕婦都有,如是者就成日同d準媽吹水,都已經化到覺得小朋友同自己係緣份,越太緊張越容易出事
反而好似古人咁叫d呀仔做呀狗呀貓,賤養先易大,所以能訓就訓能食就食
如是者去到預產期,超聲波預計過3.8公斤,要催生
咁就小朋友今年都5歲了

唔好怕唔好擔心,食好訓好好重要

別墅

Camilksky 發表於 20-8-1 22:04
加油!我剛剛驗左

咁啱既!我今日都驗左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊