自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有人在上星期六25/7晚放咗信入郵箱,我到今日1/8也收不到,正常嗎?我可怎辦?

大宅

回覆 Rich5 的帖子

我都係上星期六寄咗,對方都未收到
而家唔係日日派信,等多幾日希望收到啦

wcpcelia    發表於 20-8-1 21:19

男爵府

BCA123 發表於 20-8-1 20:00

我收到其他

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一星期派2次信, 無正常標準可以比較, 只有等!!!

男爵府

https://www.hongkongpost.hk/tc/about_us/whats_new/press_release/index_id_710.html

因應政府宣布延長政府僱員特別上班安排,香港郵政今日(七月三十一日)公布八月三日至九日的郵政服務安排。

位於疫情較嚴峻的黃大仙區郵政局將會繼續暫停服務,包括彩虹邨郵政局、竹園郵政局、富山郵政局、樂富郵政局、牛池灣郵政局、慈雲山郵政局及黃大仙郵政局,其餘全線郵政局則會於星期一、三、五維持正常開門時間,但會提早於下午四時關閉;流動郵政局會暫停服務。

此外,本署會維持提供隔天的郵件派遞(包括特快專遞)服務及郵箱收信服務,但黃大仙區(包括黃大仙、樂富、天馬、慈雲山、彩虹、彩雲、鑽石山、新蒲崗、牛池灣、竹園及斧山)及過去14天內曾有確診個案居住過的住宅大廈的上門派遞服務將會暫停。就該些地區需上門派遞的郵件,本署會向收件人發出領件通知卡,通知領件安排。

男爵府

lopoto 發表於 20-8-1 21:16
https://www.hongkongpost.hk/tc/about_us/whats_new/press_release/index_id_710.html

因應政府宣布延長 ...

他說在彩虹寄但我在荃灣收,

大宅

無辦法,收信嗰邊又可能兩日收一次,派信嗰邊又兩日一次,仲要就到先至可能快啲咋!

我上次人家話,20/7寄出,我要到29/7先收到,足足9日。

子爵府

lopoto 發表於 20-8-1 21:16

因應政府宣布延長 ...

我有張‘領取郵件掛號卡’ ,郵局唔開,冇得攞

男爵府

BCA123 發表於 20-8-1 20:00

你投在那郵箱?

大宅

西貢post office

首頁

尾頁