自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

ChaBean 發表於 20-8-3 11:24
我都好感謝妯娌,佢千萬要同奶奶保持良好關係,佢講乜做乜奶奶都唔會嬲,我講錯一句就開戰,希望佢地一直 ...

開戰,妳老公呢?他無撐妳咩!你耍提下佢醒下佢氹下佢,關鍵時候,耍出声

一個願打一個願捱,人夾人缘,隨缘吧! 對人無希望就吾會失望,做足自己應做既事和禮貌,攪店好自己頭家,已經超额完成喇一

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

99偏晒佢姑9, 由我認識到宜家..佢都係公主, 10指不沾陽春水
99縱到大伯係皇帝, 佢講既..就要聽.. 從來只有發命令, 唔會做
C6唔覺乜野一回事, 可能佢已經慣左, 99屋企乜都關我地事, 仲要我地只係接 order 做野
但我唔慣
以前大伯係外國, 叫冇辦法, 好多時出左事我地都要去理, 宜家大伯返左黎, 頭幾年我同佢撐到好"恆".. , 有乜理由佢返左黎, 我地要服侍多一個?
成日同C6講, 大伯返黎仲以為佢同99一齊住, 可以照顧99.. 點知 大伯成日打電話比C6 叫佢做呢樣, 做果樣.. 成日叫佢請假車佢去邊, 冇車連門口都唔想出.......
以前, 細路 / 屋企有乜事, 都係我帶佢地去搭車, 整呢樣搞果樣, 撲黎撲去...大伯身份尊貴D?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係屋企係縱大, 但我從冇持縱生嬌, 幾兄弟姐妹關係不知幾好, 成日有講有笑
99 都知, 但佢想有人服侍大姑9.. 結婚初期...成日有意冇意叫我做呢樣, 叫我做果樣, 我全部推晒比C6做
大姑9 唔敢開口叫我斟水比佢, 成日暗示想我斟.., 我聽到就走左去.. 總之佢地經常試我低線

偏心! C6屋企跟本就偏心到冇人有, 我地做左.. 隻字不提, C6 呢幾年做過幾次大手術, 佢D親戚冇人知.. ....99/姑9有乜事 D親戚噓寒問暖, 從佢地口中感到人間有情, 非常溫暖, 仲我叫我地好好睇住佢地!
C6呢?! 唔係佢個仔咩? 仲要係最細果個..
要講偏心, 邊個屋企冇, 但99偏心到咁....心淡!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

KTKTKT5 發表於 20-8-2 10:31
正所謂有錢出錢, 有力出力, 但很難找又出錢又出力的.

她最討厭我, 所有我沒有出錢. 結果出錢的, 會預你出 ...

通常都係咁,最唔錫個個,就係最可靠個個。但無論點可靠,點出心出錢出力,永遠都做唔到最寵愛個個。

珍珠宮

Kumahung 發表於 20-8-3 12:26
通常都係咁,最唔錫個個,就係最可靠個個。但無論點可靠,點出心出錢出力,永遠都做唔到最寵愛個個。

唔洗做最寵愛, 唔比面色我睇, 唔好問我千祈百怪嘅apps問題已萬幸

佢好有原則, d apps要搬去同一頁, 唔要廣告, my tv super唔得...... n個問題, 唔識搞比面色我睇, 研究唔到係我冇盡力冇心做

wcpcelia    發表於 20-8-4 12:46
Kumahung    發表於 20-8-3 13:48

男爵府

CMMANDY 發表於 20-8-3 11:44
開戰,妳老公呢?他無撐妳咩!你耍提下佢醒下佢氹下佢,關鍵時候,耍出声

係呀,我份人識感恩,唔似某d人咁惡無聊,隔離講唔贏就呢邊再嘈過

珍珠宮

回覆樓主:

冇計,我已經睇開咗。 好似疫情發生咁耐,由初頭嘅搶口罩,到現在週街都有 ,都係由我去供應畀佢哋, 其他兄弟姊妹冇喐過!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

慘!如果你講到佢咁衰嘅話,就完全唔使理佢啦。佢打電話俾你咪唔好接咯。乜都話唔得閒、唔識、唔知道、唔清楚,佢就會搵佢個仔幫手架啦

琥珀宮

ChaBean 發表於 20-8-2 12:09
我奶奶,我有日晚飯時間要出去,叫佢過來幫手睇小朋友,我一個鐘後就返,因為工人煮飯手腳慢加管唔住3個, ...

咁佢個工人呢

水晶宮

selinako^^ 發表於 20-8-3 12:12
99偏晒佢姑9, 由我認識到宜家..佢都係公主, 10指不沾陽春水
99縱到大伯係皇帝, 佢講既..就要聽.. 從來只有 ...
你洗咩理你大伯咁了?又不是同你哋有恩。畫清界線啦!咪比人老點。叫車叫佢找的士啦。

翡翠宮

Astra00 發表於 20-8-4 07:11
你洗咩理你大伯咁了?又不是同你哋有恩。畫清界線啦!咪比人老點。叫車叫佢找的士啦。 ...

c6屋企慣左乜都搵佢,正如c6已經習慣on call工人同司機
我睇唔過眼就會醒大伯2句,宜家覺得佢有d 驚左我
有時同c6嘈,我都會講:咁唔滿意我你就返99度,等你屋企人將你初圓㩒扁…我返女家無所謂,雖然dady走左,但你知我家姐,阿哥同細佬…有幾錫我啦!我無所謂喎!
c6就會收聲,之後果日就會對我好好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

男爵府

mandy952 發表於 20-8-4 05:17
咁佢個工人呢

佢兩個小朋友基本配置係3個大人,我仔女唔值錢,一個姐姐就可湊哂3個

首頁

尾頁

跳至