時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我不嬲都唔捐得血 所以我捐錢
而家 血照樣捐唔到 錢都唔會再捐

珍珠宮

16628 發表於 20-8-2 12:37
黃十字想吸引200万+1去捐血,但是......事實是20個+1

嘥氣啦,嗰二百萬人冇利益佢哋會去捐血?呢啲黃人根本就係自私自利,講佢哋就最叻,實質乜嘢都做唔到一味識得鬧。

伯爵府

紫翹 發表於 20-8-2 21:02
佢扣你錢,當然可以單方面取消

因为要你同意架嘛,除非有其他條款要双方同意
ok. 唔該。

伯爵府

emilypyhui 發表於 20-8-2 21:54
回覆 Danjunior 的帖子

希望幫到你
thank you. Done!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

班病人真係多得黃十字會唔少

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

好明顯唔係講戰爭,有些人要心盲都無辦法,血庫都唔夠血,仲搞咁多小動作引起民憤

公爵府

回覆樓主:

黃十字會,不了!

男爵府

hasting 發表於 20-8-2 12:30
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157463693955677&id=174986200676
*【紅十字會是否背負了 ...

珍珠宮

hasting 發表於 20-8-2 12:30
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157463693955677&id=174986200676
*【紅十字會是否背負了 ...

醫管局可吾可以踢走紅十字會,又或開放多一間機構,雖則話救人如救火,但係佢地甘有政府立場,捐血者好難吾擔心人身安全

大宅

回覆 angiehouse 的帖子

你好,感謝你的電郵及意

作為國際紅十字運動中一員,香港紅十字會的其中一個責任是推廣「國際人道法」。

這漫畫系列於6月推出,每一輯漫畫重點說明國際人道法的其中一個基本概念。今輯漫畫帶出「區分原則」的概念 : 衝突各方無論任何情況下,都必須區分平民以保護沒有參與衝突的人。當中的內容絕對沒有任何影射意圖。
國際人道法的推廣是香港紅十字會與國際紅十字會及其他國家紅十字會的共同工作。詳情大家參考紅十字國際委員會 (ICRC) 有關國際人道法的相關資訊:https://www.facebook.com/336620687262/posts/10157492502477263/

香港紅十字會一直堅守國際紅十字運動的基本原則行事,我們以救助有需要人士為首要考慮,不受其背景或政治立場影響,亦不參與有關政治、種族、宗教或意識形態的爭論。

更多關於國際人道法的資訊, 請參考本會網頁:https://www.redcross.org.hk/tc/rcmovement/ihl.html

再次感謝你的意見及關注。

香港紅十字會

紅十字會回覆,無恥

男爵府

回覆 G98385TT 的帖子

問吓佢「國際人道法」係咪即係河童/籮灌鬆所講嘅「國際戰線」?

男爵府

不會再去黃十字會捐血了,怕怕

男爵府

已經唔夠人捐血
仲喺呢個時候出埋呢啲漫畫攪分化

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

全港YC速速去捐血啦,好明顯黄七字會只要黃人血,佢哋咁唔專業又偏頗又白痴,真係全世界得香港黃人先會咁做,佢哋只係職員,當左該會係佢地盤生意。
仲捐唔捐自己決定。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

Danjunior 發表於 20-8-2 20:32
可以單方面係銀行取消嗎? 係就方便了, 明天打去。 唔該晒。

唔可以!一定要打去紅十字會取消捐款,不過都好方便,打個電話要求取消捐款,佢上次無問原因添。

首頁

尾頁

跳至