自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

obligation118 發表於 20-8-4 13:35
其實冇手機嘅生活仲多姿多彩

筆友我都交過,當係練字

係呀,嗰陣時响演藝讀了一個攝影課程,可以租黑房用(emoji)

水晶宮

obligation118 發表於 20-8-4 13:44
可能當時好多少女都係咁,夜晚等男朋友電話

以前係屋企要爭電話架,其實中學時已經成日會成日講電話,有些追我的男仔打來,有的好悶,冇野講又唔收線,但常常打來,我叫細佬話我唔係度,唔得閒,你遲點打來....

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

白毛毛 發表於 20-8-2 19:35
去街,上網睇blog,同朋友msn

我覺得之前嘅blog好好睇,有自己寫,有追人地嘅blog, 仲交到blog友

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

obligation118 發表於 20-8-2 13:48
好似會有更多自由同時間,更加專注生活。

我自律性低,放假睇一日手機,漫無目的,唔知睇左啲咩,時間咁就 ...

睇小說,聽discman

伯爵府

李露眉 發表於 20-8-2 21:37
同同學仔三人會議,煲电話粥

我都試過,當時成功整到三人會議,覺得好神奇,然後大家都好開心,爭住出聲

我仲試過fax野去有fax機嘅同學屋企

伯爵府

greentea14 發表於 20-8-2 16:45
傾電話、msn
用mp3機聽歌

我都買過MP3, 當時百佳定惠康有售,仲記得99蚊個,連去電腦入歌

洋房

睇書 睇電視

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

真係想知有咗智能手機後, D情侶拍拖仲會唔會傾電話既呢?
我地細個拍拖, 真係可以係咁煲粥,嗰時屋企電話仲要冇call waiting,成日傾到人地打唔到入黎,阿媽鬧鬼

珍珠宮

obligation118 發表於 20-8-4 13:52
我覺得之前嘅blog好好睇,有自己寫,有追人地嘅blog, 仲交到blog友

那時Blogger好多不含廣告成份,真心分享,有哂分類資料易搵,學到好多嘢。又有些分享日常生活事,睇住佢哋拍拖,結婚,生仔,雖然唔係真實朋友,感覺都似朋友咁為佢哋開心。

轉FB後根本唔係果回事了。

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

obligation118 發表於 20-8-4 13:41
覺得舊時拍拖零舍浪漫啲

以前點搵工?係咪見到門口寫請人就walk in入去?

我以前係fax去搵工架, 諗起都覺得幾搞笑

以前好多時fax幾間已經有回音, 反而而家send幾廿封email, 一個回覆都冇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我中學時代未出現手機,一班同學放假會踩單車、BBQ、露營、宿營、沙灘游水、打波、行山、溜冰、踩roller、碌鹷,真係好開心。成年後就多咗逛街、唱K、食飯、酒吧。我覺得以前多姿多采過依家。

用戶要求終止服務

睇書,收音機,煲電話粥
i'm back!!

首頁

尾頁

跳至