影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yuanlai 發表於 21-1-19 15:19
你對屋企人真好

我啲阿哥細佬在外地,佢地會自己整。我以前在外地時都有自己整,請朋友嚟一齊食。

而家大家都好疲勞了

珍珠宮

你對屋企人真好

我啲阿哥細佬在外地,佢地會自己整。我以前在外地時都有自己整,請朋友嚟一齊食。

真係勞損咗呀, 咁要休息下啦!
其實我依家一星期煮足七日, 不過返工就只會煮快餐, 放假就可能多D花臣, 同埋會煮埋早午餐(一餐過)
不過疫情後開始整麵包, 所以又係成日响廚房

男爵府

mcyw888 發表於 21-1-19 15:27
你仲遲過我
我其實之前處理肉類時已有戴手套,受不了雙手掂到啲肉,特別係整意式肉丸時

伯爵府

你對屋企人真好

仲整埋甜品好厲害

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

babycakez 發表於 21-1-19 14:53
我都有間中睇迪仕尼個段,你好,女朋友
Ending 真係一般...不過好寫實
...
咁又係, 作為阿媽又可能唔想個女識個浪子

珍珠宮

babycakez 發表於 21-1-19 14:49
我諗我都要對手洗到好鞋...

我一直都無帶手套做家務可能我細個時對已經好鞋, 所以無覺得差咗 (因為一直都差)
不過我係成日搽hand cream嘅人, 再加埋呢幾年習慣早晚加滴玫瑰籽油, 所以真係好咗D, 而且重預防到對手出老人斑(老公對手開始有老人斑, 不過佢唔承認係)

伯爵府

moniy 發表於 21-1-19 14:40
我以前都係阿媽整的, 不過佢依家年紀太大, 整唔到啦! 所以早幾年我買咗蒸焗爐(因為一次可以蒸六底)就自己 ...

你家人真幸福,有口福之餘仲會好warm
細個時我媽咪好少煮飯,所以而家我都盡量製造啲兒時味道比啲細路,不論好唔好味
我覺得家嘅味道好溫暖

男爵府

moniy 發表於 21-1-19 15:32
真係勞損咗呀, 咁要休息下啦!
其實我依家一星期煮足七日, 不過返工就只會煮快餐, 放假就可能多D花臣, 同埋 ...
嗰時睇兩個中醫,一個針灸推拿,一個食藥。睇咗兩三個月一啲好轉都冇
後來覺得應該係同煮飯有關,所以就煮少咗,跟住就唔痛,冇事啦。

伯爵府

moniy 發表於 21-1-19 15:43
我一直都無帶手套做家務可能我細個時對已經好鞋, 所以無覺得差咗 (因為一直都差)
不過我 ...

係呀我記得你講過玫瑰花籽油嘅功效,原來仲可以預防斑
我對手暫時未有斑,不過好多根,揸咩都唔太改善到不過呢排乾燥對手鞋咗好多,下次等我都試下玫瑰花籽油先

伯爵府

Pollyowen 發表於 21-1-19 15:38
咁又係, 作為阿媽又可能唔想個女識個浪子

謝童仲未太成熟,對將來嘅生活仲係未太穩定,媽媽一定會擔心
但作為初戀對象,101分!

珍珠宮

babycakez 發表於 21-1-19 15:51
我對手暫時未有斑,不過好多根,揸咩都唔 ...

我覺得可以預防到, 因為斑係色素問題, 而玫瑰籽油搽咗係有淨白的功效, 所以我手無出到斑, 不過就有好多煮飯的戰績

男爵府

moniy 發表於 21-1-19 15:43
不過我 ...
以前用 Barielle intensive hand treatment, 夜晚搽厚少少戴手套瞓,對手不單滑好多,連對手都柔軟咗。
後來買唔到,就冇再理對手,除非覺得雙手好乾掹掹緊,否則連 hand cream 都懶搽,活脫脫一雙老人手

男爵府

babycakez 發表於 21-1-19 15:38
仲整埋甜品好厲害
依家剩低好多白糖同麵粉

男爵府

babycakez 發表於 21-1-19 15:43
你家人真幸福,有口福之餘仲會好warm
細個時我媽咪好少煮飯,所以而家我都盡量製造啲兒時味道比啲細路,不 ...

啲細路細個時,成日要我整“好味餐”
所謂嘅“好味餐”其實只係肉醬意粉,焗鷄翼同埋薯蓉。

瑪瑙宮

babycakez 發表於 21-1-19 15:54
謝童仲未太成熟,對將來嘅生活仲係未太穩定,媽媽一定會擔心
但作為初戀對象,101分!
...
真係幾浪漫架, 初戀唔使太現實, 你愛我我愛你, 唔使諗將來 好想去睇日出呀!

珍珠宮

yuanlai 發表於 21-1-19 15:56
以前用 Barielle intensive hand treatment, 夜晚搽厚少少戴手套瞓,對手不單滑好多,連對手都柔軟咗。
後 ...

我瞓覺戴唔到手套的, 瞓醒對手套一定唔响對手, 而係唔知飛咗去邊
快D搽返hand cream啦! 手同頸最易暴露女人年齡的秘密, 一定要打理呀! 唔懶得!

伯爵府

moniy 發表於 21-1-19 15:56
我覺得可以預防到, 因為斑係色素問題, 而玫瑰籽油搽咗係有淨白的功效, 所以我手無出到斑, 不過就有好多煮 ...

煮飯嘅戰績...你形容得好搞笑不過你都要小心喔
我試焗嘢嗰陣燙倒,個印超耐都唔退

瑪瑙宮

babycakez 發表於 21-1-19 15:51
我對手暫時未有斑,不過好多根,揸咩都唔 ...
我都天生樹根手, 放棄左, 所以好羨慕鄧倫白滑冇骨手

男爵府

moniy 發表於 21-1-19 16:03
我瞓覺戴唔到手套的, 瞓醒對手套一定唔响對手, 而係唔知飛咗去邊
快D搽返hand cream啦! 手同頸最 ...
都係架,瞓瞓下對手套就唔知去咗邊架喇

我大過你好多,為個臭皮囊奮鬥咗咁多年,好攰喇。近日發覺除咗頸同手之外,個下巴都暴露年齡

伯爵府

yuanlai 發表於 21-1-19 16:00
啲細路細個時,成日要我整“好味餐”
所謂嘅“好味餐”其實只係肉醬意粉,焗鷄翼同埋薯蓉。
...

我都想食好味餐呀我好鍾意意粉同薯蓉
我啲細路口味完全相反,好難搞...所以一人就一日,一日中一日西

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊