自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

babytt2 發表於 20-8-7 12:16
是在遊戲plan 裡面

我購買8元plan後,佢話最低要購買5o元,唔太明白?請教

珍珠宮

Man13579 發表於 20-8-10 22:41
我購買8元plan後,佢話最低要購買5o元,唔太明白?請教

50樓咪 $8 plan 囉

係俾$8 或者50分就ok

瑪瑙宮

susuwai 發表於 20-8-3 19:52
我個囝用中國移動,但剛剛發生左一件唔開心事,1/8仲有$160,兩日間扣晒所有錢,今日發短訊通知我得番$1.7 ...

如果你個囝開左數據,冇開wifi ,就會一直扣錢,因中國移動儲值卡,都有數據功能,只要開啟左,就會自動一開電話上網就會扣錢,係方便外出又方便需要突然上網用,如果在家只用wifi 上網就唔會扣錢。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

別墅

moonlight9198 發表於 20-8-10 23:46
如果你個囝開左數據,冇開wifi ,就會一直扣錢,因中國移動儲值卡,都有數據功能,只要開啟左,就會自動一 ...

其實我上面已經講得好清楚,由於疫情關係,我哋根本冇出街,在家基本上只用iPad,用電話只會在家開WiFi 的情況下check whatapps ,所以我哋係百分百冇開數據的情況下被扣左160元儲值額。
我已經去咗消委會投訴中x移動,他們亦已開file跟進中。我在這兒同大家分享,係唔想有更多受害者被騙,雖然只係小數目,但正正係小數目,好多人選擇算數,就會有更多人被騙。

男爵府

BK Milk勳章

babytt2 發表於 20-8-3 19:10
去 clubsim, 或者 simplify 開一個 no.

clubsim $8 keep 一年, simplify 一有用量,就延長180日

有咩! 我之前問話冇咗

珍珠宮

coobo 發表於 20-8-11 00:30

有咩! 我之前問話冇咗

幾時?冇咗咩?

瑪瑙宮

susuwai 發表於 20-8-11 00:04
其實我上面已經講得好清楚,由於疫情關係,我哋根本冇出街,在家基本上只用iPad,用電話只會在家開WiFi 的 ...

明白。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

首頁

尾頁

跳至