心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

小弟有2個小朋友(1個3個月,1個2歲半),屋企有老婆,嫲嫲,爺爺,工人姐姐,主力湊小朋友係太太,嫲嫲,工人姐姐,平時我都有花時間(收工返黎同佢地玩下啦,放工同小朋友沖涼,喂下食飯同喂奶咁),不過我覺得小朋友都唔係好鍾意我,因為小朋友扭計時除左搵我太太之外,就係乜都搵工人姐姐,見到咁樣自己都幾唔開心,我太太見呢個工人姐姐勤力,聽話就成日都會幫住佢講說話,我講出自己唔舒服既感覺時佢都盡量理性分析返點解2個小朋友都鍾意姐姐。

大宅

無聊ba 發表於 20-8-3 21:25
小弟有2個小朋友(1個3個月,1個2歲半),屋企有老婆,嫲嫲,爺爺,工人姐姐,主力湊小朋友係太太,嫲嫲, ...

唉,試問我又點會唔知,但每次2個小朋友扭計個工人姐姐就搶住去哄呢2個小朋友,當佢係手上面抱走小朋友個刻,我真係好好好好唔開心除左呢樣野,我唔開心係因為個個都幫住哂個工人姐姐,其實我既價值究竟係邊?同時我亦覺得自己做人爸爸好失敗...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

好少事... 我仔細個一見唔到姐姐就喊... 姐姐沖涼都喊住拍門當我無到... 因為我唔似姐姐咩都就佢.. 我唔介意做衰人角色... 要教好個仔係我責任... 就算個刻有唔開心但從不質疑自己... 大大下咪跟番我..

大宅

lojo11 發表於 20-8-3 21:37
好少事... 我仔細個一見唔到姐姐就喊... 姐姐沖涼都喊住拍門當我無到... 因為我唔似姐姐咩都就佢.. 我唔介 ...

謝謝你,希望我都可以嘗試改變下自己,唔好質疑自己(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

無聊ba 發表於 20-8-3 21:53
謝謝你,希望我都可以嘗試改變下自己,唔好質疑自己(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...
我係媽媽... 理應比你更難受... 不過我好快收拾心情.. 我知遲早仔明白媽媽的愛...

禁止訪問

伯爵府

小孩子大個咗就知邊個最親,不用擔心! 我的孩子小時候都一樣,有工人又啊又錫,又攬又抱,大大吓,佢哋唔需要這些,便自然回到爸媽懷裡!

大宅

Happyshiba 發表於 20-8-4 00:02
可能佢哋對住工人姐姐最耐,所以陪養咗感情?

我覺得呢個係主因,不過要搵食都無辦法啦(emoji)

大宅

momososo 發表於 20-8-4 01:59
小孩子大個咗就知邊個最親,不用擔心! 我的孩子小時候都一樣,有工人又啊又錫,又攬又抱,大大吓,佢哋唔需 ...

知道,多謝你,我會加油了(emoji)(emoji)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無聊ba 發表於 20-8-3 21:25
小弟有2個小朋友(1個3個月,1個2歲半),屋企有老婆,嫲嫲,爺爺,工人姐姐,主力湊小朋友係太太,嫲嫲, ...

你做得好好,收工會抽時間同小朋友玩。
工人姐姐方面可能真係要講清楚,你哋教緊小朋友嘅時候唔好俾佢介入
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 20-8-5 20:32
你做得好好,收工會抽時間同小朋友玩。
工人姐姐方面可能真係要講清楚,你哋教緊小朋友嘅時候唔好俾佢介入 ...

哈哈,thxthx,不過再努力都係小朋友既第3選擇:(

姐姐方便,都已經有同佢講,不過她只係好似淨係太太既說話先聽入耳,我唯有無奈啦:(

首頁

尾頁

跳至