自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

想買部豆漿機可以整下豆漿、煮魚湯,整芝麻糊之類, 請問有冇好介紹? 方面為主。

另外氣炸鍋我其實唔會煮炸野, 想焗三文魚、焗扒、焗薯仔為主,想請問phixp粉紅色嗰部好用嗎? 係咪要中途拎出嚟反一反食材?

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

zoie_w 發表於 20-8-4 09:58
想買部豆漿機可以整下豆漿、煮魚湯,整芝麻糊之類, 請問有冇好介紹? 方面為主。

另外氣炸鍋我其實唔會煮 ...

同問

禁止訪問

象牙宮

都想買豆漿機,睇下有咩分享。
樓主好返未呀?

公爵府

mercurycc 發表於 20-8-4 17:55
都想買豆漿機,睇下有咩分享。
樓主好返未呀?

好翻好多啦!多謝關心

子爵府

而家好似比較流行可以加熱嘅養生機,功能同豆漿機差唔多,有埋攪拌機功能,易清潔。

食物放氣炸鍋可以唔使反,因為熱風係迴旋的!不過如果你焗魚類,就一定要買有煎pan嗰款!
小朋友放暑假比平日更忙!

公爵府

heiheiada 發表於 20-8-4 18:20
而家好似比較流行可以加熱嘅養生機,功能同豆漿機差唔多,有埋攪拌機功能,易清潔。

食物放氣炸鍋可以唔使 ...

謝謝你! 可能睇吓啲慢磨機。有時想煮湯

咁P牌嗰款可能都ok, 佢有煎魚盤送架

禁止訪問

公爵府

恩庭寶貝 發表於 20-8-4 19:29
p仔最新果幾部,中途唔洗反,好方便

我想買粉紅色架! 不過睇fb谷, 啲谷友話佢唔可以中途停, 話黑色部好啲。所以我心大心細到而家都仲未買

侯爵府

我買咗德國寶養生機,可整豆漿,成條魚連骨放打碎哂既魚湯,乜糊乜糊都整得。

至於氣炸,最多人用一定係p牌。我冇買,買億世家cheap cheap 地,效果都好滿意

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

今日落單買了氣炸鍋,其待中……

公爵府

煮魚湯果部系破壁機?
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

買啦
我豆漿機就淘 二百幾人仔

男爵府

2024年龍年勳章

留名學野,我仲想買麵包機

公爵府

tung0409 發表於 20-8-4 20:09
我買咗德國寶慢磨機,可整豆漿,成條魚連骨放打碎哂既魚湯,乜糊乜糊都整得。

至於氣炸,最多人用一定係p ...

請問德國寶慢磨機妳係買邊隻形號呀? 幾多錢呀? 但整豆漿、整糊之後容易清洗嗎? 謝謝你

子爵府

zoie_w 發表於 20-8-4 19:26
謝謝你! 可能睇吓啲慢磨機。有時想煮湯

咁P牌嗰款可能都ok, 佢有煎魚盤送架
係養生機唔係慢磨機!
P牌個塗層比較有保障,個人覺得好過淘寶貨!
小朋友放暑假比平日更忙!

侯爵府

tung0409 發表於 20-8-4 20:09
我買咗德國寶慢磨機,可整豆漿,成條魚連骨放打碎哂既魚湯,乜糊乜糊都整得。

至於氣炸,最多人用一定係p ...

條魚骨磨完仲使唔使隔渣?慢磨機同破壁機一樣嗎?

禁止訪問

侯爵府

我想買氣炸焗爐

侯爵府

zoie_w 發表於 20-8-4 21:07
請問德國寶慢磨機妳係買邊隻形號呀? 幾多錢呀? 但整豆漿、整糊之後容易清洗嗎? 謝謝你
...

我睇番d record 我上年5月買的,太耐所以講錯左,樓上有jm 講得啱叫養生機,我買德國寶自然養生機pro 16。我係千色做特價買的,好似3600,送真空機咁打生果汁時少d泡。我最常整豆漿,都易清洗。

首頁

尾頁

跳至