自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我之前部bosch, 講明全機德國做,用咗3年就壞咗 ,我懷疑係裝機師傅無幫我調好機腳,架機唔夠平衡所以快壞,我裝機時有提師傅要調好機腳,佢死都話好平唔駛調

所以新買都係買大牌但中國出產算數,平d, 壞咗換過都唔心痛

珍珠宮

中國十三億人用緊,係垃圾唔會生存到

我公司d 歐洲電腦,比起大陸,真係成日壞

珍珠宮

peru 發表於 20-8-5 17:20
愛妻號?

以前機很簡單,只有摩打,真係唔會壞

大宅

健朗媽咪 發表於 20-8-6 11:57
我之前部bosch, 講明全機德國做,用咗3年就壞咗 ,我懷疑係裝機師傅無幫我調好機腳,架機唔夠平 ...

咁係你個師傅做得唔好,我自己用德國野都仲好襟

珍珠宮

2024年龍年勳章

babytt2 發表於 20-8-6 11:59
中國十三億人用緊,係垃圾唔會生存到

我公司d 歐洲電腦,比起大陸,真係成日壞

咁即係邊隻洗衣機同邊隻電腦襟用呀?

珍珠宮

bobomia 發表於 20-8-6 21:05
咁即係邊隻洗衣機同邊隻電腦襟用呀?

dell ,lenovo 係好耐用,歐洲造的 fuji, 壞率很高

洗衣機,因為我用歐洲式,試過很多牌子都係幾年貨仔。所以我只買$3000樓下的,下次我會係大陸淘落嚟

珍珠宮

2024年龍年勳章

babytt2 發表於 20-8-6 22:26
dell ,lenovo 係好耐用,歐洲造的 fuji, 壞率很高

洗衣機,因為我用歐洲式,試過很多牌子都係幾年貨仔。 ...

Lenovo睇吓邊個系列,聽講ideapad好易壞,fujitsu原來有歐洲做嘅咩?

歐洲式洗衣機,係咪寫窄身滾筒揭蓋式嘅洗衣機?我以前屋企用brandt白朗,唔知邊度做,用個幾部都係幾年貨仔,後來買豐澤牌(日本揭頂式,要用多d水乾淨d),宜家用左超過5年,仲好地地。咁你諗住用邊隻大陸牌子嘅洗衣機呀?

公爵府

金章意大利造,2年打柴

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

babytt2 發表於 20-8-6 12:00
以前機很簡單,只有摩打,真係唔會壞

家陣用電子版都容易壞d喇
放下自在

珍珠宮

bobomia 發表於 20-8-7 07:06

Lenovo睇吓邊個系列,聽講ideapad好易壞,fujitsu原來有歐洲 ...

我諗住用海爾,全球最賣得,冇理由唔掂,價錢不貴,用幾年回本

fuji 歐洲造我初時以為好勁,點知好多一開機即壞,呢d 係以前 dell, lenovo,hp 大陸機以前未見過的

notebook, lenovo 全球賣最多,壞咗最易搵 parts, 不過咁多年嚟,真係好少聽到壞,我自己果部都用咗七年。千其唔好買 surface, 保養期內都整到你怕

珍珠宮

小華子 發表於 20-8-7 08:38
金章意大利造,2年打柴

d 人話耐用,我用咗三部,全部三年內貨仔

大宅

一分錢一分貨, 德國造係就係貴d, 但拉長時間黎用其實唔算貴

男爵府

康媽 發表於 20-8-5 17:28
意大利製金章用左13年

我部用咗8年,不過每日開兩,三機,算係咁

珍珠宮

2024年龍年勳章

babytt2 發表於 20-8-7 09:51
我諗住用海爾,全球最賣得,冇理由唔掂,價錢不貴,用幾年回本

fuji 歐洲造我初時以為好勁,點知好多一開 ...

你Lenovo 用左7年個部係咪ThinkPad?ThinkPad聽講就耐用,ideapad就快壞

fujitsu日本造嘅可能耐用啲啩?

你知唔知Dell有冇話邊個國家做嘅係耐用啲呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章

babytt2 發表於 20-8-7 09:52
d 人話耐用,我用咗三部,全部三年內貨仔

你嗰三部金章洗衣機喺邊度做架?

珍珠宮

bobomia 發表於 20-8-7 14:25
你Lenovo 用左7年個部係咪ThinkPad?ThinkPad聽講就耐用,ideapad就快壞

fujitsu日本造嘅可能耐用啲啩?

不是,是 cheap model ideapad

dell 應該係大陸

呢d 係我公司情況啫,一千人

珍珠宮

bobomia 發表於 20-8-7 14:26
你嗰三部金章洗衣機喺邊度做架?

東南亞掛,都係三千多的貨式

琥珀宮

cattz288 發表於 20-8-7 08:52
家陣用電子版都容易壞d喇

所以一定唔買電子板,有時可能係電子板壞,唔係部機壞

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mandy952 發表於 20-8-7 15:11
所以一定唔買電子板,有時可能係電子板壞,唔係部機壞

但新款都用晒電子版喇
放下自在

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至