懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

琴晚係我胎bb咁耐而來較為辛苦的一晚,吾知點解,一晚痾咗三次尿,平時最多醒一次,到咗5點幾個肚痛,好似m痛咁,又吾係好痛,重之就囉囉x咁,好辛苦,吾知係咪生得呢,我預產係20號,都未放假,就生!!!!!!!

大宅

原帖由 菜菜子媽媽 於 09-6-1 20:23 發表
YEAH!
終於等到第4part la!!!
大家未生既媽媽...你地ok嗎???
諗返之前未生既個幾星期到...真係有d作m既feel架...大家可以留意下la...hoho!!!

報告下湊b生涯先...
菜菜子退左黃la!而家比佢食全人奶....佢每次食左一 ...

菜菜子同菜菜子媽媽都好叻呀~ 可以全人奶一定要好多野都配合到先得呢!

我呢排既假宮縮係會有少少作M痛FEEL喎,唔通真係就快得?

仲有呢排左邊大脾LA位痛到痺,行路都好痛呀!

別墅

恭喜晒,可唔可以update埋你們的預產期,我想知你地既囝囝囡囡出世時間同預產期差幾遠.

原帖由 conniecheung 於 09-6-1 19:51 發表
各位已生產的媽咪, 有時間請提供你哋至愛的資料:

Name Date M/F Weight
garrickmum 25/4 Boy 3.8磅
麥兜媽媽 14/5 Boy ...

大宅

原帖由 queenielai 於 09-6-1 23:10 發表
嘩﹗咁快又part4﹗我又黎報到先﹗
我預產期4/6,仍然毫無動靜....
今日上午去咗政府檢查,下午就去私家,醫生s話都係等lor...不過我小b依家有3kg喇﹗我同老公都覺得達標,因為我打算順產,之前已經諗希望小b係6-7磅之間出世,唔洗咁難生 ...

有3KG好理想呀! 我星期四都會去CHECK,我都希望到時兔B人有3KG呀!
我而家個肚KEEP著38寸冇再大到啦~

大宅

原帖由 flytolittlemoon 於 09-6-1 23:38 發表

有3KG好理想呀! 我星期四都會去CHECK,我都希望到時兔B人有3KG呀!
我而家個肚KEEP著38寸冇再大到啦~

我個肚係37.5吋呀﹗同你差唔多^^
醫生話我好"薄皮"...

別墅

咁快就part 4啦...我個b囡仲未出世添...11/6係我預產期..希望順順利利啦

民房

哈哈..~之前唔記得左個密碼攪到只係睇覆唔到..~勁慘..~突然今日又記得..勁呀..~
我又報到先..~我預產期係19/6...第二胎啦..~35週個時入左院住左三日...因為肚痛..以為自己生得啦..~點知過左兩日又唔痛..只好出院啦...到左今日要番去聯合覆診..咁岩今朝有d啡走出黎哦...~醫生叫我入院..我更係唔制啦...番屋企好好多..~^^我估小b好快就出黎啦..~

伯爵府

我都試過行路甘痛.

原帖由 flytolittlemoon 於 09-6-1 11:34 PM 發表

菜菜子同菜菜子媽媽都好叻呀~ 可以全人奶一定要好多野都配合到先得呢!

我呢排既假宮縮係會有少少作M痛FEEL喎,唔通真係就快得?

仲有呢排左邊大脾LA位痛到痺,行路都好痛呀! ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

part 4喇,報到先~~

預產期0625,第2胎喇~~

祝各位bb快高長大

別墅

唔駛擔心喎...食人奶出黎既bb係稀d...同黃色好流質下同埋無乜渣架..係正常架..放心啦!

原帖由 菜菜子媽媽 於 09-6-1 21:42 發表
其實我都係le兩日先試全人奶咋....因為之前佢黃我就比佢食奶粉先~~~
我而家就夜晚12點前個餐唔埋身餵...餵pump左出黎既人奶lor...因為想夜晚訓多少少....
咁就12點前會泵左le餐奶奶出黎....
等到半夜佢喊先埋身餵lor ...

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

各位已生產的媽咪, 有時間請提供你哋至愛的資料:

Name Date M/F Weight
garrickmum 25/4 Boy 3.8磅
麥兜媽媽 14/5 Boy 5.3磅
zoebaby 20/5 Boy 5.6磅
sillyhp 20/5 Boy 6.2磅
菜菜子媽媽 21/5 Boy 7.6磅kathy_lobb 21/5 Boy 6.7磅Maria 22/5 Boy 7磅
QQcow 23/5 Boy 6.5磅
cat-ee 26/5 Boy 7.6磅
天賜晶瑩 27/5 Boy 7.5磅
SS+s 28/5 Boy 7.5磅
keio 29/5 Girl 6.3磅
公喜哂~

大宅

好媽媽勳章

我想問每次埋身餵完之後....你點知佢飽唔飽...餵人奶的媽媽.你地有每次餵完有無再補奶架?

大宅

我又比我99激死啦,佢自己一早拍心口話佢煲薑醋既,而定只係整左一小煲係比我既,其餘就冇啦....c6問佢甘派比人既薑醋幾時整...佢先講原來連薑都未準備..咩都未有,佢話比人既煮2日咩都得啦..慢慢黎....真係咩人黎架,你唔整早講啦,我媽咪會去整,我唔問你又唔講你未準備wo...真係好討厭呀!

大宅

原帖由 雯雯媽媽 於 09-6-2 09:19 發表
我又比我99激死啦,佢自己一早拍心口話佢煲薑醋既,而定只係整左一小煲係比我既,其餘就冇啦....c6問佢甘派比人既薑醋幾時整...佢先講原來連薑都未準備..咩都未有,佢話比人既煮2日咩都得啦..慢慢黎....真係咩人黎架,你 ...

你幾時生?薑醋起碼要煲一個月先好味.

大宅

我預產期就6月21日,不過人人都話第2胎多數會早,所以一早叫佢準備..點知佢話2日就OK WO!

原帖由 suesue00721 於 09-6-2 09:23 發表

你幾時生?薑醋起碼要煲一個月先好味.

水晶宮

9:00到左健康院,而家等到發左毛....早知唔去啦~

水晶宮

原帖由 雯雯媽媽 於 2009-6-2 09:31 發表
我預產期就6月21日,不過人人都話第2胎多數會早,所以一早叫佢準備..點知佢話2日就OK WO!
唔止你呀..我99都仲未有想煲既蹟像..我又唔好意思出聲喎...

大宅

估唔到放產假既第2天我竟然係要刨薑呀!!!

原帖由 conniecheung 於 09-6-2 09:37 發表
唔止你呀..我99都仲未有想煲既蹟像..我又唔好意思出聲喎...

水晶宮

原帖由 雯雯媽媽 於 2009-6-2 09:31 發表
2日..???佢無野呀..2日邊入味架~

大宅

原帖由 雯雯媽媽 於 09-6-2 09:31 發表

煲豬腳就2日ok,但薑一定唔得啦因為要出味.
你快d叫99煲.12朝後先食仲趕到.

首頁

尾頁

跳至